Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Pohranice už s druhou výhrou, v derby dobyli pôdu Štitár

V nitriansko-vrábeľskej siedmej lige sa počas víkendu konal súboj dvoch susedných dedín, v ktorom Štitáre podľahli Pohraniciam najtesnejším rozdielom.

KOMENTÁR

Domáci sa od úvodu snažili držať loptu vo svojej moci a tvoriť, čo im hostia kazili nepríjemnými protiútokmi, s ktorými si nevedeli dať Štitárčania rady. Vyplynul z toho i úvodný gól Šindlera, vsietený exportným spôsobom spoza šestnástky do vinkla. Vzápätí pridali aj druhý, no rozhodca stretnutia Ivan Šimonek ho pokladal za neregulárny a tým pádom ho neuznal.  Štitárska snaha o vyrovnanie vyšla na zmar. Práve naopak, po samostatnom sóle zvýšil na 0:2 krátko po prestávke Betík. Domáci sa predsa dostali ku kontaktnému gólu, keď po chybe hosťujúcej obrany skóroval z dorážky po priamom kope Hörik. Klinec do rakvy zabil po chybe obrany Pohraničan Bús prakticky do prázdnej brány. Druhý kontaktný gól Štitár, konkrétne Gala, už prišiel neskoro a Pohranice ukopali zaslúžené a vydreté 3 body u rivala.

FAKTY

Štitáre – Pohranice 2:3 (0:1). Góly: 68. M. Hörik, 89. R. Galo – 10. M. Šindler, 55. D. Bertík, 83. M. Bús. R Šimonek (Kozár), 120 divákov. ŽK: M. Tvrdoň, V. Žabka – R. Ács, M. Bús.

Štitáre chcú na jar v Pohraniciach bodovať naplno.

HLASY

Edmund Kóša, podpredseda Štitár: ,,Zápas bol vyrovnaný, mierne sme mali navrch, ale hostia hrozili z rýchlych protiútokov. Druhý polčas sme ich trochu zatlačili, ale nepodarilo sa nám vyrovnať, naopak dostali sme na 1:3 a korigovanie Galom v závere už prišlo neskoro. Zápasu by svedčila viac remíza, no hostia dali o jeden gól viac a na jar sa im to budeme snažiť u nich športovo vrátiť.” 

Dávid Betík, strelec 2. gólu Pohraníc: ,,Zápas bol prevažne vyrovnaný, hra sa odohrávala v strede poľa. Výhodou bolo, že sme vsietili vedúci gól, následne sa oni snažili vyrovnať, ale žiadne dramatické šance, ktoré by tomu mali nasvedčovať, si nevytvorili. Od úvodu druhého polčasu sme to mali plne pod kontrolou, trochu zbytočne po našom faule pridal súper kontaktný gól, ale našim dobrým tímovým výkonom sme nepripustili deľbu bodov.”

 

AUTOR: Erik Barát.

FOTO: archív obfz.sk (v zápase nik nefotil).

 

 

Podobné články

Back to top button
Close