Novinky

Jašík sa už jaší v Žihárci. Pália mu Selice dres?

Siedma liga Galanta-Šaľa sa čuduje transferu medzi lídrami: tretí vzal v zime druhému najlepšieho strelca, ale kto zistí pozadie hosťovania, nadávať už nebude.

Dobre si pamätáme, ako fanúšikovia Arsenalu pálili dres Robina van Persieho, keď prestúpil do Manchesteru United, preto nás zaujímalo, či Stanislav Jašík náhodou nemá zákaz vstupu do obce, kde bol 10 rokov za hviezdu.

Už ho neukecali

„Stále sme kamaráti,“ okamžite riekol Zoltán Szitás. „Načo by to bolo dobré, ak by sme mu neschválili hosťovanie? Stano sa s priateľkou sťahuje na Veču, odtiaľ to má do Žihárca bližšie. Nechceli sme mu brániť, treba chápať, že je to normálna ľudská vec,“ odtajil predseda Selíc, prečo 13 jesenných gólov poslal k najväčšiemu rivalovi. „Jašíka sme chceli už pred rokom, náš útok je s ním ešte lepší,“ zalizuje sa Gabriel Pintér, šéf futbalu v Žihárci.

Keď na jeseň porážal Žihárec 1:0, netušil, že zaň bude na jar hrať.
Keď na jeseň porážal Žihárec 1:0, netušil, že zaň bude na jar hrať.

„V Seliciach som prežil fantastických desať rokov, ale keď nové bývanie, tak aj nový klub, mám rád výzvy,“ zdupľoval Jašík, beztak sa ho kamoši na ulici pýtali, čo za prestup to vyviedol. „Tréner Barháč bol trochu sklamaný, chalani smutní, prehovárali ma, ale bol som pevne rozhodnutý a napokon ma všetci pochopili. Teší ma, že so skúsenými Maťom Gyulaiom, Ivanom Zsákom a Zolim Czanikom sme si podali ruky, popriali si veľa šťastia a život ide ďalej,“ pridal.

Na Selice s trémou

Jašík je aj v 35 rokoch pán futbalista, so sedmičkou na chrbte má po 2 jarných kolách bilanciu 6+4! S veteránmi Petrom Benkom (34) a Ladislavom Benešom (38) si ide po korunku kráľa strelcov. „Nečakal som, že nám to bude až takto vynikajúco klapať,“ usmieva sa bleskurýchly forvard. „Som maximálne spokojný, vedenie je spokojné, hrajúci tréner ‚Cíbo‘ Monósi je spokojný, proste všetci. Prijali ma, ako keby som tu hrával už neviem koľko,“ zalizuje sa odchovanec Šale a Radvane, kde pred 20 rokmi hral prvú ligu dorastu.

7. liga Galanta - Šaľa: top trojka tímov a strelcov.
7. liga Galanta – Šaľa: top trojka tímov a strelcov.

Žihárec je zapletený do boja o postup, irónia osudu, že Selice tiež. „Budem mať trému, bude to emotívne,“ stíchol Jašík pri myšlienke na nedeľu 7. apríla. „Prvýkrát v živote nastúpim proti Seliciam, nebude mi všetko jedno, ak by som náhodou dal gól, určite sa nebudem tešiť, to sa nepatrí. Chalanov poznám veľmi dobre, aj oni mňa, určite na mňa tréner Barháč niečo vymyslí, ale surové zákroky neočakávam,“ vraví muž, s ktorým môžu žlto-červení kľudne uzavrieť siedmu ligu so 140 gólmi v 26 zápasoch, priemer majú skoro 5. „Hádam nás nezastavia zranenia, vieme, že hlavne na galantských dedinách je to tvrdé… Nič iné ako prvé miesto neberieme, rád by som si vyskúšal šiestu ligu,“ hlási Stanislav Jašík.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Martin Kilian ml; (SJ); futbalnet.sk.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close