Aktuality Úvodná stránka

Mohla byť aj desiatka, znie z Ladíc po výprasku Nevericiam

Obhliadnutie sa za šesťgólovým derby v 1. kole 7. ligy C

Cez víkend sa začali hrať súťažné zápasy Oblastného futbalového zväzu Nitra. My sme sa bližšie pozreli na nedeľňajší derby zápas 7. ligy C medzi Ladicami a Nevericami. Tieto dve susedné mužstvá majú ihriská od seba vzdialené len 3,7 km.

Zápas vyhrali domáce Ladice, keď susedným Nevericiam nasúkali až päť gólov. Dvoma gólmi zahviezdili Albert Buday a Matúš Székely. Naposledy Ladice porazili Neverice 1. októbra 2017 výsledkom 8:2.

Pre web obfz.sk vám prinášame krátky komentár k zápasu, fakty o zápase a vyjadrenia trénerov a hráčov z oboch mužstiev.

FAKTY A KOMENTÁR

Ladice – Neverice 5:1 (1:0). Ladice sa v 12. minúte ujali vedenia z kopačky Alberta Budaya. Do prestávky sa už stav nemenil. Po obrátke Ladice zapli naplno a postupne pridali štyri góly. V 56. minúte z penalty zvýšil Ladislav Tóth. Po hodine hry v 65. minúte Neverice znížili na 2:1 po penalte od Andreja Havetu ml. Neverice sa ale do zápasu nedostali, začali hrať vabank a v priebehu piatich minút dostali dva góly od Matúša Székelyho a bolo po zápase. V úplnom závere Albert Buday svojim druhým gólom zvýšil na konečných 5:1. Góly domácich padali po jednoduchých akciách. Ladice zaslúžene vyhrali.

Góly: 12. a 90. A. Buday, 56. L. Tóth (z 11m), 75. a 80. M. Székely – 65. A. Haveta ml. (z 11m). Pred 50 divákmi rozhodoval Miloš Németh s asistentom Romanom Žemberom.
LADICE: J. Tóth – Z. Židík, M. Székely, M. Javorček, K. Varga, T. Tasáry, L. Pšenka, L. Tóth, A. Buday, M. Galo, R. Buday.
NEVERICE: S. Homola – P. Zelovič, T. Géring, J. Janiga, J. Bachan, A. Haveta ml., P. Roman, J. Richter, A. Haveta st., M. Tancík, M. Ďurica.

POZÁPASOVÉ VYJADRENIA

Marián Javorček, hrajúci tréner Ladíc: „Bolo to dobré. Som spokojný, len sme mohli dať aj 8-10 gólov, ale nepremenili sme všetky šance. “
Albert Buday, dvojgólový strelec Ladíc: „Na úvod sezóny to bol dobrý zápas, hrali sme derby. V prvom polčase sme mali vyložené šance, premenil sme iba jednu z nich. V druhom polčase v 56. minúte sme pokutovým kopom zvýšili na 2:0. Potom prišlo v našom tíme zranenie, tak sme dohrávali o jedného hráča menej, Tomášovi Tasárymu prajeme skoré uzdravenie. Inkasovali sme a museli sme sa brániť. Potom sa do útoku presunul Matúš Székely a dal dva pekné góly, čo nám zvýšilo chuť hrať a bojovať aj do záveru. Nakoniec sme to udržali a tri body ostali doma.“
Andrej Haveta st., hrajúci predseda Neveríc: „Obidve mužstvá boli oslabené kvôli dovolenkovému obdobiu. Zápas sa vyvíjal dobre, len sme nezvládli záver, keď sme dostali tri góly. Hrali sme vabank a to sa nám vypomstilo, keď sme dostali dva rýchle góly v závere zápasu a sami sme si prehrali zápas.“
Peter Zelovič, nová posila Neveríc: „Prišlo nás len jedenásť, z toho jeden sa nám zranil a jeden nikdy nehral futbal. V prvom polčase to bolo ešte vyrovnané, ale v druhom polčase sme kondične odpadli a Ladice boli lepšie. V závere zápasu sme otvorili hru, ale dostali sme góly. Domáci zaslúžene vyhrali.“

Autor: Jakub Chrenko.
Foto: Jozef Fehér.

Podobné články

Back to top button
Close