Novinky

D. Obdokovce a Pohranice hostia víkendové šlágre

Najväčšie šlágre víkendu v Oblastnom futbalovom zväze Nitra budú budú nepochybne zápasy v troch necelých kilometroch vzdialených dedinách.

Odraz od dna proti rivalovi?

Začneme netradične nižšou súťažou. Pohranice sú najhorším tímom vrábeľsko-nitrianskej siedmej ligy, keď nedokázali doposiaľ uhrať ani jeden bod. ,,V podstate v lete sme dosť obmenili káder, poviem na rovinu, že k horšiemu. Nasvedčujú tomu výsledky, veď zatiaľ sme prehrali všetko, čo sa dalo,” zhodnotil zatiaľ nie vydarený začiatok sezóny tréner Štefan Hók. Pýtali sme sa na blížiaci derby zápas s Hosťovou. ,,Zápas nevidím ružovo. Po toľkých prehrách nie sme na tom dobre ani psychicky, plus máme nejakých vykartovaných, čiže už doslova čakáme na koniec jesene, uvidíme čo bude,” povedal aj na margo situácie.

Minuloročné Pohranice boli ďaleko futbalovejšie. No nastal čas odraziť sa...
Minuloročné Pohranice boli ďaleko futbalovejšie. Nastal čas odraziť sa…

Hosťová najmä vďaka slušnému začiatku bola na prvom mieste tabuľky, no dostala sa do menšej krízy. ,,Tak začiatok sme mali dobrý, vyhrali sme prvé zápasy, čoho je ukazovateľom aj dobrý žreb. Potom prišli aj ťažšie zápasy, aj sa nám kopili absencie, preto tie neúspechy,” povedal na margo úvodu sezóny tréner Martin Slovák. ,,Zápas s Pohranicami je derby, ale pripravujeme sa naň ako na každý iný, ideme jednoznačne za víťazstvom. Súperovi sa v sezóne príliš nedarí, čo musíme využiť,” odpovedal na otázku týkajúcu sa nedeľného zápasu. Koľko ľudí bude zvedavých na zápas kola v VII. lige B? Aj keď sa dá povedať, že rozhodovanie, ktorý je najzaujímavejší, bolo dosť náročné. ,,Dediny sú kúsok od seba, takže predpokladám, že si nejakí nájdu cestu. Aj od nás z dediny nás prídu ľudia podporiť,” dodal na záver Slovák.

Akú taktiku ušije v šlágri tréner Martin Slovák?
Akú taktiku ušije v šlágri tréner Martin Slovák?

Derby cez kopec

Mužstvo Dolných Obdokoviec takmer s istotou nezúročí jesenný majstrovský hetrik. Bodočania sa nachádzajú v polovici ligového pelotónu, na čo má tréner Ján Mészáros jasnú odpoveď. ,,V lete sme dosť omladili káder, v lete 7 hráčov prišlo a 7 odišlo. Problém máme hlavne v zohratosti, pri takýchto mladých chalanoch treba najmä trpezlivosť. Kolísavé výsledky sme čakali, v niektorých zápasoch sme mohli viac získať, v iných zase stratiť.” Vyjadril sa aj k mužstvu Kolíňan: ,,Náš nedeľný súper zatiaľ šľape veľmi dobre, nemáme čo stratiť, ale samozrejme, chceli by sme vyhrať. Veď v minulej sezóne sme s nimi dvakrát prehrali, čiže im máme čo oplácať,” povedal tréner D. Obdokoviec na okraj nedeľného zápasu. ,,Rátam, že príde aj do 400 ľudí v prípade pekného počasia, a že uvidíme výborný zápas,” dodal na záver.

Pripíše Mészáros s družinou Kolíňanom druhú ligovú prehru?
Pripíše Mészáros s družinou Kolíňanom druhú ligovú prehru?

Obhajca Campri cupu – Pohára ObFZ Nitra začal sezónu bravúrne. Kolíňany zatiaľ zaváhali len vo Veľkom Cetíne a v Klasove, keď u druhého menovaného prehrali rozdielom triedy. Lesknú sa však najlepšou ofenzívou, ktorej hlavným atribútom je ex-ligový brankár ViOn-u Jozef Novota. ,,Prežívame historický vstup do sezóny, keďže na prvej pozícii po trištvrtine jesene ešte Kolíňany neboli. S našimi bodmi a herným prejavom som nadmieru spokojný, ten sa ešte proti minulému roku príchodom letných posíl zlepšil. Samozrejme, až na ten herný a výsledkový výbuch v Klasove. Stane sa to ale každému mužstvu, hádam sa niečo také stalo naposledy,” začal tréner Alfonz Višňovský.  Tukovci v derby cez kopec určite D. Obdokovciam nič nedarujú. ,,Tešíme sa veľmi na zápas. V dobrom im závidím ich fanúšikovskú podporu, keďže je ich návštevnosť na zápasoch doma aj vonku fantastická. Aj teraz ich príde veľa, očakávam skvelý futbal,” najskôr vzdal hold súperovi a potom zaprognózoval. ,,Aj od nás príde veľa ľudí, to gro bývalých futbalistov chodí na každý zápas doma aj vonku, teda aspoň čo som tam ja tých dva a pol roka. Fandia nám každý zápas a určite sa k ním pripoja aj iní po vlastnej trase. Čo sa týka futbalu, rozumejú sa mu, páči sa im herný prejav mužstva. Možno menším negatívom je, že mužstvo je poskladané kozmopolitne, teda gro tvoria ,cudzí´hráči. Ale pokiaľ je dobré postavenie v tabuľke a skvelý herný prejav, tak to ľuďom až tak nevadí,” zakončil Višňovský, tréner, ktorý doviedol Kolíňany k zisku Campri cupu a teraz s nimi kráča za ešte úspešnejšou sezónou.

Budú takto vytlieskaní kolíňanskí hráči aj po nedeľnom derby?
Budú takto vytlieskaní kolíňanskí hráči aj po nedeľnom derby?

 

AUTOR: Erik Barát.

Podobné články

Back to top button
Close