Campri CupNovinky

Vieme, kedy a kde bude finále Campri Cupu

Oblastný futbalový zväz v Nitre vyriešil najväčší otáznik posledných dní. Chlapi z Cabaja-Čápora a Machuliniec to na zápas svojich životov budú mať polhodinku.

Prešli dlhú a ťažkú cestu, viac ľudí im neverilo ako verilo, neraz viseli na tenkom vlásku vypadnutia, ale levím srdcom si pritiahli k sebe aj kúštik šťastia. A prekĺzli do stavu blaženosti a bezhlavej eufórie. Tak možno zaobaliť 5-kolovú a 10-mesačnú túru Cabaja-Čápora a Machuliniec. Čo je najlepšie, môžu ju ešte historicky vyšpičkovať. O sadu dresov od primátora Nitry Jozefa Dvonča, 1 000 eur, zájazd na futbal do Prahy a miestenku do Slovnaft Cupu sa pobijú v piatok 1. júna 2018 o 18.00 h na štadióne v Dolných Obdokovciach.

Bodocký stánok bude zrejme narvaný k prasknutiu.
Bodocký stánok bude zrejme narvaný k prasknutiu.

Za oponu finálovej voľby nazrel predseda ObFZ Nitra Štefan Korman. „Vyberať sme mohli spomedzi tých, ktorí prejavili záujem, okrem Dolných Obdokoviec boli v hre aj Rumanová a Báb. Pohrávali sme sa aj s myšlienkou, aby sa finále hralo na ligovom štadióne, do úvahy prichádzala ViOn aréna v Zlatých Moravciach, ale nakoniec padla voľba na štadiónik v Dolných Obdokovciach. Finále Pohára Oblastného futbalového zväzu v Nitre, Campri Cupu, sme zverili klubu, kde má futbal zelenú. Výborne tu funguje spolupráca klubu so starostom Mariánom Pauliszom, ľudia na Bodoku futbal milujú, som presvedčený, že hrať sa bude v prajnej atmosfére. Vybrali sme štadión, na ktorý to majú obaja finalisti zhruba rovnako blízko či ďaleko, z Machuliniec aj Cabaj-Čápora sa chystajú fanúšikovia vo veľkom počte. Som presvedčený, že sa môžeme tešiť na sviatok futbalu. Hrať sa bude piatok večer, už len aby nám vyšlo aj počasie,“ vysvetlil Korman.

Cabaj-Čápor a Machulince by v lete pred štartom prvého ročníka Campri Cupu netipoval na finále asi ani blázon, veď sokolíci skončili vlani v VII. lige A dvanásti a Huntík v VII. lige C šiesty. Rybník vypálili dokopy štyrom šiestoligistom a už o 21 dní sa popasujú o nesmrteľnosť. „Verili sme si, ale vôbec sme nečakali, že v Pohári sa dostaneme takto ďaleko. Vyhrávame preto, lebo sme ako jedna rodina, tréner Miro Svýba je náš otec. U nás nie sú žiadne klamstvá, všetci si rozumieme. Machulince vôbec nepoznáme, ja som v tej dedinke ešte ani nebol, k zápasu pristúpime s pokorou,“ komentoval Peter Bosák, prezident FC Cabaj-Čápor. „Campri Cup je úžasné oživenie dedinských súťaží, obzvlášť pre nás, naši chlapci dostali do futbalu nový náboj. Pohár sme zobrali vážnejšie ako ligu, hrali sme so súpermi, s akými sme sa predtým nemali ako stretnúť. Sme vo finále, cítime sa ako veľkí futbalisti, už teraz je to náš najväčší klubový úspech. Do zápasu nám ostávajú tri týždne, Cabaj-Čápor si istotne pôjdeme pozrieť,“ hľadí machulinský predseda Roman Ondrejka.

Korman, Kertész, Kováčik, Belica, Dvonč - dedinských bojovníkov si prídu pozrieť aj generality.
Korman, Kertész, Kováčik, Belica, Dvonč – dedinských bojovníkov si prídu pozrieť aj generality.

V Dolných Obdokovciach sa to bude na Deň detí hemžiť osobnosťami, pozvaní sú prezident SFZ Ján Kováčik, predseda ZsFZ Ladislav Gádoši, primátor Nitry Jozef Dvonč, župan Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica a samozrejme konateľ Campri Jozef Kertész.

Kulisa bude atakovať bájnu tisícku, Machulince a Cabaj-Čápor na 1. jún 2018 nabetón nezabudnú.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Martin Kilian ml.; Miroslav Slávik.

Podobné články

Back to top button
Close