NovinkyObFZ NitraRegiónSlovensko

Tréner Lukáčoviec Hanák: Chceme jeseň bez prehry!

V VII. lige A zatiaľ bez zaváhania a so skóre 25:4 kraľuje ŠK Magnus Lukáčovce. Vidíme to teda tak, že súperi zo Svätoplukova či Cabaj-Čápora budú mať v najbližších kolách čo robiť, aby zastavili ,,žltý expres”. 

Magnus s výnimkou Kyneku od začiatku nebije súperov sťa žito, ale nenápadne a isto sa prepracoval na čelo. Veď za všetko hovoria výhry ,,len” o jeden gól v Dolných Lefanrovciach či Štefanovičovej.

Dedinka za Alekšincami má ale famóznu východiskovú pozíciu, pretože v jarnej časti bude hrať len v Jarku a v Cabaj-Čápore, všetkých ostatných privíta na po záplavách zrenovovanom domácom ihrisku.

Lukáčovce takto pekne zrenovovali po záplavách ihrisko. Pomohli fanúšikovia z obce.
Zrenovovaná hracia plocha Lukáčoviec = kus driny.

Najlepším strelcom žltých je doposiaľ Mário Horváth, ktorý stráca na prvého Ambróza (Jarok) s Mokrášom (Svätoplukovo) len jeden jediný gól. Budúcu nedeľu teda neuvidíme len súboj druhého s prvým, čo sa týka postavenia mužstiev v tabuľke, ale aj priamy strelecký súboj o čelo. Najskôr však Lukáčovčanov čaká súboj v nepríjemných horných Lefantovciach.

O všetkom sme sa porozprávali s trénerom Magnusu Jurajom Hanákom.

 

Po niečo vyše polky jesennej časti ste zatiaľ bez straty bodu na prvom mieste. Očakávali ste takýto štart?

-Nie, našim predsezónnym cieľom bolo umiestniť sa do tretieho miesta. Čiže sme predčili svoje vlastné ambície, čo vnímam ako veľmi pozitívne.

Dá sa teda o vás hovoriť už teraz ako o favoritovi na titul?

-Keď je už ten štart aký je, snáď hej. Aj keď nesmieme zabúdať, že do konca sútaže ostáva veľa zápasov a nemôžme poľaviť.
Doposiaľ všetky zápasy okrem Jarku ste odohrali vonku a vyhrali, o to väčšia výhoda to bude na jar, keďže budete hrať skoro všetko doma, nie?
– Určite áno, chalani sa už nesmierne tešia na jarné domáce zápasy. Posledný rok sme odohrali takmer všetko mimo nášho ihriska, čiže sme radi, že si to konečne budeme môcť užívať naplno.
Ako jediný tím máte v kolónke inkasovaných gólov jednociferné číslo (4). Je vaša hra teda založená najmä na pozornej obrane?
-Ako sa hovorí, základ je mať dobrú defenzívu, čo my máme. Pre nás je obrana a brankár základ.
Ako vníma túto šnúru kabína?
-Celé mužstvo sa náramne teší z výhier a každá ďalšia nás zdravo motivuje do nasledujúcich kôl.
Máte v mužstve niekoho, koho by ste chceli vyzdvihnúť? Keď áno, prečo?
-V podstate každého hráča, sme jeden tím, tvoríme jednu partiu, aj keď musím povedať, že to tak niekedy nevyzerá. To musíme ešte doladiť.
Tréner Hanák vidí v mužstve väčšiu možnú tímovosť ako doposiaľ je.
Tréner Hanák vidí v mužstve väčšiu možnú tímovosť ako doposiaľ je.
Keby ste vyhrali ligu, mali by ste záujem o postup do šestky? 
-Jasné, že áno.
Kto z chalanov to vie najviac vyhecovať a kto je naopak najväčší šoumen?
-Kto najviac? Hmmm… Podľa mňa sa vedia chalani vyhecovať navzájom. A šoumen jednoznačne Matej Mrlík.
Ozaj, trochu nepriamo vás preslávil problém so zatopeným ihriskom. Mnohí vedia, že ste na ňom urobili kus roboty či vysadili nový trávnik. Ako je na tom teraz?
-Áno, žiaľ preslávil. Vysadili sme nový trávnik, zapieskovali. K obnove pomohlo veľa obecných priaznivcov futbalu a touto cestou im za ŠK Magnus veľmi pekne ďakujem/e.
Novému trávniku pomôže aj zapieskovanie.
Novému trávniku pomôže aj zapieskovanie.
Čaká vás náročné zakončenie jesene, idete najskôr do Horných Lefanroviec, potom do Svätoplukova a následne to zakončíte s Cabajom. Ako to vidíte, udržíte si neporaziteľnosť až do konca?
-Necháme sa prekvapiť ako to vystrelí. Čo však môžem povedať je, že našim cieľom je dohrať jeseň bez prehry.
AUTOR: Erik Barát.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close