Novinky

Machulinčania búrajú mýty: najmladší a najlepší!

Mášik na Beňa, Beňo na Kováča, Kováč na Ondrejku – Machulince vozia VII. ligu C Sever ako na kolotoči, nie nadarmo sú jesenní majstri. Čo sa skrýva v 47-gólovom balíčku?

S mladými ešte nikto nič nevyhral, povedal raz ktosi múdry. Machulinčania by ho asi najradšej uškrtili. V ére predsedu Romana Ondrejku vyhrali už 22 zápasov, došli do finále Campri Cupu a stali sa šampiónmi jesene! Všetko s priemerom okolo 22 rokov.

Zlatá otočka s Martinom

Čo proti nim hrať? Betónovať a čakať na slabé chvíľky brankára Martina Červeného či stopérov Adama Kunského a Jakuba Gašparíka, tak to spravili v auguste Obyce a pred 3 týždňami Martin nad Žitavou. K prvým sa viaže jediná prehra Machuliniec v sezóne, k druhým zas kľúčová obhajoba 1. miesta. Kto si to skúsi s nimi rozdať ako rovný s rovným, šikovníci Karol Kováč, Jozef Ondrejka, Christián Beňo či Andrej Mášik ho uvaria vo vlastnej šťave a postavia vedľa tých, na ktorých si za 12 jesenných zápasoch narobili skóre 47:8.

Po výhre 6:0 s Lovcami sa Machulinčania odfotili s fanúšičkami i mládežníkmi.
Po výhre 6:0 s Lovcami sa Machulinčania odfotili s fanúšičkami i mládežníkmi.

Pravda, aktuálna tabuľka VII. ligy C Sever trocha skresľuje, až 5 tímov v nej má o zápas viac, vrátane Machuliniec. Na jeseň sa odohralo 14 z 18 kôl, základná časť bude hotová až na jar. Hneď jej konci sa top päťky zo severu a juhu spoja do jednej nadstavby o postup, zvyšní si zahrajú o umiestnenie.

To však machulinskému trénerovi Milošovi Lukáčovi z radosti neuberá. „Pred sezónou som si rátal, na koľko bodov máme. Vyšlo mi to okolo tridsať. Získali sme ich tridsaťtri, preto som s jeseňou spokojný,“ premeriava si tabuľku. A predsa sa mu niečo neľúbi! „Mrzia nás prehry s Obycami v lige, to bol z psychického hľadiska pre nás najťažší zápas, a s Hájskym v Campri Cupe – v oboch sme boli určite o gól lepší, ale svojimi chybami sme si to pokazili,“ zapol Lukáč výstražné. Inak, za kontumačné výhry s Obycami (doma nenastúpili) a Skýcovom (hostia neprišli) bolo rovnako veľa bodov, ako za odmakanú otočku s Martinom: tri. „Presne tak, najťažšia výhra bola s Martinom. V druhom polčase sme otočili z 0:1 na 3:1, hlavne Kiko Beňo vtedy urobil zápas,“ potľapkal letnú posilu z Obýc, avšak odchovanca Machuliniec.

Najlepším strelcom Machuliniec je 14-gólový Karol Kováč.
Najlepším strelcom Machuliniec je 14-gólový Karol Kováč.

Najmladší v oblasti

Machulinčanom je svetažiť. Trénujú utorok – piatok kľudne aj v osemnástich, času majú ako hus klasu, veď rovno desiati ešte študujú na stredných či vysokých školách. 18, 22, 23, 22, 22, 24, 20, 25, 19, 23, 23 – tak stará bola ich jedenástka, čo šupla Lovciam 6:0. Vekový priemer 21,9 je obdivuhodný, ak vezmeme posledné súpisky, najmenší zo všetkých 72 tímov ObFZ Nitra! „V mládeži je perspektíva! Títo istí chlapci už pred troma rokmi hrávali v sobotu za dorast a v nedeľu za mužov, s niektorými sa piplem už od ich pätnástich rokov, sú ako moje deti. Hlavne Adam Kunský je moja predĺžená ruka, príkladom idú aj Jakub Gašparík a Dodo Ondrejka. Ja som vlastne vďačný všetkým chalanom,“ premostil k pochvalám.

Miloš Lukáč má 53 rokov, Machulince trénuje od roku 2015.
Miloš Lukáč má 53 rokov, Machulince trénuje od roku 2015.

Nechýba však dedinke 3 km od Zlatých Moraviec akýsi alfasamec, ktorý by jej presekal cestu k celkovému titulu? „Už ani nie,“ prekvapil Miloš Lukáč. „V lete sme získali Aďa Mášika, má tridsať rokov a usmerňovacie schopnosti. A v útoku je skúsený Karol Kováč. Ale stále nás veľmi škrie odchod Janka Martáka na Lovce, spravíme všetko pre to, aby sa vrátil. Už teraz robíme na tom, aby k nám v zime prišiel jeden starší stredný záložník,“ prezradil tréner Machuliniec.

„Vrabčiari“ snívajú o postupe do šiestej ligy, kde už tri roky chýbajú. „Láka nás to naspäť,“ priznal Miloš Lukáč s troma bodkami na konci. Dobre vie, že vlčiaci z juhu – Neverice, Sľažany či Čierne Kľačany – jeho študentom na jar nič nedarujú.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Facebook; Martin Kilian ml.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close