Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Siedmu ligu čaká ďalšie derby. Oplatí „Čekej“ rivalovi jesennú prehru?

Na susedský duel vás pozývajú Pavel Celeng (Čakajovce) a Peter Lyžičiar (V.-Opatovce).

VII. liga ObFZ pokračuje, blíži sa nedeľné derby Čakajovce – Výčapy-Opatovce. Domáci OFK zvíťazil u súpera v troch kolách po sebe, naposledy o gól predčil nováčika z Jelenca a prvú päťku tabuľky má na dosah troch bodov. Výčapy-Opatovce v zimnej prestávke mohutne posilnili káder, v príprave nadelili desiatku lídrom VIII. B ligy a na jar sa chcú pokúsiť vyhrať každý zápas. Tréner hostí Patrik Andrášik vytiahol „Čekej“ do majstrovstiev oblasti, vráti mu cez víkend jeho bývalý klub jesennú porážku 0:3?

To sa dozvieme v nedeľu o 15:00, na futbal do Čakajoviec pozývajú domáci Pavel Celeng a hosť Peter Lyžičiar.

Celeng: Plody trénerovej práce zbierame naplno

Na úvod jari ste si poradili s nováčikom z Jelenca, čo „sovy“ potiahlo za víťazstvom?
Začali sme veľmi ofenzívne, čo sme dokázali zužitkovať streleným gólom. Po inkasovanom góle zo štandardky sme do polčasu stihli odpovedať po perfektnom Budayovom pase. Po zmene strán Vnučko nastrelil tyč a z následného protiútoku Jelenec kopal penaltu, ktorú nestarnúci Peťo Mako s prehľadom chytil. Zakrátko Buday krásnou strelou “silnejšou” ľavačkou zvyšoval na 1:3, Jelenec v závere už len korigoval.

Na prvú päťku aktuálne strácate tri body, pokúsite sa o ňu v jarnej časti zabojovať?
Samozrejme, skončiť čo najlepšie je cieľom každého mužstva. Nám sa zatiaľ darí dávať góly a hlavne dostávať menej, ako tomu bolo minulú sezónu, keď sme neboli koncentrovaní do konca zápasov. Prvá päťka by určite bola zadosťučinením ľuďom okolo futbalu, ako aj fanúšikom, ale my chceme ísť od zápasu k zápasu, plniť pokyny trénera v každom dueli a na konci sezóny sa necháme prekvapiť.

V Čakajovciach pôsobíte už druhým rokom, ako hodnotíte svoj doterajší pobyt v klube?
K dohode prišlo pomerne rýchlo, po krátkom pohovore s pánom Bojdom, ktorý mi predostrel, že Čakajovce chcú omladiť káder a pokračovať v ťažení skúseností a vedomostí trénera Paľa, ktorý ma trénoval za môjho pôsobenia v FC Nitra. To sa “sovám” podarilo a plody jeho práce sme po roku začali zbierať naplno. Ja dúfam, že v tom budeme pokračovať a budú sa nám vyhýbať zranenia. Sme výborná partia mladých chalanov doplnená o skúsených hráčov a je vidno, že keď príde niekto nový, hneď zapadne, samozrejme ak donesie nejaké to “prískočné”, najradšej máme tatarák.

Ako zastaviť ofenzívu posilnených Výčap-Opatoviec, ktoré v príprave dvakrát zvíťazili dvojciferným rozdielom?
My sa budeme sústrediť na dobrú defenzívu a hrať našu hru, ktorú nám vštepuje tréner od začiatku sezóny.

Futbalovo ste vyrástli pod Zoborom, čo robí produkt ligovej akadémie „len“ v oblastnej súťaži?
Pri vstupe do U19 som sa nepohodol na podmienkach, ktoré mi v FC Nitra ponúkali. Snažil som sa reštartovať svoju kariéru v nižších súťažiach a v akadémii ViOn-u. Po maturite prišla  na rad otázka, čo ďalej. Mojím snom bolo pomáhať ľuďom a to aj zohralo hlavnú úlohu pri výbere zamestnania, ktorým je už takmer 5 rokov práca v hasičskom a záchrannom zbore v Nitre. V Čakajoviach si futbal užívam a robím ho s radosťou.

Lyžičiar: Odmenou za výhru pečené prasa

Do jari ste vstúpili domácim víťazstvom 2:0 nad Večou. Čo vravíte na priebeh zápasu?
V zápase s Večou sa pod priebeh zápasu plne podpísal úvod jarnej sezóny a s ním spojená kvalita trávnika. Myslím si však, že zápas sme mali od začiatku do konca pod kontrolou, hostí sme nepustili do žiadnej šance, pričom sami sme ich zahodili viacero. Veču však treba pochváliť za bojovný prístup a výkon, s akým podľa mňa môžu pomýšľať na vyššie priečky ako dno tabuľky.

V nedeľu vás vyzvú Čakajovce, čo vám v 2. kole pomohlo zdolať ich o triedu?
Na jeseň sme mali dobrý úvod, keď sme do polčasu po chybách súpera viedli už 3:0. Zápas sme potom kontrolovali až do konca. Dúfam, že v podobnom duchu sa stretnutie bude niesť aj v nedeľu a pečené prasa, ktoré nám vedenie sľúbilo za výhru, nás bude čakať v kabíne.

Počas zimnej prestávky ste výrazne posilnili káder, kam v tabuľke Výčapy mieria?
Po posilnení kádra u nás vládne veľmi optimistická atmosféra. Cieľom je hrať dobrý futbal, pokúsiť sa vyhrať každý zápas a skončiť v tabuľke čo najvyššie.

V príprave sa vám darilo viac než slušne, čím to, že obmenený tím sa tak rýchlo zohral?
Zohranie tímu nebol až taký problém, lebo všetky posily, ktoré cez zimu, resp. koncom jesennej časti sezóny prišli, sú skúsení futbalisti, ktorí majú odohraných veľa zápasov vo vyšších ligách. O našich posilách už bolo popísané dosť, tak verím, že teraz to všetkým ukážu aj na ihrisku výkonmi, čomu sa asi najviac poteší klubová kasička.

Ste spokojní s priebehom jesene? Čo by ste na jar chceli robiť lepšie?
V jesennej časti sme trpeli na úzky káder, ktorý nás v niektorých zápasoch stál lepší výsledok, ako aj celkové lepšie postavenie v tabuľke. Ďalším problémom boli nelichotivé čísla obrany a mnoho inkasovaných gólov, verím však, že v jarnej časti ho vyrieši príchod Reného Víglaského. Kombinácia dobrej zimnej prípravy, keď nás od januára pravidelne trénovalo 15 a viac, spolu s kvalitnými posilami v strede poľa a útoku nám na jar nedáva inú možnosť, ako robiť lepšie všetko.

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close