Novinky

Nechceme hanbu, nebudeme sa prechádzať, znie z Močenku pred hviezdami

Tréner Gabriel Vrba bol kedysi kapitánom Tímu hviezd, aj tom porozprával v bohatom rozhovore pred nedeľným výkopom (18.00 h) vrcholu sezóny v Močenku.

Tréner Milan Pavlovič oblečie do dresov ObFZ Nitra osemnásť hviezd, v 5., 6. a 7. lige strelcov 217 gólov! Toľko dal Močenok za posledných 6 sezón dokopy… V tej najnovšej iba 46, čo o chlp stačilo na bezpečné trináste miesto.

„V majstrákoch hrávame s piatimi obrancami, neviem, či ich v nedeľu nebude ešte viac, cha-cha… Trošku som preglgol, keď som videl nomináciu Tímu hviezd. Ale každý zápas sa predsa začína od 0:0 a my sme na jar doma porazili Volkovce aj Kolíňany. Súperi, ktorí vedia hrať futbal, nám pasujú. Verím, že v predzápase s hádzanárkami sa naši chlapci dobre rozcvičia a na ihrisku z nich opadne nervozita. Zachránili sme sa v šiestej lige, a tak sme vysmiati, veríme, v nedeľu si to užijeme a snáď nájdeme aj nejakého strelca,“ rozkecal sa Gabriel Vrba.

Výsledok bude vedľajší, iba MY Nitrianske noviny si ho zapíšu do svojho 23-ročného archívu Zápasu hviezd (alebo Turnaju majstrov). Elita oblasti prehrala u hostiteľa len 5-krát z 18 duelov, trebárs v júni 2003 v Močenku s vtedajším Eldusom… „V tejto sezóne sme už pár šokov spravili, pozitívnych aj negatívnych, tak prečo nie? Určite chlapcom nepoviem, nech sa len poprechádzajú po ihrisku. Musia byť zodpovední, koncentrovaní, nechceme si predsa spraviť hanbu. Ale určite to nebudeme siliť, žiadne lámanie nôh,“ pousmial sa obľúbený tréner.

„Zápasy hviezd bývali krásne akcie! Som rád, že sa tradícia obnovila. Voľakedy o tom písali Nitrianske noviny už tri týždne vopred, fotkami predstavovali hráčov… Výhodou domácich vždy bývala zohratosť, nič iné, lebo Tím hviezd mal na každom poste vždy vynikajúceho hráča. Hral som hneď v prvom zápase, v roku 1996 v Nových Sadoch. O tri roky v Poľnom Kesovi som bol dokonca kapitánom hviezd, trénerom bol Milan Srňanský,“ spomína, ako v štvrtej lige tvoril hru Močenku (1995 – 2002).

Hoci močenská mládež má regionálny cveng, áčkari sa od roku 2012 vyšplhali maximálne na 12. priečku IV. ligy, odkiaľ strmhlav spadli do šiestej. Práve Vrba však na jar do 4-tisícovej dediny vrátil radosť z futbalu, vyhral 7 z 15 zápasov a exhibícia proti Tímu hviezd ObFZ poslúži ako dobrý odrazový mostík do ďalšej sezóny. „Latku z tejto sezóny chceme v ďalšej ešte navýšiť. V prvom rade túžime pokračovať v trende našej hre, akú akceptovali aj súperi. A tajnými plánmi je v horizonte niekoľkých rokov vrátiť Močenok do vyššej súťaže, kam patrí. Dobre si pamätám, ako na naše derby s Hornou Kráľovou prišlo tisíc divákov, fankluby priniesli dymovnice, svetlice… Toto by som doprial aj dnešnej generácii,“ zamýšľa sa 48-ročný Gabriel Vrba.

V Močenku však očami mieria hlavne na nedeľu. Nafukovací hrad sa už rastie zo zeme, celodenné oslavy 90. výročia klubu, ale aj čerstvého zlata v LAMA SK Lige benjamínkov U13, vyvrcholia príchodom futbalových kráľov oblasti o 18.00 h.

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close