Novinky

Polovičný majster padol, Nové Sady na dostrel

Doposiaľ suverénnej Rumanovej akoby došla na záver siedmoligovej jesene para, zaváhala v zápase pravdy v Nových Sadoch.

Na šláger záverečného jesenného kola VII. ligy skupiny A sa hotovali v Nových Sadoch, kde zavítal líder tabuľky z neďalekej Rumanovej. A hoci bolo jasné, že hosťom už polovičný primát z rúk neunikne, tak aj tak išlo o pomerne kľúčový duel sezóny.
Z víťazstva sa napokon tešili Novosadčania, a preto je ich strata na čelo už len štvorbodová. Stretnutie hodnotia tréneri oboch celkov, Ivan Lauko a Miloš Konopásek.

Dve špičkové mužstvá
Duelu Nových Sadov s Rumanovou sa ušla aj ozaj „renomovaná“ delegácia – pod kontrolou ho mali známi arbitri Martin Kollárik, Ladislav Turba a Milan Kollárik a na všetko z tribúny dohliadala predsedníčka Komisie rozhodcov ObFZ (Oblastného futbalového zväzu) v Nitre Alena Jančoková-Žáčiková.
V dobrom športovom prostredí sa záverečný potlesk ušiel domácim miláčikom, víťazstvom 2:0 sa priblížili prvej Rumanovej. „Bol to zápas, v ktorom sa stretli dve špičkové mužstvá súťaže. Svedomito sme sa pripravovali, čo sa aj potvrdilo na trávniku. Útočníkov Rumanovej sme fakticky do ničoho nepustili. O našom víťazstve rozhodla lepšia koncovka,“ hodnotí tréner Nových Sadov Ivan Lauko. Jeho náprotivok na lavičke hostí musel stráviť (iba) druhú porážku svojich zverencov a prvú za zhruba dva a pol mesiaca. „Posledné zápasy sme dohrávali bez niektorých hráčov základnej zostavy a obzvlášť tento duel bol pre nás veľmi náročný. Hralo sa vyrovnane, viedli domáci, no po zmene strán sme boli futbalovejším mužstvom my. Nové Sady však veľmi dobre bránili, eliminovali našich útočníkov, a preto vyhrali,“  komentuje kouč Rumanovej Miloš Konopásek.
Nové Sady načali súpera v 26. minúte a päť minút pred posledným hvizdom ešte cenné body podtrhli ďalším zásahom. „Skóre otvoril Krasňanský, dostal kvalitnú prihrávku a po prebratí nechytateľne trafil loptu. Druhý gól padol zo štandardky z ľavej strany, na prudký center si nabehol Mário Pargáč a hlavičkou pod vinkel zvýšil,“ opisuje gólové momenty Lauko.

Zakopnutia na záver
Rumanovú v lete posilnili predtým piatoligisti v službách susedných Alekšiniec Anton Bábik, Peter Daniš či Miroslav Petrík, a preto si už pred sezónou celý okres šepkal o favoritovi A-skupiny siedmej ligy.
A prognózy sa zatiaľ napĺňajú. Z „boxov“ vybehli Rumanovčania triumfom 8:2 nad Kynekom, nezastavila ich ani následná nezvládnutá prestrelka v Mojmírovciach (3:4) a až do jedenásteho kola počítali len víťazstvá, ale… „Akoby nám ku koncu jesene dochádzala para. Doma sme sa bez gólov rozišli so Svätoplukovom a teraz sme prehrali v Nových Sadoch. Priebežne prvé miesto berieme triezvo, ale určite sa chceme pobiť o postup,“ konštatuje Konopásek.

Adrenalín nesmie chýbať
V Nových Sadoch pred sezónou žiadne zemetrasenie neprebehlo, najväčším pohybom na Richterovej stupnici bol odchod Štefana Kopčana do Veľkých Ripnian. Strelecké úlohy po ňom prebral Lukáš Krasňanský, ktorý sa vrátil z hosťovania v Čakajovciach. „Lukáš patrí medzi opory tímu, rovnako s ním aj brankár Martin Andacký, kapitán Mário Pargáč a Peter Bartoš. Ak má však Ján Kadja deň, tak aj on sa radí k spomenutým rozdielovým hráčom a lídrom mužstva,“ vymenúva piliere na trávniku Lauko.
Prebiehajúci ročník vnímajú v obci isto v pozitívnom svetle, druhé miesto po jeseni je zlepšením o päť priečok z minulej sezóny. „Prišiel som sem s istými cieľmi, nebaví ma hrať v strede tabuľky. Mám rád adrenalín, preto ja a aj hráči chceme postúpiť. Bude to však náročné, na prvé miesto sú viacerí kandidáti,“ definuje ambície skúsený kormidelník.
Nové Sady majú k dobru ešte dohrávku prvého kola na Veči a keď vyhrajú, tak sa dostanú na dostrel jedného bodu na modro-bieleho lídra. „Sme si vedomí momentálnej situácie. Do Veče ideme bodovať naplno, môžu nás mrzieť straty so slabšími mužstvami,“ vyhlasuje Lauko.
Ivan Lauko čo-to odkopal aj v československej „federálnej“ lige, obliekal dresy Nitry i Brna.  „Som dôchodca, onedlho budem mať šesťdesiatdeväť rokov. Po konci kariéry som pôsobil pri mládeži. Na trénovanie ma prehovorili chlapci, ktorí chodili hrať farskú ligu, kde som päť rokov pískal. Riadim sa tým, že futbal musíte ľúbiť, nezáleží na výške súťaže,“ glosou zakončil debatu bývalý obranca.

Na titulnej snímke (jej autorom je redaktor MY Nitrianskych novín Ladislav Odráška) mužstvo TJ Nové Sady, ktoré sa zúčastnilo na júnovom futbalovom turnaji Obecné siete Cup.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close