KlubyNovinky

Derby o 75-ku! Trnovec hostí Veču

Dva kluby Oblastného futbalového zväzu Nitra hrajúce galantsko-šaliansku siedmu ligu si to v derby rozdajú o vrch tabuľky.

Veľkú obec a mestskú časť Šale spája cesta č. 75. A veru domáci budú mať Večanom čo oplácať, veď takto pred rokom s nimi prehrali doma 3:4 a na jar schytali vo Veči debakel 0:4. Postavou dvojzápasu bol Prílepok, ktorý strelil do siete Trnovca dokopy tri góly.

Druhá najlepšia defenzíva sa bude snažiť zastaviť druhú najlepšiu ofenzívu. Zverenci trénera Ervína Horáčka nemali oslnivý štart do ligy: remíza s Vinohradmi a prehra v Žihárci ich ale nakopla za lepšími výkonmi a výsledkami, napriek predvedenej hre. Prehrali síce ešte predminulé kolo v Šintave, no naposledy doma rozbili Kráľov Brod (8:2). Tabuľku strelcov ovláda 14-gólový Ladislav Vemcel, ktorý bude zaiste najväčší zamestnávateľ brankára Zsilleho aj v nedeľu.

Na margo strelcov, aj Trnovec má toho svojho, dokonca spolu s Vencelom vedie tabuľku kanonierov. Tomáš Vanek naposledy dvoma gólmi skolil Betonáris Šaľa a je vo forme. S Večou majú ten zlý štart spoločný, nakoľko prvé kolo nevyzreli na Selice a v druhom doma dostali od Šintavy. Potom ale prišli debakle Kráľovmu Brodu, Vinohradom a najmä nečakaný triumf v Žihárci.

Interview sme spravili práve so spomínanými najlepšími strelcami ligy – Tomášom Vankom a Ladislavom Vencelom.

Bude sa Veča takto tešiť aj po víkende?
Bude sa Veča takto tešiť aj po víkende?

Napriek horšiemu začiatku ste sa celkom dobre vyformovali na popredné priečky. Ako ste ho videli vy?

Vanek: ,,Zo začiatku sme čakali, že vstúpime do ligy výhrou, avšak prišlo to, na čo sme nemysleli, a to obmena kádru a neboli sme moc zohratí.”

Vencel: ,,Začiatok bol horší len bodovo, herne sme dominovali s každým súperom, no chýbalo šťastie. S Vinohradmi gólové a v Žihárci aby sme v závere neinkasovali.”

Na prvé miesto strácate len 4/3 body. Určite máte ambíciu dostať sa v tabuľke čo najvyššie?

Vanek: ,,Jednoznačne by sme chceli byť na prvom mieste, tomu sme prispôsobili aj tréningové jednotky. Myslím, že štvorbodový rozdiel nie je až také ťažké dohnať.”

Vencel: ,,Veča si iné ambície ako tie najvyššie ani nemôže dávať. Sme klub, ktorý sa snaží vždy hrať o tie atraktívny, útočný futbal a o tie najvyššie priečky.”

Ligu hrá už len 10 tímov, na veľa dedinách skončil futbal. Čím to podľa vás je?

Vanek: ,,Na veľa dedinách sa futbal rozpadol, čo nie je problém len tejto ligy, no deje sa to aj vo vyšších súťažiach, čo je v tejto dobe normálne. Nedostatok financií, zlé podmienky, to všetko prispieva k rozpadu tímov. Úprimne mi je ľúto, že je takáto situácia, ale beriem to pozitívne, pretože tímy môžu na seba naraziť viackrát a tie zápasy sú potom o inej úrovni.”

Vencel: ,,To je skôr otázka zväzy alebo samotné kluby. Mrzí ma, že skončili kluby ako Dlhá či Diakovce, pretože sme mohli hrať derby zápasy. Ale okres je malý, hráčov nie je veľa a mládež sa radšej hrá za počítačom ako kope na ihrisku do lopty.”

Ako by ste zhodnotili jej samotnú úroveň?

Vanek: ,,V porovnaní s druhou, treťou, štvrtou ligou, ktoré som prešiel by som ju porovnal asi tak, že je na klasickej dedinskej úrovni. Tempo je pomalé, hráči to neberú tak vážne a mnoho z nich hrá len pre zábavu. Je tu priateľská atmosféra, po susedských derby si hráči po zápase sadnú pri pivko.”

Vencel: ,,Každá súťaž má slabšie a silnejšie mužstvá, celková úroveň je ale kvalitná.”

Čo viete o svojom súperovi?

Vanek: ,,Párkrát som bol pozrieť Veču, je to kvalitný súper. Trénera poznám, trénoval aj v Šali pár chalanov a sú tam kvalitní hráči ako Vencel, o čom svedčí jeho postavenie v tabuľke strelcov, ďalej Vyskoč, veľmi skúsený hráč.”

Vencel: ,,Neviem, či sa už môžme my niečím prekvapiť. Poznáme sa, viacerí sme hrali spolu alebo proti sebe mnohokrát. My ideme do každého zápasu vyhrať a baviť ľudí futbalom, Trnovec nebude výnimkou.”

Čím by ste ich mohli prekvapiť?

Vanek: ,,Myslím, že ich vieme prekvapiť našimi rýchlymi hráčmi, cez ktorých budeme ťahať protiútoky.”

Vencel: ,,Súpera poznáme či už osobne alebo aj z minulých zápasov.”

Koľko ľudí si podľa vás nájde cestu na štadión?

Vanek: ,,Dúfam, že čo najviac. Rátam okolo 100 a viac.”

Vencel: ,,Verím, že na zápas si nájde cestu veľa ľudí ako to na týchto dedinských derby býva. Na tieto zápasy chodí omnoho viac ľudí ako na treťoligovú Šaľu. Večiansky divák nám aj u súpera vytvára domáce prostredie a verím, že to tak bude aj v nedeľu.”

Aký je váš tip na výsledok a kto rozhodne?

 Vanek: ,,Samozrejme, verím vo výhru Trnovca, a že vsietim nejaký gól, čím prispejem k výhre.”

Vencel: ,,Môj tip je jednoznačný, vyhrá FK Veča a rozhodnúť môže ktokoľvek z nás.”

 

AUTOR: Erik Barát.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close