NovinkyWroclaw Trophy

Výber ObFZ Nitra U19 prevzala firma Logistics Consulting

Už len ,,dospelákom” z Výberu ObFZ Nitra U19 chýbal sponzor na veľký medzinárodný turnaj Wroclav trophy (5.7.-7.7.). Týmto časom však už odzvonilo, lebo našich najstarších mládežníkov prevzal Logistics Consulting. 

Firme sídliacej v Žitavanoch šéfuje Jozef Kozmér a Juraj Sámel, špecializuje sa na logistické služby, prerastá dokonca nielen Slovenko, ale mnohý ju považujú za jednotku aj v zahraničí.

,,Vinník” spolupráce je prvý menovaný Kozmér, istý čas hrajúci aj za rezervu Slovana Bratislava. Výber teda bude niesť názov: Výber ObFZ Nitra Logistics Consulting U19. Ak sa chcete dozvedieť všetko, prečítajte si rozsiahly, no umný dialóg.

F8365BDC-CA95-4155-92E4-C478BA5B75B0

> Tak poďme po poriadku. Ako sa zrodila spolupráca s ObFZ Nitra?      

S p. Kormanom sme sa streli kvôli úplne inej veci . Padla reč o futbale, na čo sme sa obaja chytili, keďže som bývalý hráč, a tak trocha som okúsil aj trénovanie žiakov a prípraviek. Pôsobil som v Žitavanoch i ako zástupca sponzorov v miestnom futbalovom klube, čiže spolupráca bola na svete.

> Čo vás presvedčilo k tomu, aby ste podporili mládežníkov na tak veľkom turnaji?

Futbal je moje celoživotné hobby číslo jeden. Som veľký fanúšik futbalu. Ako sa hovorí, mládež je naša budúcnosť. Ja by som si v budúcnosti rád pozrel naozaj kvalitný futbal, teda hlavne slovenský, preto podpora našej mládeže bola jasná voľba.

> Zmluva je podpísaná zatiaľ na rok, vidíte to aj na viac?

Ak sa bude spoločnosti dariť, určite spolupráca potrvá viac ako rok.

> Čo vás na spomínanom zväze zatiaľ najviac zaujalo?

Určite zapálenosť ľudí pre futbal. Myslím si, že to je málo vídaná vec v dnešnom uponáhlanom svete.

> Máte v pláne ísť aj pozrieť ,,svoj” Výber v akcii, alebo vám to neumožnia povinnosti?

Obávam sa, že povinnosti nepustia. Ale ak sa bude dať, budem sledovať aspoň výsledky.

> Výber U19 bol tri roky po sebe víťazom celého turnaja. Bude to pokračovať aj za vašej éry?

Bolo by super, ak by mužstvo robilo takúto skvelú reklamu nielen slovenskej futbalovej mládeži, ale aj mojej spoločnosti, budem im držať palce, nech to vyjde.

> Povedzte čitateľom, na čo presne sa vaša firma špecializuje?

Sme taký nový zjav v oblasti logistiky. Zaoberáme sa jej poradenstvom, či už výrobnej, dopravnej, city logistiky, ako aj distribúcii a skladovaniu. Hlavnou činnosťou sú logistické audity, workshopy, školenia, kde navrhujeme riešenia pre logistické projekty, ako ich vytvárať v tejto oblasti. Momentálne pracujeme na vlastnom projekte, ktorý bude mať celosvetový dosah. Dúfame, že sa nám to podarí.

> Máme informácie, že aj v zahraničí ste dosť uznávaní, kto využíva napríklad vaše služby?

Bohužiaľ, všetky zmluvy sú chránené mlčanlivosťou. V podstate, naše služby využívajú spoločnosti zaoberajúce sa výrobou a logistikou. Môžme ale spomenúť napríklad slovenský SYGIC, ktorý nás zbavil mlčanlivosti a spolupracujeme s ním. Práve tento klient sa vymyká z oblasti štandartných, keďže je z oblasti IT.

> Kto najvýznamnejší využil vaše služby?

No ten naj klient je automobilka, o ktorej naozaj veľa nemôžem hovoriť.

> Ste aj fanúšik futbalu. Za aké kluby ste hrávali?

Moja futbalová kariéra začala v rodnom meste v Šamoríne. Na školu som chodil do Trenčína, kde som pôsobil v TTS Trenčín. Ďalej tam, bol Slovan B a kariéru som zakončil v Kalinkove, ak si dobre spomínam.

> Ako si spomínate na pôsobenie v ,,béčku” Slovana?

Tak to bolo mužstvo trochu nad moju úroveň. Musel by som veľmi loviť v pamäti, či som sa vôbec dostal na ihrisko (úsmev). Ale nie, nejaké štarty boli, aj zopár gólov, ak sa nemýlim. Cítil som však, že na vrcholový futbal to nebude. V tomto smere musím ostať sebakritický.

> Chvíľku ste sa venovali aj trénerskej kariére, je tak?

Áno, tá začala koncom aktívnej kariéry. Venoval som v Mliečne malým žiačikom. Neskôr som sa dostal do Žitavian, kde som trénoval žiakov.

> Nechceli by ste sa do futbalu v akejkoľvek pozícii vrátiť?

Futbal ma vždy bavil. Ako sa hovorí, nikdy nevrav nikdy. Momentálne mám však iné priority. Ale do budúcna, prečo nie?

> Boli ste aj na finále Campri cupu – Pohára ObFZ Nitra. Ako hodnotíte celú akciu?

Veľmi dobre, zvládnuté to bolo na vysokej úrovni, čo sa týka organizácie. Futbal bol tiež dobrý. Myslím si, že tí, čo prišli, neoľutovali, lebo sa bolo na čo pozerať. Hlavne fanúšikovia Kolíňan predviedli neuveriteľnú šou.

> Komu ste viac držali palce, Volkovciam či Kolíňanom?

Priznám sa, nemal som favorita.

> Boli ste tam aj s rodinkou, im sa ako podávala akcia?

Dcérka Natálka si to užila naplno. Keďže som fanúšik  Liverpoolu a ona sleduje zápasy so mnou, neustále hľadala svoj veľký idol Sadia Maného (úsmev). Po záverečnom hvizde bola prvá na ihrisku, aby si dávala ,,tľap” so všetkými (smiech).

F8365BDC-CA95-4155-92E4-C478BA5B75B0

> Aké máte pred spomínanou spoluprácou očakávania?

Moje očakávania sú hlavne smerom do budúcna. Bol by som rád, ak by Slovensko vychovalo ďalšiu generáciu mladých futbalistov.

> Veríte v kvarteto, čo sa týka zlata?

Určite verím a budem držať palce.

 

Pozn.: na titulnej fotke šéfovia firmy, Juraj Sámel (vľavo) a Jozef Kozmér (v strede).

AUTOR: Erik Barát.

 

 

Podobné články

Back to top button
Close