Novinky

Babindol a Branč sa férovo bili o bronz. Bič plieskal na konci

Babindolčanov pokropil nový tréner Attila Oravec svätenou vodou, vyhrali 6 zápasov v rade, peknú sériu im však v boji o tretie miesto VII. ligy B stopol veľký favorit celej súťaže z Branču.

Už v tretej minúte svietil na novučičkej tabuli v Babindole stav 1:1. Hneď v prvej minúte sa presadili hostia, keď si na center z ľavej strany ihriska nabehol Richtárech a pohodlne upratal hlavou loptu za chrbát bezmocného gólmana. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Domáci sa zdravo nasrdili a z následného protiútoku sa do brány vošla rana agilného Teplanského. V tejto fáze hry mal väčšie šance domáci „malý Juventus“ avšak nedokázal zužitkovať tutovky Molnára, ktorý v 6. minúte trafil do brvna a v prvom polčase ešte niekoľkokrát ohrozil hosťujúceho brankára. Najvýraznejšie v 42. minúte, avšak Németh bol na správnom mieste. Sporadicky sa k ohrozeniu dostali aj kombinačnejší hostia, najvýraznejšiu šancu spálil v 22. minúte hosťujúci Vígľaš, s jeho jedovkou si však Kováč poradil. Koniec polčasu dopadol zle pre záložníka domácich Egyűda, ktorého po nepríjemnom strete odniesli na nosidlách.

Najväčšiu pozornosť pútal 14-násobný reprezentant Marián Had.
Najväčšiu pozornosť pútal 14-násobný reprezentant Marián Had.

Druhý polčas však už diktoval hviezdami nabitý tím z Branču. Od úvodných minút sa zahryzol do súpera, v 55. minúte ešte spálil tutovku, ale keď rozhodca Kollárik o 3 minúty neskôr ukázal správne na biely bod, Nicolas Grűnfeld sa nepomýlil. Domáci sa však nevzdávali, snažili sa niečo so zápasom urobiť a čo sa im nedarilo po technickej stránke, nahrádzali bojovnosťou. Ich snaha nevyšla na zmar, keď sa v 66. minúte po štandardnej situácii v skrumáži pred Némethom najlepšie zorientoval Molnár a vyrovnal na 2:2. To však bolo zo strany Babindolu všetko. Od 70. minúty ich futbalisti Branču mačkali vo zveráku a do ničoho ich nepustili, z čoho vyústili aj tri góly v Kováčovej sieti. Najskôr sa po peknom vyťukaní obrany peknou strelou prezentoval Grűnfeld, o pár minút neskôr striedajúci Stojka zasunul center popod padajúceho Kováča a posledný klinec do rakvy zasadil znova Grűnfeld, ktorý hattrick zavŕšil efektne, keď domácemu brankárovi nasadil jasličky.

Adam Kováč mal s brančskou mašinou plné ruky práce.
Adam Kováč mal s brančskou mašinou plné ruky práce.

Diváci aj hráči museli odchádzať zo zápasu spokojní. Skvelo sa pozeralo na domáceho stopéra Pavla Mega, ktorý hral s prehľadom, na pracovitého Jána Kúrňavu či nestarnúceho Štefana Levického. V útoku znepríjemňovali obrane peknú nedeľu Andrej Molnár a Michal Teplanský. Na strane druhej vyčnievali Vladimír Nemec, Filip Vígľaš alebo Juraj Richtárech, obranu skúsene riadil bývalý reprezentant Marián Had a za Nicolasa Grűnfelda hovoria tri góly. Férovosť kvitla, hráči si po zápase podali ruky a objektívne zhodnotili, že výsledok je spravodlivý. K dobrému zápasu prispel aj férový výkon hlavného arbitra Kollárika, ktorého výkon považovali obaja tréneri ako veľmi dobrý. Po zápase sa hráči oboch tímov usmievali a užívali si dobrú atmosféru na štadióniku v Babindole. „Hrali sme dobre, len starneme.“ smial sa pred kabínami hosťujúci Vígľaš. Na druhej strane si sypal popol na hlavu brankár „malého Juventusu“ Adam Kováč: „Škoda, tri góly som mohol chytiť, mohlo to vyzerať inak. Ale súper bol dnes lepší, musíme to priznať.“

Viac takýchto fotiek!
Viac takýchto fotiek!

HLASY TRÉNEROV
Attila Oravec (Babindol): „Zápas bol veľmi kvalitný z oboch strán. Ja si myslím, že do 70. minúty sme boli vyrovnaným súperom pre favorizovaný Branč. Kvalita súpera sa však prejavila posledných 15-20 minút, kde sme už nemali dostatok síl vyhrávať osobné súboje a tieto detaily rozhodli, že súper bol lepší. Ale klobúk dole pred mojimi chlapcami, lebo bojovali a dodržiavali taktické pokyny, súper bol však lepší a tak mu gratulujem k víťazstvu.“
Zoltán Čekey (Branč): „Do 70. minúty sa hral dobrý vyrovnaný futbal, máme problém s premieňaním šancí , avšak dnes sa to v druhom polčase zlomilo a najmä posledných 20 minút sme súpera k ničomu nepustili. Víťazstvo si užívame a tešíme sa z troch bodov, len škoda minulotýždňového zaváhania s Dyčkou.“

FAKTY
BabindolBranč 2:5 (1:1).
Góly: 3. Teplanský, 66. Molnár – 1. Richtárech, 59. (11 m), 71. a 86. Grűnfeld, 79. Stojka. R Mi. Kollárik (A. Žitňanský), ŽK: Levický, Mego – Lörincz, 120 divákov.
FK: A. Kováč – P. Škorec, P. Mego, J. Kúrňava, M. Kúti – K. Egyűd (45. P. Krkoška), S. Šulík, Š. Levický, D. Nagy – A. Molnár, M. Teplanský (84. B. Gorný). Tréner: Attila Oravec.
TJ: J. Németh – A. Núdzny, M. Had, R. Šuba – Z. Lörincz (70. V. Stojka), F. Vígľaš, L. Kučera, V. Nemec, R. Chrenko (82. R. Lörincz) – J. Richtárech (86. M. Jurík), N. Grűnfeld. Tréner: Zoltán Čekey.

AUTOR: Roman Ondrejka.
FOTO: Juraj Ondrejka.

Podobné články

Back to top button
Close