Novinky

Močenský turnaj ovládol hlavný rival

Futbalový štadión v Močenku bol týždeň po oslavách 90. výročia založenia klubu opäť dejiskom významného športového podujatia. 7. júla sa tu uskutočnil tradičný letný futbalový turnaj – FK Močenok Cup 2019.

Na prvý zápas si Močenok vybral za súpera hráčov družobného mesta z Česka – FC Vracov. Hostia z Moravy k nám zavítali s A-mužstvom vôbec po prvý raz. V samotnom zápase bol Močenok jasne lepším tímom. Behaví domáci sa hrnuli do útoku a výsledkom ich snaženia bol gólový zápis Lukáša Kostolániho, ku ktorému sa o pár minút pridal aj Adam Habdák z Jarku, hrajúci u nás spolu s bratom Jurajom na skúške. Prvé polhodinové dejstvo ukončil silný lejak. Po prestávke Močenok prestriedal a krátko na to pridal hlavou tretí gól Juraj Hanák. V zostávajúcej časti stretnutia mali naši aj ďalšie šance, štvrtý gól už ale nepadol. Výsledok 3:0 v prospech FK celkom jasne určil miestenky do finále a zápasu o 3. miesto.

Domáci Močenok skončil druhý.
Domáci Močenok skončil druhý.

V druhom zápase turnaja sa očakávala výhra piatoligistov z Hornej Kráľovej, nad Cabaj-Čáporom, ktorý hrá o 2 úrovne nižšiu súťaž. Tá sa však nerodila až tak ľahko. Hráči KFC sa dostali do vedenia až z pokutového kopu, ktorý premenil Dávid Tóth. Druhý, poisťovací gól pridal ten istý hráč v závere stretnutia a poslal tak KFC do finálového zápasu s Močenkom.

Súboj o bronz tak obstarali český zástupca a Cabaj-Čápor. V ňom si viacero šancí na skórovanie vytváral Cabaj a dokázal ich aj premieňať na góly. Po góloch Valoviča a Kompasa sa exportnou strelou zaskvel aj Bosák. Potom sa konečne prebudili aj naši hostia z Vracova. Najprv Svoboda trestal hrúbku brankára Hollého a o pár minút pred ním uspel aj Vondryška. Cabajčanom však vrátil dvojgólové vedenie Laca. Zápas bohatý na góly neutíchal ani v druhom dejstve. Vracov korigoval po rohovom kope gólom Kocůreka na 3:4. O všetkom ale rozhodol svojím druhým presným zásahom Matej Kompas a Cabaj-Čápor tak obsadil na tunraji 3. miesto.

Dlhoočakávané finále obstarala stará známa „derby“ dvojica – Močenok a Horná Kráľová. Po chybnej rozohrávke brankára sa hostia zo susednej obce ujali rýchleho vedenia. Za chrbát skúšaného Turóciho poslal loptu Vladimír Kotlár. Močenok sa nedokázal dostať do tempa zápasu a takmer po celý zápas bol pod tlakom súpera. Na druhej strane treba povedať, že tréner domácich dal počas zápasu priestor najmä mladým hráčom a hráčom ktorí cez sezónu neodohrali v zápasoch plnú minutáž. Tí aj vďaka výborne chytajúcemu Michalovi Pápayovi nedovolili Kráľovanom skórovať po druhý raz. Gól ale nepadol ani z kopačiek domáceho Močenku a z triumfu na turnaji sa tak tešili hráči Hornej Kráľovej.

Zlato brala Horná Kráľová.
Zlato brala Horná Kráľová.

Futbalový klub im k tomu blahoželá a divákom úprimne ďakuje za slušnú návštevu. Poďakovanie patrí v neposlednom rade aj všetkým sponzorom, ktorí prispeli do tomboly, ktorá dala bodku za týmto pekným športovým popoludním.

AUTOR: FK Močenok/Matej Šimko.
FOTO: Peter Sýkora.

Podobné články

Back to top button
Close