Novinky

Ako dať šesť gólov? Vynechať tréning, smeje sa Bako z Klasova

Aby pätnásty porazil siedmeho 9:1? Vitajte v 6. lige ObFZ Nitra, kabát vám zavesí klasovský bombardér Tomáš Bako, ten, kto včera šiestimi gólmi utancoval Lehotu.

Šiesta liga Oblastného futbalového zväzu v Nitre sa na jeseň správa ako žena v svojich dňoch. Podľa našich septembrových výpočtov je najvyrovnanejšia na Slovensku.

Klasov bol po štyroch prehrách v rade pätnásty, za súpera mu prišla Lehota, učičíkaná na siedmom mieste v bezpečnom strede tabuľky. Výsledok? 9:1! „Rarita, že vyrovnaný zápas môže dopadnúť takto,“ rozosmial sa Tomáš Bako. „Úroveň súťaže ide hore, už tu nie sú žiadne Machulince alebo Nitrianske Hrnčiarovce, ktoré pred pár rokmi dostávali päť kúskov. Ani jeden zápas nie je ľahký,“ vychvaľuje VI. ligu ObFZ Nitra. Keď už to povie žralok internetových diskusií…

Akonáhle Tomáš Bako vybehne na ihrisko, stovky ľudí v ňom vidia neľútostného strelca. V pravačke má bajonet – Lehotu dopichal 6 gólmi! „Konečne nám vyšiel zápas,“ hovoril my namiesto ja. „V MY Nitrianskych novinách som sa našiel v zostave kola a dokonca i ako muž kola, u pokladníka Tadeáša Mikleho to asi budem mať drahé. Ja by som však ocenil hlavne Jara Horčičáka, konečne dal svoj prvý gól a navyše mi na tri nahral do prázdnej brány,“ prekypuje skromnosťou. Gól by dal včera asi aj z obývačky. „Ani si nepamätám, že by som spálil nejakú šancu. Všetko mi tam padlo. Pomohlo mi, že Lehota sa po druhom našom góle rozsypala a hrala vabank, tak som utekal do brejkov,“ odkryl 6-gólové tajomstvo, no usmieval sa iba na 50 percent. Veď Klasov vlani vyhral titul a teraz je až trinásty! „Na pekné prihrávky Kollára, Pevalu, Bociana a Gyepesa už len spomínam, majstrovský káder sa nám dosť obmenil, v túto sezónu sme ho navyše lepili po viacerých zraneniach a chytila nás kríza. Nič príjemné. Teraz sme konečne nemali smolu v koncovke, veľmi dúfam, že v tabuľke budeme už len stúpať,“ želá si.

Bako (vpravo) dal v 12 zápasoch jesene 15 gólov.
Bako (vpravo) dal v 12 zápasoch jesene 15 gólov.

V Bakovej vitríne nájdete korunu kráľa strelcov z roku 2015, takisto pár plakiet z GOAL TRAVEL Jedenástky roka, nech hodí kameňom, kto zo šírej nitriansko – šaliansko – zlatomoravskej oblasti ho nepozná. „Neviem, či budem kráľ strelcov aj teraz, favorit je Mišo Kováč z Volkoviec, veď má super spoluhráčov a keď sa mu chce, dá gól zo všetkého. Mne bude stačiť, keď sa nám bude dariť ako mužstvu,“ odfukuje si 30-ročný kapitán Klasova. Ak práve neoblieka deviatku, nosí mikinu Chelsey alebo šál hokejovej Nitry. „Samozrejme, že fandím hokejistom, no futbal je prvoradý a aj zaň som bol v tejto sezóne asi len na dvoch zápasoch. Napríklad v piatok proti Novým Zámkom – deckám som sľúbil, že ich niekedy zoberiem na hokej a tak som vynechal tréning. Vidíte, potom som dal šesť gólov,“ rehoce sa „Bakogól“, hrdý otec a manžel a až potom futbalista.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: MY Nitrianske noviny – Ladislav Odráška.

Podobné články

Back to top button
Close