Aktuality Úvodná stránka

Veľký Cetín si na skvelú jar veril, Klasov spraví všetko pre postup

M. Balázs považuje „Herthu“ za mierneho favorita.

Zápas roka číslo jeden sa blíži, než sa Klasov a Veľký Cetín o týždeň pobijú o Campri Cup, v nedeľu o 17.00 h sa stretnú v poslednom kole VI. ligy v priamom súboji o majstrovský titul. Domáci musia vyhrať, hosťom stačí remíza.

Pred ostrosledovaným šlágrom na naše otázky odpovedali manažér Klasova Marek Balázs a tréner Veľkého Cetína Márius Charizopulos.

M. Balázs: Ak súťaž vyhráme, pre postup urobíme všetko

Na jar Klasov sužovali zranenia, ako ste na tom zdravotne pred duelom sezóny? 

Približne polovicu jarnej časti sme mali poznačenú veľkým množstvom zranení, v ťažkých zápasoch na ihriskách súperov nám chýbali hráči ako Dudáš, Bako, Šimončič, so zranením a problémami po covide hrali Horčičák a Klas. Do toho sme mali zranených aj ostatných hráčov, ale ku koncu sezóny sme sa dali zdravotne do poriadku asi všetci.

Čo lídrovi chýbalo v poslednom kole proti Mojmírovciam, keď nečakane stratil dva body?

Športové šťastie. Odohrali sme kvalitný zápas u kvalitného, organizovaného, kompaktného a najmä bojovného súpera, vypracovali sme si obrovské množstvo šancí, z ktorých sme premenili iba jednu a paradoxne sme inkasovali z jedinej strely na bránu od Mojmíroviec v druhom polčase. Celkovo sa v koncovke na jar trápime, ak to porovnám s jesennou časťou, tak premeníme asi iba polovicu z vypracovaných šancí, nepadá nám to tak s takou ľahkosťou ako na jeseň, aj keď sa do šancí dostávame. O tom bol aj zápas v Mojmírovciach.

Čo bude treba zmeniť v porovnaní s jesenným duelom, kedy Veľký Cetín doma uhral remízu?

Nie je čo meniť. Na jeseň sa stretli 2 najlepšie mužstvá v súťaži, hráči odohrali to, na čo mali, dali do zápasu maximum a tomu zápasu chýbal iba gól. Oba celky podali kvalitný výkon, jediné čo je treba pre úspech zmeniť je streliť o gól viac ako náš súper (úsmev).

Budete si v prípade titulu chcieť zahrať vyššiu súťaž?

O postupe sa v Klasove bavíme od zimy. Ak by sa nám podarilo vyhrať súťaž, spravíme všetko pre to, aby sme postúpili. Čaká nás ale veľmi náročná práca.

Klasov sa na víťaznú vlnu vrátil triumfom nad D. Obdokovcami. Čo vám na jar pomohlo znovu získať stratenú formu?

Súhrn viacerých faktorov. Som zástanca teórie, že bez športového šťastia nedosiahneš úspech. Úspech je skladačka mozaiky, ktorá musí dokonale zapadnúť, napríklad šťastíčko, prístup hráčov, neutrálne rozhodovanie od rozhodcov doma i na ihriskách súpera, dodržiavanie malých vecí, zdravotný stav, a to nám začalo vychádzať v druhej polovici jarnej časti predovšetkým návratom kľúčových hráčov do zostavy po zraneniach.

V priebehu ôsmich dní vás čakajú dve stretnutia proti (podľa tabuľky) top tímu okresu. Podarí sa Klasovu získať obe trofeje?

Ťažko povedať či sa nám podarí získať trofej. Ako všetci vidíme, Veľký Cetín je mužstvo jari. Má famóznu formu. Vyhráva ťažké zápasy o gól, čo veľkým mužstvám vyhráva ligu. Priazeň nebies je na ich strane. Mužstvá proti nim nepremieňajú penalty, keď vyhrávajú v záveroch zápasov o gól. Ja ich považujem v posledných zápasoch za mierneho favorita.

Charizopulos: Máme pár zranených, no ligu chceme vyhrať

Je váš tím pred zápasom sezóny kompletný, sú všetci zdravotne v poriadku?

Tím pred posledným duelom kompletný nie je, sú tam nejaké 2-3 zranenia, ale to je pri konci sezóny normálne.

Veľký Cetín na jar neprehral už 13 kôl v rade. Čakali ste po úvodnej porážke na Chrenovej taký marš?

Po prvom zápase som nemal žiadne pochybnosti o tom, že toto mužstvo v ďalších dueloch uspeje, pretože na túto súťaž v ňom je veľká kvalita.

Na čo sa tím bude spoliehať proti súperovi, ktorý doma ešte nestratil ani bod?

Budeme sa spoliehať na svoje silné stránky. Vieme, že Klasov má veľkú silu a doma dvojnásobne, ale chceme sa presadiť našou hrou. Nech ľudia vidia pekný dedinský futbal a titul vyhrá lepší.

Dobyli ste niekedy v minulosti titul aj ako tréner?

Nakoľko som trénerom len pol roka, tak ešte nie. Ale nebudem protestovať, ak sa mi to podarí hneď v úvode kariéry na tejto pozícii (úsmev).

Čomu váš tím vďačí za skutočnosť, že dostal najmenej gólov v súťaži, čo robil inak než ostatné mužstvá?

Máme dobré individuality smerom dopredu aj dozadu. Nebudem vyzdvihovať nikoho, pretože bráni dobre naozaj celé mužstvo. Nejaké chybičky sú vždy, ale s Palim Búšom sa na ne snažíme hráčom poukázať a odstraňovať ich. Chalani si nechajú poradiť, a to je základ.

Dočká sa Cetín v prípade prvenstva postupu do vyššej súťaže?

Už som na túto otázku odpovedal a poviem to znovu – táto otázka nie je pre mňa, ale pre vedenie klubu. My v kabíne každopádne chceme ligu vyhrať!

AUTOR: PETER POPELKA.

Podobné články

Back to top button
Close