Aktuality Úvodná stránkaCampri Cup

Traja králi po 12 rokoch v Nitre. Z Čakajoviec príde autobus s fanúšikmi

AC hodil rukavicu divákom, na domácu premiéru vydrhol tribúnu.

8:0, 7:0, 7:0 – tak dopadli prvé tri „majstráky“ AC Nitra, jeden pohárový a dva ôsmoligové. Zajtra (štvrtok) je sviatok, na kúpalisko to už nebude, ale príjemných dvadsať stupňov je ideálnou pozvánkou na vyumývané sedadlá, ktoré zaplnia zvedavci prvého domáceho súťažného zápasu nového klubu. Sami hráči AC dali do „pucu“ tribúnu hlavného štadióna pod Zoborom, príkladom vraj šiel kapitán Martin Tóth.

Po dlhých 12 rokoch sa stane, že sa priamo na trávniku v Nitre stretne v jednom drese so starými kamarátmi Tomášom Kóňom a Milošom Šimončičom. Keď traja králi spolu za rodné mesto hrali naposledy, vybojovali mu štvrté miesto v prvej lige a vstupenku do Pohára UEFA.

„Pekné časy,“ spomína Kóňa na sezónu 2009/10. „Všetko sa dobre spojilo, trénoval nás Ivan Galád, tím ťahali aj Robo Rák a Ivan Hodúr. Väčšina hráčov bola odchovancov, ako to v Nitre bolo vždy,“ vraví „Kongo“.

Aj teraz hrá prvé husle za Nitru so Šimončičom a Tóthom, ibaže už v novovzniknutom AC. „S ‚Kukom‘ Šimončičom máme rovnaké myšlienkové pochody, v strede si rozumieme naslepo. A za ‚Foďa‘ Tótha za nami je ťažké prejsť, je rýchly ako lasička. Keď sa vo štvrtok spolu znovu postavíme na nitrianske ihrisko, určite sa nám oživia krásne spomienky. Záleží nám na tom, aby v Nitre bol kvalitný futbal,“ vraví Tomáš Kóňa.

Nielen vďaka triu s dokopy takmer 500 prvoligovými štartmi za Nitru sa oplatí sledovať „ácéčko“. Kreativitou oplýva aj ďalší exligista Hambálek, ostrými pália Civáň, Levčík či Osypenko a brankári Arpáš a Šima zatiaľ nevedia dostať gól. Všetci budú pod drobnohľadom hlavne v nedeľu 18. septembra o 10.30 h, keď AC v ôsmoligovej bitke o Nitru privíta silný ČFK.

Ale najprv chce vo štvrtok od 16.00 h v 2. kole Campri Cupu, pohára ObFZ Nitra, postúpiť cez siedmoligové Čakajovce. Víťaz vyzve lepšieho z dvojice Dyčka – Janíkovce.

„Z nášho mužstva mám príjemné dojmy, určite má kvalitu na vyššiu súťaž, ale všetko ukáže až čas. Budeme vďační za každého fanúšika, ktorý príde a bude chcieť pomôcť naštartovať novú éru,“ pozýva na sviatok – azda i futbalový – režisér AC Tomáš Kóňa.

Čakajovčania ani nechyrovali, že si raz zahrajú v krásnej nitrianskej aréne, kam doteraz chodili iba ako diváci.

„Máme hráča, ktorý pravidelne nenastupuje, ale vyslovene chce nastúpiť v tomto zápase a na tomto štadióne,“ usmieva sa Peter Bojda, manažér Čakajoviec, kedysi mládežnícky tréner v Nitre. „Vnímam nadštandardnú prípravu zo strany AC, je obdivuhodné, že celá partia umývala špinavý štadión. Novému klubu prajem, aby mu vydržal elán. My sa viac sústredíme na ligu, trápia nás aj zranenia, ale určite sa na zápas tešíme. Z obce dokonca príde autobus s fanúšikmi,“ pridal Peter Bojda.

CAMPRI CUP, 2. KOLO (štvrtok 1. 9., 16.00 h)

Lužianky – Rišňovce
Hosťovce – Čierne Kľačany

AC Nitra – Čakajovce
Dyčka – Janíkovce

Pohranice – Kolíňany
Hájske – Jelenec

Hosťová – Výčapy-Opatovce
Kráľová nad Váhom – Dolné Obdokovce

Tesárske Mlyňany – Nitrianske Hrnčiarovce
Svätoplukovo – Dolné Krškany

Vlčany – Cabaj-Čápor
Obyce – Žitavany

Hostie – Veľký Cetín
Štitáre – Veča

ČFK Nitra – Močenok
Golianovo – Mojmírovce

Pozn.: víťazi zápasov oddelených medzerami sa spolu stretnú v 3. kole (15. 9.), v ktorom má ôsmoligista výhodu domáceho prostredia oproti siedmoligistovi a v prípade stretu ôsmoligistov rozhoduje o domácom prostredí pavúk.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close