Campri CupNovinky

Bodok, ďakujeme!

Jedinou chybou piatkového finále Campri Cupu bolo, že sa skončilo. Dolné Obdokovce nasadili latku do budúcich ročníkov do oblakov. Nič však nebolo z večera do rána.

Keď v apríli otvárali na Bodoku elegantné multifunkčné ihrisko, predsedovi Oblastného futbalového zväzu (ObFZ) v Nitre skrslo, kde by finále Campri Cupu malo viac než dôstojnú pôdu. „Cabaj-Čápor a Machulince to sem mali rovnako blízko i ďaleko, je tu skvelé zázemie, dobrí futbalisti s poctivým vedením a čo je tiež dôležité, naklonený starosta,“ objasňoval na honosnej finálovej večeri šéf zväzu Štefan Korman. Vyčerpaní finalisti dychtivo načúvali, potom sa zahryzli do lahodného rezňa a Paulisz Rancs ešte trištvrte hodinu zurčal debatou. O peknom góle Kompasa, ešte krajšom Kunského, čarovných zákrokoch Hromádku a neposledne sa dva najlepšie zo 68 tímov zamysleli, ako im bolo na Bodoku dobre. Že im nič nechýbalo – poriadok, ľudskosť i úsmevy ste mohli na chlieb natrieť. „Stojím za voľbou, že sme organizáciu finále Campri Cupu zverili do klubu z našich súťaží. Na štadióne sa aj napriek nepriaznivému počasiu vytvorila pekná prajná kulisa, čo napokon ocenili aj obaja finalisti. Dobre sme vedeli, do čoho ideme, ale organizátori aj tak ďaleko presiahli naše očakávania. Dolné Obdokovce boli skvelou voľbou,“ páčilo sa Kormanovi.

Historický večer klincovala chutná spoločná večera.
Historický večer klincovala chutná spoločná večera.

„Sokolíci“ a „vrabčiari“ zbalili kufre a zamierili domov, ale v Down Bare nad ihriskom sa Campri Cup preberal stále dookola. Aj po polnoci. Tí súdnejší nezabudli partiu okolo funkcionárov Ľudovíta Lidika, Tibora Tótha, Petra Gálika či starostu Mariána Paulisza potľapkať po pleci, že im takýto zážitok dožičili. „My ďakujeme vám,“ pousmial sa Lidik. A predniesol. „Partnerov finále by som chcel oceniť aj menovite. Tak teda – Obecný úrad Dolné Obdokovce, Peter Bojda z ACT Nitra, Gejza Varga s firmou Drevar, Tomáš Dodoš z VD reality, Dušan Lidik, Patrik Gyepes, Tibor Tóth, Jozef Husárik, Peter Gálik, Fifo Auto, Down Bar, Bene – VRT a samozrejme všetci ostatní. Ďakujeme aj dobrovoľníkom, funkcionárom či komukoľvek, kto vecne alebo morálne pomohol,“ vymenoval Ľudovít Lidik.

A teraz je už finálový spravodaj kompletný. Zaznel posledný gong a z úst sa nám patrí i pýta jedno veľké a výstižné: Bodok, ďakujeme!

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Miroslav Slávik; Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close