DOUBLE STAR BET Jedenástka rokaNovinky

Najlepšieho rozhodcu Miloša Németha si zvolili kluby. V Žitavanoch má už dobré vzťahy

Na prestížnom galavečeri ObFZ Nitra bol ako tradične vyhlásený aj najlepší oblastný rozhodca. Kluby na najviac zhodli v Milošovi Némethovi, ktorý rozhoduje najvyššiu oblastnú súťaž.

Štyridsaťdva ročný Čechynčan, teraz už bývajúci v Nitre, rozhoduje už ôsmu sezónu, z toho je ocenený druhýkrát ako rozhodca roka. Tesne po vyhlásený najskôr zhodnotil samotné podujatie. ,,Jedenástka roka bola super, prebehla veľmi dobre a veľmi sa mi páčila aj jej úroveň. Pevne dúfam, že príde nejaké pozvanie aj v budúcnosti, rád ho prijmem,” povedal na úvod rozhodca, ktorý ako hráč pôsobil v Čechynciach alebo v Branči, kde chvíľu hosťoval. Cena za najnevďačnejšiu pozíciu vo futbale ho bezprostredne po zaznení jeho mena prekvapila. ,,Bol som veľmi prekvapený, nakoľko som bol ako najlepší rozhodca vyhásený aj istý čas dozadu, takže si myslím, že by si to zaslúžili aj iní kolegovia, ale je mi cťou.” 

,,Momentálne načínam s píšťalkou ôsmu sezónu a baví ma to, čiže pokiaľ naďalej bude, tak v tom mienim pokračovať,” reagoval na otázku, či si presne pamätá, koľko už behá po trávnikoch s kartami vo vačkoch. A čo zdravotný stav či kondička? ,,Zdravie aj kondička zatiaľ v pohode, na to sa veľmi sťažovať nemôžem, no dúfam, že to tak aj ostane,” dodal.

Šiesta liga sa píska ľahšie ako siedma. To je tvrdenie, ktoré sa mení z mýtu na fakt. Spýtali sme sa na názor. ,,Nechcem nikoho uraziť, ale v šiestej lige majú tí hráči pochopiteľne vyššiu futbalovú úroveň, teda sa tomu aj viac rozumejú a vedia pochopiť tie veci, ktoré sa dejú. Hráči v sedmičke nevedia tak tie výroky rozhodcu rešpektovať, česť výnimkám.”

Čo je najzaujímavejšie, jedinú inzultáciu v živote mal práve v Žitavanoch. ,,Ja som hrával futbal, čiže sa podľa mňa viem viac vžiť do tej pozície hráčov. Jediná inzultácia teda bola práve tu v Žitavanoch na začiatku mojej rozhodcovskej kariéry, mám dobré vzťahy v relatívne všade, aj so Žitavančanmi a na ten incident už spomínam len s úsmevom,” povedal na margo najkritickejšieho momentu v rozhodcovskej kariére rozhodca roka 2019.

 

S rozhodcom roka sa odfotil aj predseda KR Martin Jančok (vľavo), predseda DK Ladislav Turba (prvý sprava) a člen DK a najlepší rozhodca ZsFZ za rok 2018 Martin Drobec (druhý sprava).
S rozhodcom roka sa odfotil aj predseda KR Martin Jančok (vľavo), predseda DK Ladislav Turba (prvý sprava) a člen DK a najlepší rozhodca ZsFZ za rok 2018 Martin Drobec (druhý sprava).

K víťazovi rozhodcovskej ceny sa vyjadril aj predseda KR ObFZ Nitra Martin Jančok. ,,Ocenenie je jednoznačne v správnych rukách. Bol to aj môj tip na víťaza. Miloš podáva dlhodobo a stabilne kvalitné výkony. Ja som s ním mal niekoľkokrát možnosť rozhodovať zápas a to ocenenie dostal určite právom.”

Práca s rozhodcami ako predseda KR je určite výzva, ako to vidí samotný Jančok? ,,Tak, je potrebné sa v tej komisii nejakým spôsobom zorientovať, asimilovať sa tam. Dôležití sú aj ľudia vrámci komisie, ktorí sú tam a moja úloha je to nejakým spôsobom zastrešiť, zmenežovať a možno posunúť to rozhodcovstvo vrámci oblasti ešte trošku ďalej,” povedal pre obfz.sk najlepší asistent rozhodcu ZsFZ za rok 2017.

 AUTOR: Erik Barát.

FOTO: Bohumír Šabík.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close