NovinkyObFZ NitraSponzoriTréneriVýbery

CHREN a ŠPROCH U12 a U13 vykradli Olomouc!

Azda najúspešnejší Olomouc v histórii ObFZ Nitra! Na družobnom turnaji obsadili naše CHREN a ŠPROCH výbery po tom, ako sa proti sebe stretli v semifinále, prvé a tretie miesto.

Honor patrí mladíkom pod vedením Mateja Fábryho a Pavla Cochera, ktorí hrali každý zápas proti o rok starším a zaknihovali len jednu jedinú prehru, aj to s našim starším výberom. Cesta na turnaj prebehla v poriadku, odfotené výbery, deti a rodičia si expresne sadli do autobusu spoločnosti INCAR NITRA a už sa aj letelo smer Olomouc. Spevavý orchester detí mal na starosti hlavný DJ Denis Budinský. Po príchode nastali menšie problémy s ubytovaním, nakoľko nás z Best Hotela Garni, čo je kúsok od centra a reštaurácie, presunuli inde. Narušilo nám to program, vianočné mestečko sa nám zo 400m vzdialilo na 5km. Po príchode a ubytovaní nás čakala chutná večera, po nej nasledovala porada a prechádzka po okolí ubytovania. Deťom nechýbala dobrá nálada. Ráno sme sa po raňajkách pobrali do haly, kde nás na úvod čakal pre mladší výber Slavonik a pre starší Troubelice. Oba zápasy sme vyhrali a oba mančafty to dotiahli až do semifinále, kde sa, žiaľ, konal vzájomný zápas, to znamenalo, že jeden výber sa bude turnajom lúčiť najlepšie tretí. Tak aj bolo, po možno krutej prehre 0:4 zvládli dvanástkári boj o tretie miesto proti českým Novým Sadom a brali bronz. Starší zasa v prestrelke dominovali proti Hlubočkom, a tak považujeme turnaj za mimoriadne úspešný, keďže viac sa z neho brať nedalo. Za najlepšieho hráča bol zvolený talent z Cabaja-Čápora Jakub Kompas, ktorý pôsobil na turnaji za mladšiu kategóriu. Všetci rodičia fandili na turnaji jednotne obom výberom. Po chutnej večeri nasledovala úspešná cesta domov.

HLASY TRÉNEROV

Matej Fábry, tréner ObFZ Nitra CHREN a ŠPROCH U12: ,,Za U12-tku som nadmieru spokojný. Na turnaji medzi o rok staršími sme prehrali len kruto v semifinále s našim starším výberom 4:0, pričom sme mali výborný úvod, ale potvrdilo sa pravidlo nedáš-dostaneš. V tomto zápase U13-tku veľmi dobre podržal brankár Lénčeš. V našom mužstve by som chcel vyzdvihnúť kolektívnu silu, ako mužstvo sme bojovali a išli od zápasu k zápasu. Najviac ma potešili brankári Pushaj z Jelenca a Balla z Veľkého Cetína, ktorí si minutáž rozdelili približne rovnomerne. Ďalej sa mi páčili technický Ivanič z Čeľadíc, ktorý spolu s Blehom z Močenka tvorili hru, druhý menovaný nahrával najlepšiemu hráčovi turnaja Kompasovi na väčšinu gólov. Úprimne môžem povedať, že sme na chlapcov hrdí, dosiahli sme vynikajúci výsledok!”

Matúš Vajzer, tréner ObFZ Nitra CHREN a ŠPROCH U13: ,,Už podľa zápasov, ktoré sa hrali pred našimi, sme vedeli, že nás čaká náročný turnaj. Začali sme ustráchane, ale prvý zápas sme zvládli. Druhý sme si mysleli, že to už pôjde samé, no nakoniec sme boli vďační za remízu. V treťom sme pre postup potrebovali zvíťaziť a dokázali sme ho jasne ovládnuť. Nasledovalo semifinále, kde sme sa stretli s našou U12, ktorá hrala perfektne, ale ako starší ročník sme si nepripúšťali, že by sme tento zápas nezvládli. Pokiaľ by však náš brankár nechytil na začiatku niekoľko vyložených šancí, mohlo byť všetko inak. Vo finále nás čakal veľmi silný súper, ktorý mal medzi sebou reprezentantku českej republiky U15. Opäť sme začali veľmi nervózne, ale nakoniec sme zabrali a dokázali zvrátiť stav v náš prospech. Finále sa muselo páčiť všetkým, ktorí tam boli. Chcem vyzdvihnúť našich brankárov, ktorí boli ozajstnými oporami a hráčov Adama Packu, ktorý nevypustil jedinú sekundu na ihrisku, či Damiána Biliczkého, ktorý bol náš ozajstný defenzívny pilier a dokázal s prehľadom premeniť priamy kop a aj penaltu vo finále. Vyhrali sme ako veľmi silný kolektív a zdobila nás aj veľmi dobrá efektivita. Jediné čo ma zamrzelo, bolo bučanie hráčov od súperov pri odovzdávaní medailí.”

VÝSLEDKY

ObFZ Nitra CHREN a ŠPROCH U12: FK Slavonik 3:1 (Kompas 3), Velký Týnec 3:2 (kompas, Ivanič, Bleho), Hlubočky 3:3 (Horvat, Kompas, Kmetyo), semifinále – ObFZ Nitra CHREN a ŠPROCH U13 0:4, o 3. miesto – Nové Sady 1:0 (Kompas).

ObFZ Nitra CHREN a ŠPROCH U13: Troubelice 4:1 (Dobiš 2, Biliczký, Karásik), Nové Sady 2:2 (Packa, Karásik), Kožušany/Drahlov 10:1 (KArásik 2, Hipp, Ollé, Packa, Polák, Žižka, Biliczký, Dobiš, Huba), semifinále – ObFZ Nitra CHREN A ŠPROCH U12 4:0 (Packa, Karásik, Hipp, Huba), finále – Hlubočky 3:2 (Packa, Biliczký, Budinský).

Poradie: 1. ObFZ Nitra ChREN A ŠPROCH U13, 2. Hlubočky, 3. ObFZ Nitra CHREN A ŠPROCH U12, 4. Nové Sady (ČR).

Jakub Kompas z Cabaja-Čápora sa ako o rok mladší stal najlepší hráč turnaja.
Jakub Kompas z Cabaja-Čápora sa ako o rok mladší stal najlepší hráč turnaja.

MEDAILOVÉ ZOSTAVY

ObFZ Nitra CHREN a ŠPROCH U12: Nikolas Pushaj (Jelenec),  Krištóf Balla (V. Cetín), Marek Ivanič, Samuel Kováč, Dominik Horvát, Dávid Horvát (Čeľadice), Jakub Kompas (Cabaj-Čápor), Adrián Gergel, Dávid Szabo (V. Zálužie), Daniel Bráz, Boris Kmetyo (V. Cetín), Miloš Bleho (Močenok), Alex Cimmerman (Branč), Sebastián Kováčik (Báb). Tréneri: Matej Fábry, Pavol Cocher.

78977531_10221527431244155_8054552697916882944_o
Výber ObFZ Nitra CHREN a ŠPROCH U13

ObFZ Nitra CHREN A ŠPROCH U13: Samuel Karásik (Hájske), Denis Budinský (Cabaj-Čápor), Viktor Chmeliar (Zbehy), Adam Csámpay (Branč), Richard Dobiš, Matej Lénčeš (H. Kráľová), Jozef Toth (Čeladice), Tobias Ollé (Veľký Cetín), Dominik Polák, Patrik Huba (Báb), Jakub Žižka, Adam Hipp, Damian Biliczký, Adam Packa (Močenok). Tréner: Matúš Vajzer.

79093526_10221527431004149_8690461209255739392_o
Výber ObFZ Nitra CHREN A ŠPROCH U12

Ďakujeme všetkým rodičom za podporu a špeciálne Attilovi Brázovi či Ivanovi Vajzerovi za zbieranie faktov, výsledkov a informovaní na facebookovej stránke NR ŠPORT!

AUTOR: Erik Barát.

FOTO: Attila Braz, FB – NR ŠPORT.

Podobné články

Back to top button
Close