DOUBLE STAR BET Jedenástka rokaNovinky

V Rumanovej mala rande futbalová smotánka z oblasti

Vo štvrtok spoznali priaznivci oblastného futbalu v Nitre jedenásť najlepších hráčov za rok 2015. V kultúrnom dome v Rumanovej sa druhýkrát v histórii vyhlasovala Goal Travel Jedenástka roka, účasť v nej si zopakoval iba jeden futbalista. Zahĺbte sa do riadkov redaktora týždenníka MY Nitrianske noviny Ladislava Odrášku.

Galavečer zahájila konferencia Oblastného futbalového zväzu v Nitre. Svojou prítomnosťou jej dodal vážnosť aj generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Jozef Kliment. Práve on sa podieľal aj na ďalšom programe večera, keď za prítomnosti moderátorky Kristíny Kormúthovej a predsedu ObFZ Štefana Kormana vyžreboval 24. ročník Vianočného turnaja MY Nitrianskych novín o Pohár spoločnosti Moget.

Bernát: Na zväze odvádzajú dobrú prácu
Nasledovalo vyhlásenie a ocenenie najlepších jednotlivcov od prípravky až po najlepšieho trénera. Koučom roka sa stal hrajúci tréner Vinodolu Marek Macek. „Je to pre mňa česť, čakal som, že to dostane nejaký starší tréner. Bez dobrých hráčov by však nebol ani dobrý tréner. Chcem sa poďakovať mojím zverencom, mám výborné mužstvo. Zabudnúť nesmiem ani na ostatných, ktorí robia futbal u nás, a tých, ktorí ma nominovali,“ podelil sa o svoje dojmy kouč lídra VII. ligy skupiny B.
Vyhlásený bol aj najlepší rozhodca, honor pripadol Petrovi Bernátovi z Jelšoviec, ktorý sa činnosti rozhodcu venuje už pätnásť rokov. „Strávil som na ihrisku dosť hodín, dosť sa to od tej doby zmenilo. Myslím si však, že k lepšiemu. Dobrú prácu odvádzajú aj na zväze, či už v komisii rozhodcov alebo vo výkonnom výbore. Vážim si aj mojich ostatných kolegov–rozhodcov. Najmä mladým prajem, aby sa postupne posunuli vyššie,“ povedal Peter Bernát.

Repete Drienovského
V závere galavečera bola vyhlásená elitná jedenástka roka. Zástupcov v nej malo jedenásť rôznych klubov. Z predchádzajúceho roka sa do nej dostal jediný futbalista: Daniel Drienovský zo Žitavian. Miesto si našli okrem neho aj ďalší štyria top kanonieri šiestej ligy. „Nomináciou som prekvapený, asi ako každý z tejto partie. Či si to zaslúžim alebo nie, rozhodli kompetentní, ja dúfam, že áno,“ priblížil svoje prvé dojmy Martin Pagáč z Ivanky, jeden zo spomínaných ostrostrelcov. Všetkých laureátov na pódiu otázkami vyzvŕtala šarmantná moderátorka večera Kristína Kormúthová.
Jedenástke roka by kraľoval na stopérskom poste určite Miroslav Raček z Bábu. „Teším sa z toho, že som tu. Práve zajtra mám narodeniny, je to pre mňa krásny darček. Chcem sa poďakovať spoluhráčom z Bábu,“ priblížil žulovitý obranca.
Veľmi príjemným spestrením celého programu bol hosť spoza rieky Moravy Jožka Černý, ktorému tlieskala celá sála. Voľba na túto spevácku legendu sa ukázala ako správny ťah.
Galavečer sa páčil aj predsedovi družobného OFS Olomouc Stanislavovi Kalábovi, ktorý si z rúk Petra Martinca, ktorý viedol ObFZ v Nitre 24 rokov, prevzal ocenenie za 15 rokov družobnej spolupráce. „Na takejto akcii som prvýkrát a musím povedať, že nitriansky zväz nasadil latku vysoko. Unesený som aj z turnaja, na ktorom bude počas troch dní štartovať 56 mužstiev. My máme tiež veľa aktivít, ale musíme sa kolegov v Nitre popýtať, ako sa im podarilo dostať toľko mužstiev na jeden turnaj,“ zložil poklonu Stanislav Kaláb.
Prítomných bolo 250 ľudí, prevládali kluboví funkcionári, prišli aj majiteľ ViOnu Viliam Ondrejka s prezidentom klubu Karolom Škulom, tiež mnohí starostovia.

Záujem o tretí ročník
Predseda ObFZ v Nitre Štefan Korman si úroveň druhého ročníka slávnostného vyhlásenia Jedenástky roka Goal travel tiež pochvaľoval. „Po premiére, ktorú sme mali v nitrianskej Synagóge, sme sa rozhodli ísť vlastnou cestou. Futbalisti, ktorí hrajú na dedinách, si zaslúžia pozornosť aj verejné poďakovanie. Chceli sme, aby nielen naši najlepší dostali väčší priestor, ale aby sme sa zároveň dokázali spolu zabaviť aj porozprávať. Najväčšie poďakovanie patrí organizátorom z Rumanovej, ktorí vytvorili nádherné podmienky. Úžasní ľudia okolo Petra Vargu, Jaroslava Šedoviča a starostu Jozefa Jankoviča boli skutočným tímom, ktorý predstavil Rumanovú v tom najlepšom svetle. Tiež ďakujem partnerom Jedenástky roka, ktorými sú spoločnosti Goal travel a Technov, lebo práve vďaka ich podpore sme mohli pripraviť náš galavečer na takej úrovni, aká bola. V Rumanovej naozaj nastavili latku vysoko, ešte v ten večer prejavilo záujem o organizáciu tretieho ročníka šesť klubov, čo je najlepšou odpoveďou na zmysel takýchto kultúrno-športových podujatí,“ uviedol Š. Korman. Kultúrny dom v Rumanovej praskal vo švíkoch, Jožka Černý rozospieval celú sálu, futbalisti sa pred Vianocami opäť spojili do jednej veľkej rodiny.

Kto bol ocenený
GOAL TRAVEL JEDENÁSTKA ROKA: Dalibor Repa (Lužianky) – Miroslav Raček (Báb), Peter Kováč (Jelenec), Ľuboš Varga (Rumanová), Peter Penzeš (Lehota), Matúš Turan (Kolíňany), Dominik Drotár (Chrenová), Martin Pagáč (Ivanka), Daniel Drienovský (Žitavany), Tomáš Bako (Klasov), Marek Krajanec (Výčapy-Opatovce).

Najlepší dorastenec: Tomáš Horák (Jarok).
Najlepší žiak: Peter Halúzka (Čeľadice).
Najlepší benjamínok: Sebastián Lacek (Hájske).
Najlepší prípravkár: Mário Henyig (Mojmírovce).
Najlepší tréner: Marek Macek (Vinodol).
Najlepší rozhodca: Peter Bernát.
Cena fair-play spoločnosti ACT Nitra: Dalibor Repa.

Podobné články

Back to top button
Close