Aktuality Úvodná stránkaCampri CupNovinky

Grebáč žiaril, Turanovi nepriali detaily. Charizopulos: Ako z vyššej ligy

ŠTVRŤFINÁLE CAMPRI CUPU ǀ Obhajca z Kolíňan padol v zmoknutom Veľkom Cetíne

Po zápase v Branči smerovalo veľa fanúšikov na zápas do Veľkého Cetína. Ľudí neodradilo zlé počasie, tribúna a okolité lavičky praskali vo švíkoch. Keby bolo krajšie počasie, určite by prišlo ešte viac než 499 divákov. Pred zápasom sa kládla otázka, kto vyhrá tento zaujímavý zápas, či Cetínčania vrátia Kolíňanom prehru zo spoločného vzájomného jarného zápasu šiestej ligy. Web obfz.sk bol pri tom a prináša vám to najdôležitejšie zo zápasu.

FAKTY

VEĽKÝ CETÍN – KOLÍŇANY 2:1 (1:1)

Góly: 21. P. Horeš, 87. A. Grebáč – 36. M. Turan, R R. Šimák (Andrášik, Turba), 499 divákov, ŽK: D. Čelinák, N. Charizopulos, F. Szusztor – A Čiffáry, M. Bisák, K. Poliak.

Strely 5:7, rohy 7:3, fauly 16:13, ofsajdy 4:0, žlté karty 3:3.

VEĽKÝ CETÍN: Straka – Szöke, Horváth, Čelinák, A. Majerčík, M. Fábry (88. E. Fábry), F. Szusztor, P. Majerčík, Grebáč, Charizopulos, Horeš. Tréner: Peter Drahoš.

KOLÍŇANY: Novota – D. Poliak, Čiffáry, Baumeister, Bisák, Dobiaš (65. K. Poliak), Kuna, Turan, Kollár (69. Mako), Ballabáš (19. Lacika), Igaz. Tréner: Alfonz Višňovský.

KOMENTÁR

Hralo sa za účasti 499 divákov. Hneď od úvodu sa hralo o každý kus trávnika. Už v desiatej minúte sa domáci ujali vedenia po krásnom centri Grebáča, loptu si spracoval Horeš (0:1). Po takmer 30 minútach prišla vážnejšia šanca Kolíňan, keď Turan vystrelil, ale pohotový Straka končekmi prstov vyrazil. Turanovi to o chvíľu už vyšlo, predral sa cez obrancov a krížnou ranou vyrovnal (1:1). V závere prvého polčasu ešte Grebáč vysunul Charizopulosa, ale skúsený Novota výbehom zmaril gól.

Po prestávke sa pritvrdilo a bolo vidno, že to nie je len obyčajný zápas. V 55. minúte bola trma-vrma pred bránou Kolonu, ale domáci nedokázali dať gól. V 60. minúte domáci usporiadatelia zapli umelé osvetlenie. Po hodine hry Turan elegantne nahral Igazovi, ten Kollárovi, ktorý ale v dobrej šanci netrafil loptu. Od 70. minúty sa hralo v silnom daždi, ale domácich to neodradilo a v 87. minúte dali víťazný gól, keď Charizopulos našiel Grebáča (2:1). „Hertha“ mohla poistiť, ale po Fábryho aktivite zvonilo brvno. Veľký Cetín napokon vrátil Kolíňanom jarnú prehru a postúpil do semifinále Campri Cupu.

HLASY

Peter Drahoš, tréner Veľkého Cetína: „Streli sa dva veľmi dobre kvalitné celky. V prvom polčase sme sa dostali do vedenia, ktoré sme si neudržali. V druhom polčase sme mali niekoľko šancí na gól, ale nevyužili sme ich. Ale, našťastie, v závere zápasu sme jednu využili a nemuselo sa ísť do penaltového rozstrelu. Sme veľmi radi, že sme postúpili. Každé mužstvo, ktoré postúpilo do semifinále, je kvalitné a nechávam to na osud, s kým budeme hrať. Hlavne chcem, aby sme hrali doma. Chcem sa poďakovať hráčom, súperovi za predvedený výkon a fanúšikom, ktorí prišli v hojnom  počte aj za nepriaznivého počasia.“

Nikos Charizopulos, stredopoliar Veľkého Cetína: „Vyrovnaný zápas, ktorý spĺňal parametre vyššej ligy ako šiestej. Mali sme väčšiu túžbu vyhrať. Som rád, že sme postúpili.“

Alfonz Višňovský, tréner Kolíňan: „Gratulujem súperovi ku víťazstvu. Polovicu zápasu sme mali viac šancí, Turan spálil dve šance, keď strely išli centimetre od brány. Záver zápasu bol ťažký z pohľadu počasia, keď začal padať silný dážď a ťažko sa hralo. Súperovi sa podarilo streliť gól a postúpili. Myslím si, že ľudia si prišli na svoje, sme radi, že sme k tomu mohli aj my prispieť, aj keď spolupráca nebola na výbornú, kvôli nezvyčajnej príprave.“

Matúš Turan, stredopoliar Kolíňan: „Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas v nepriaznivom počasí. Škoda, že sme nepremenili šance a nevyužili brejky. Mohlo sa to skončiť inak, ale asi si Veľký Cetín zaslúžil dať o jeden gól viac ako my.“

Autor: Jakub Chrenko

Podobné články

Back to top button
Close