Novinky

Na aké zápasy sa zajtra oplatí ísť?

Sezóna v Oblastnom futbalovom zväze Nitra je už vo vysoko pokročilom štádiu. Pozrite si, kde sa tento víkend odohrajú najlepšie zápasy.

VI. LIGA

KLASOV (5.)VION C/VOLKOVCE (1.)

  • Tím pod vedením Jozefa Pavlíka prehral z deviatich kôl len raz – doma s Janíkovcami (2:3). Remizoval v D. Obdokovciach či v H. Ohaji, dal debakel Výčapom (5:0), a vyhral v Močenku, Čajakovciach či s Rišňovcami alebo Čechyncami. Rozbehnutá partia okolo kapitána Baka si brúsi zuby na ďalšieho favorita, zrejme najväčšieho. Podarí sa im vylepšiť skvelú bilanciu?
  • Starosta, predseda a tréner Ondrej Kozolka môže byť spokojný. Jeho tím hrá o majstrovský titul, postúpil do finále Campri cupu a hrá najkrajší futbal v lige. A to celú jar nehrá strelec Michal Kováč. Záložník/krajný obranca Ján Marták priniesol z Loviec spolu so sebou do stredu zálohy Volkovčanov ešte väčší rozum a rozvahu. ViOn C má všetko vo svojich rukách!
Bako (vpravo) si na Volkovce už brúsi zuby.
Bako (vpravo) si na Volkovce už čistí strelky.

 

MOČENOK (14.) BETONÁRIS ŠAĽA (16.)

  • Zatiaľ čo Močenok statočne odoláva záchranárskym prácam, jeho nedeľný súper je namočený až po uši. Modrí dokázali na jar zdolať favoritov z Volkoviec či Kolíňan, alebo vyhrať v Žitavanoch. Vonku sa im však darí menej, prehrali na Bodoku, vo Výčapoch alebo vo V. Cetíne. Zachránia sa medzi oblastnou elitou?
  • Betonári nehrajú zlý futbal, väčšinou o dobré výsledky prichádzajú chybami vo vlastnej obrane. Stred zálohy diriguje skúsený kapitán Glofák a vpredu je naďalej hrozbou Moťovský. Víťazstvo s jediným súperom z okresu Šaľa by malo sladučkú príchuť.
Ubráni Čunčík (vzadu) napríjemné výpady Močenka?
Ubráni Čunčík (vzadu) napríjemné výpady Močenka?

 

VII. LIGA A

JAROK (4.)CABAJ-ČÁPOR (6.)

  • Keby hrá Jarok Premier league, má ako posledný miestenku v Lige majstrov. V uplynulých týždňoch remizoval v Lužiankach a rozbil Štefanovičovú, minulé domáce kolo so Svätoplukovom sa však odložilo. Budú mať muži okolo kapitána Patúca ťažší rozbeh alebo sa týždenný výpadok na ich výkone neprejaví?
  • Cabaj-Čápor ukážkovo prerobil kabíny a v Nových Sadoch naštartoval ukončenie krízového obdobia (0:3). Už nový tréner Pavol Laca bude mať čo robiť, aby červení v Jarku ulovili plný počet.
Aká bude návšteva na šlágri kola?
Aká bude návšteva v šlágri kola?

 

ŠTEFANOVIČOVÁ (13.)KYNEK (14.)

  • Zápas ,,o záchranu”, aj tak by sa dalo nazvať toto stretnutie, keby sa dá zostúpiť. Štefanovičová má čo Kyneku oplácať, veď na jeseň prehrala v mestskej časti Nitry 0:2 a určite si bude chcieť upevniť trinástu priečku v tabuľke.
  • Kynek má najhorší útok v súťaži, domáci zas obranu, no obaja vyhrali len jeden zápas a s rovnakým počtom bodov uzatvárajú tabuľkový pelotón. Kto sa bude po nedeli tešiť z trinásteho miesta?
Kynek každoročne dokazuje, že v hale im to ide lepšie.
Kynek každoročne dokazuje, že v hale im to ide lepšie.

 

VII. LIGA B

ŽITAVCE  (10.)BABINDOL (5.)

  • Klub s logom podľa rukopisu Barcelony je veľmi nevyspitateľný. Dokáže vyhrať nad Jelencom alebo prehrať na Dyčke jednogólovým rozdielom a potom prehrať v Lúčnici alebo doma so Štitármi. I keď Žitavce s pohľadným ihriskom i dobrým kolektívom porazili nejedného favorita, v tabuľke už stáli aj vyššie.
  • Smelé vízie Babindolu sú zrejme ešte čerstvé, i keď v N. Hrnčiarovciach, kde Dyčka schytala na jeseň 0:4, sa nevyhráva každý deň, nie to ešte 0:5. Alebo aj remíza z Vinodolu, či výhra z Pane nie je na zahodenie. ,,Juventus” hrá pekný futbal, potvrdí to aj na horúcej pôde Žitaviec?
Pekné ihrisko pod kaštieľom čaká v nedeľu kvalitný mač.
Pekné ihrisko pod kaštieľom čaká v nedeľu kvalitný mač.

 

VINODOL (4.)HOSŤOVÁ (6.)

  • Vinodol už s Jelencom s najväčšou pravdepodobnosťou stratili šancu na titul, no stále z nich srší odhodlanie. Veď Vinodol remizoval s Brančom či v Jelenci, alebo vyhral rozdielom triedy nad Žitavcami a v Pohraniciach. Akurát škoda prehier s Dolnými Štitármi alebo na Dyčke, vtedy by šance na titul dostali reálnejší rozmer.
  • Hosťová má čo svojmu nedeľnému súperovi oplácať, na jeseň s ním doma prehrala rozdielom triedy. Akú taktiku naordinuje tréner Martin Slovák, či cez Balka prejde nejaká akcia alebo či dá gól odchovanec Kolíňan Erdélyi, bude zaujímavé sledovať.
Vinodolu to (zrejme) nevyjde ani tento rok, začiatok jari však mali výborný.
Vinodolu to (zrejme) nevyjde ani tento rok, začiatok jari však mali výborný.

 

VII. LIGA C

ČIERNE KĽAČANY (9.) – MACHULINCE (2.)

  • Kľačany vyše mesiaca vzad podali v Machulinciach dobrý výkon, akurát neboli efektívni, dokonca mohli z penalty vyrovnať, ale Kršiak nepremenil. Teraz pred nimi stojí neľahká úloha, odlepiť sa z predposledného miesta tabuľky, kde sa asi viacerí zhodneme, že nepatria.
  • Machulince síce doma prehrali s Nevericami rozdielom triedy a pustili ich do trháku, no boj o titul určite nevzdávajú. Zverencov trénera Lukáča môže výhra v kompaktných Kľačanoch určite výrazne nakopnúť.
Kľačany nepatria na predposledné miesto, potvrdiť to budú chcieť v proti druhému tímu tabuľky.
Kľačany nepatria na predposledné miesto, potvrdiť to budú chcieť proti druhému tímu tabuľky.

 

VELČICE (8.)HOSTIE (5.)

  • I keď sa hrá u susedov v Sľažanoch výborný zápas proti Obyciam, vybrali sme šláger o tri kilometre ďalej. Výsledok by si netrúfal tipnúť ani Laco Borbély. Tieto dva tímy sa stretnú prvýkrát, keďže partia na čele s bombardérom Homolom do Hostia pred mesiacom nepricestovala. Podarí sa Velčiciam po oskalpovaní favoritov z Obýc či Martina predĺžiť víťaznú sériu?
  • Hostie ťahá za dobrými výsledkami najmä stopér Slama, mozog Kováč a strelec Bachan. Na najhorší výkon sezóny z Nevidzian zabudli o týždeň na to pri výhre proti Sľažanom. Nešťastná prehra v Nevericiach však striedala šťastná prestrelka s Kľačanmi. Bronz by bol peknou sezónnou bodkou.
Slama (vľavo) je oporou defenzívy Hostia. Utlmí delovky Homolu?
Slama (vľavo) je oporou defenzívy Hostia. Utlmí delovky Homolu?

 

TRNOVEC NAD VÁHOM (8.)KRÁĽOV BROD (5.)

  • Tornóc uhral v dvoch posledných zápasoch 4 body: remizoval v derby proti Seliciam a rozskrutkoval Diakovce na ich pôde. Fanúšikovia môžu proti Kráľovmu Brodu očakávať kvalitný a vyrovnaný zápas. Čo chystajú najväčšie hviezdy Čapičík, Marček a hroťák Barány?
Trnovčanov čaká ťažký zápas, poradia si?
Trnovčanov čaká ťažký zápas, poradia si?

 

AUTOR: Erik Barát.

FOTO: archív.

Podobné články

Back to top button
Close