Novinky

Majstri svojho remesla

Derby Cabaj-Čápor – Mojmírovce bolo ako nedeľná polievka bez slížov. Pravda, čo sme mohli čakať, keď sa do brán postavili Roman Hromádka a Norbert Borčin?

Z krásnych zákrokov brankárov v šiestej lige a štyroch siedmych pod strechou Oblastného futbalového zväzu v Nitre by ste aj po tomto víkende kľudne natočili celovečerný kinotrhák. Veď spýtajte sa Hosťana Mariána Kováča, či ju už nevidel vo vinkli, keď sa Lukáš Čapo vrhol ako dobre živený tiger a vyhral Martinu nad Žitavou zápas. Všetky oči boli i na Babindolčanovi Adamovi Kováčovi, Pani vychytal penaltu i nájazd. A bola radosť pozerať, s akým prehľadom riešil hrozby Močenku Štefan Sivaninec z Čechyniec. Z iného súdka: na Patrikovi Trungelovi sa v top zápase VI. ligy vymlátila smola. V 80. minúte sa priznal, že loptu rukami šuchol na roh a z toho istého rohu kiksom daroval Čakajovciam víťaznú trefu… Gólmanovi Klasova hneď spadla hlava do dlaní.

Vysokú školu brankársku mali na dlani aj diváci na cedronskom derby Cabaj-Čápor – Mojmírovce. Bolo ich asi dvestopäťdesiat, s pivom v ruke alebo jadierkami čakali prestrelku a predčasné futbalové Vianoce, v šlágri VII. ligy A však rivali taktizovali ako Trnava. A čo sa dostalo za oponu, to s malíčkom vyriešili brankári Roman Hromádka a Norbert Borčin. O chlp bližšie k bodom boli domáci, ale v 32-minútovej presilovke hrali ako slon v porceláne. Na konci im Urmín dokonca skoro stiahol nohavice, nebojácneho Križana však Kristián Bosák zastavil tak šarmantne, že jeho otec Peter rástol za zábradlím od pýchy. Ani s prajným starostom Jozefom Ligačom v chrbtoch sa Cabaj-Čápor netrafil, čiže na vysnívaný postup stráca už sedem bodov.

Cedronské derby bolo rozkúskované 30 faulami.
Cedronské derby bolo rozkúskované 30 faulami.

Tieto riadky by vyzeralo absolútne inak, keby medzi žrďami stáli nejakí bežní brucháči. Roman Hromádka a Norbert Borčin sú brankári z úplne inej než siedmoligovej galaxie a kto si to do nedele nemyslel, po nedeli si to už myslí. Jeden neuerovsky chytil priamy kop Hlinkovi, plus sa Vargovi a Križanovi elegantne zvalil pod nohy, druhý vytiahol zákrok zápasu pri hlavičke M. Snováka a skvele vykrýval uhly. O výkopoch na jednotku a dirigovaní desiatich chlapov ani nehovoríme. „Ťažký zápas a presne také milujem. Z hry sme mali trochu viac my, ale viac šancí mali Mojmírovce, zaslúžená remíza. S trénerom Mirom Svýbom sme sa zhodli, že aj bod je dobrý a že sme hrali lepšie ako predtým vo Svätoplukove,“ tvrdil Hromádka (27). „Remízový duel. Po Campri Cupe v Močenku ostalo viacero chalanov zranených, niektorí boli na dovolenke, takže aj bod nás veľmi teší a sme radi, že nás vytlieskali naši fanúšikovia. Ideme ďalej, o titule nahlas nehovoríme,“ povedal Borčin (32). Dve veselé kopy v nedeľu potvrdili, že sú majstri svojho remesla a kto chce vidieť frajerov v rukaviciach, nemusí zapínať Premier League.

FOTOGALÉRIA Z CABAJA-ČÁPORA
IMG_4408 IMG_4411 IMG_4421 IMG_4425 IMG_4426 IMG_4434 IMG_4435 IMG_4440 IMG_4445 IMG_4451 IMG_4460 IMG_4462 IMG_4464 IMG_4467 IMG_4469 IMG_4470 IMG_4475 IMG_4478

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close