Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Dohrávka VIII. ligy B už tento piatok: pripíše si Dyčka ďalší jarný triumf?

Na slovíčko s Petrom Maďarom a Štefanom Novosadom.

Dva tímy VIII. B ligy majú pred sebou „anglický“ týždeň. V piatkovej dohrávke o 17:00 vyzve Dyčka Žitavce a v nedeľu oba celky pokračujú 17. kolom súťaže. Hostia sú aktuálne predposlední, ich súper však zatiaľ vyhral iba o zápas viac a práve toto číslo budú chcieť zverenci Martina Zrubca a Juraja Sádovského vyrovnať.

Na duel, ktorý sa hrá netradične už v piatok, vás pozýva Peter Maďar (Dyčka) a Štefan Novosad (Žitavce).

Maďar: Zopakovať prvých 30 minút

Čo Dyčke chýbalo v sezóne 2018/19, keď jej prvenstvo ušlo o bod?
V prvom rade poraziť v domácom zápase Branč, k čomu nám chýbalo päť minút a potom zvládnuť zvyšné zápasy.

Čo vám pomohlo vydobyť bod s Čechyncami v poslednom domácom stretnutí?
Slušný kolektívny výkon, myslím, že sme mali viac z hry, ale desať minút pred koncom sme inkasovali z brejku na 1:2.  Nezlomilo nás to, podarilo sa nám vyrovnať a v bráne nás dobrými zákrokmi podržal Paľo Frajka.

Ako sa vám rovnaký kúsok podaril proti vicelídrom z Vinodolu?
Ak si dobre pamätám, bolo to prvé kolo, v našom tíme bola ešte eufória i slušný počet náhradníkov, v neposlednom rade nás opäť podržal brankár.

V Žitavciach ste uspeli tesne 3:2, čo treba zopakovať v piatkovom stretnutí?
Zopakovať treba prvých 30 minút zápasu, nepoľaviť v tempe a tri body budú doma. Poznáme sa navzájom veľmi dobre, takže to bude ťažké.

Ako hodnotíte zimnú prípravu mužstva? Rozšíril sa káder Dyčky o nové posily?
Bola to určite jedna z tých slabších zimných príprav. V kádri nemáme žiadne nové posily, skôr naopak. Dvaja hráči nám odišli, jeden dokonca do Žitaviec…

Novosad: Posilnil nás aj súperov kanonier

Čo vás stálo tri body v súboji s lídrom z Hosťovej, ktorý zvíťazil „iba“ najtesnejším rozdielom?
V prvom rade musím objektívne uznať kvalitu súpera, ktorý k nám prišiel v pozícii lídra. Podľa mňa rozhodla chyba a ľahká strata lopty v strede poľa, ktorú súper dokonale využil. Vo vyrovnanom zápase o gól vyhral a odniesol si všetky body.

Čo vám v prvom kole sezóny pomohlo zdolať Čechynce?
Jednoznačne tímový výkon! Chlapci hrali do bodky tak, ako sme si pred zápasom povedali a zaslúžene sme vyhrali.

Viete, čo by mohlo platiť na súpera, ktorý na vašej pôde uspel výsledkom 3:2?
Veľmi ťažko povedať, Dyčka má skúsený káder, čo v sezóne aj potvrdzuje. Myslím, že k trom bodom bude bližšie ten, kto dá prvý gól. Doma sa nám to nepodarilo a v zaujímavom zápase sme o jeden prehrali. Dúfam teda, že súperovho brankára prekonáme ako prví a vybojujeme cenné víťazstvo (úsmev).

Na Dyčke ste v minulosti sám pôsobili, čo vás priviedlo do Žitaviec?
Áno, svojho času som tu hrával a vedenie poznám veľmi dobre, ľudia tu majú radi futbal a vytvárajú príjemné prostredie pre hráčov. Po pôsobení v Tesárskych Mlyňanoch som sa rozhodol, že si dám na nejaký čas prestávku od futbalu. Bývalý spoluhráč ma oslovil, či by som si neprišiel ,,iba zatrénovať ‘’, zapáčilo sa mi tam a začal som aj opäť hrávať. Môžem povedať, že vedenie futbal robí so srdiečkom, čo sa mi veľmi zapáčilo a v klube som ostal.

Ako hodnotíte priebeh zimnej prípravy? Posilnili ste počas nej káder?
Zimná príprava bola dobrá, mali sme perfektne zorganizované sústredenie v Čremošnom. Prípravné zápasy sme zvládli podľa môjho názoru bez problémov, Palárikovo sme zdolali 4:1, Mýtne Ludany dokonca 6:1. Čo sa týka kádra, veľkým pozitívom je návrat zraneného brankára Mareka Gažiho. Podarilo sa nám tiež získať na hosťovanie kanoniera Dyčky Mária Černáka, ktorého góly nám, dúfam, pomôžu k bodom.

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Back to top button
Close