Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Jarná pozvánka na Iskru do tretice. Oberú Výčapy o body ďalšieho favorita?

Na futbal do Žitavian pozývajú domáci Róbert Dzurek a hosť Tomáš Čulák.

Pri pohľade na jesenný triumf Žitavian (8:0) sa zdá byť favorit nedeľného stretnutia jasný, oba celky však v rámci zimnej prestávky prešli výraznými zmenami. Lukáš Borčin (stále top strelec Iskry) už úraduje v AC Nitra priemerom dva góly na zápas, z Rakúska zase pricestovali dve posily, ktoré v minulosti hrali aj tretiu ligu. Výčapy-Opatovce sa po mohutnom prílive akvizícií vyšvihli do prvej polovice tabuľky a na jar stále nepoznajú porážku.

Na dôležitý súboj VII. ligy, ktorý štartuje v nedeľu o 16:00, pozývajú aj Róbert Dzurek (Žitavany) a Tomáš Čulák (Výčapy-Opatovce).

Dzurek: Na duel s Jelencom by som najradšej zabudol

Čo inšpirovalo váš jarný príchod do Žitavian?
Môj príchod mal na starosti hlavne môj svokor Milan Kabát, ktorý ma volal už dávnejšie. Vždy sme sa bavili po zápasoch, ako to prebiehalo, ja som mu hovoril, ako je v Rakúsku a on, ako sa im darí. Potom sa ma opýtal, či by sme im s Martinom Balajom nepomohli, keďže by chceli skončiť čo najvyššie, tak sme prikývli.

Čo vás stálo dva body v Nevericiach na pôde nováčika z Jelenca?
Na ten zápas by som najradšej zabudol, taký zlý výkon sme predviedli, že teraz nám neostáva nič iné, len všetko vyhrať (smiech). Zbytočne sme stratili dva body, ale treba dať hlavu hore, pozerať sa na ďalšie zápasy a poučiť sa z toho minulého.

Ako sa vám podarilo zmazať dvojgólové vedenie Kolíňan (2:2)?
Po polčase sme si v šatni povedali pár slov, ktoré nás nakopli a verili sme, že ten zápas nemôžeme prehrať. Škoda, že nebola aj víťazná otočka.

Čo stálo za koncom Iskry v Campri Cupe (0:4), keď do Močenka prišla v značne oklieštenej zostave?
Nebolo to zrovna najlepšie, keďže sa hralo v piatok a hneď aj v nedeľu, tak sme chceli chalanov nechať oddýchnuť a nech si zahrajú hlavne tí, ktorí menej nastupujú. Pre nás sú dôležitejšie zápasy v lige. Nám starším stačí jeden zápas za týždeň (smiech).

Ako zdolať Výčapy-Opatovce, tím, ktorý na jar ešte neprehral?
Každá séria sa raz musí skončiť a dúfam, že Výčapom sa skončí po tomto víkende (úsmev). Samozrejme, bude to veľmi náročný zápas, taktiež na jar posilnili káder. Verím, že zápas sa bude divákom páčiť a skončí sa našim víťazstvom.

Čulák: V zime nás pravidelne trénovalo 15 a viac

Do Výčap ste sa vrátili po vyše štyroch sezónach, čo vás v lete priviedlo späť?
Chceli sme s bratom Ondrejom dostávať viac priestoru a dokázať, že ako najmladší hráči mužstva vieme prispieť svojimi výkonmi. Verím, že sa mi to podarilo a ďakujem všetkým, ktorí mi k tomu pomáhajú.

Čo vám pomohlo získať 14 bodov z úvodných šiestich kôl jari?
Dosť nám pomohla zimná príprava, počas ktorej sme tvrdo makali, pravidelne trénovalo 15 a viac chalanov. To sa odzrkadlilo aj v prípravných zápasoch. Určite k takýmto výsledkom prispeli aj naše jarné posily, ktorým sa zatiaľ darí a popri nich ukazujeme svoju kvalitu aj my, domáci hráči. Verím, že sa nám bude dariť aj naďalej.

Častejšie než váš nedeľný súper zo Žitavian skórujú len D. Krškany, ktoré dali o gól viac. Ako ubrániť ich skvelú ofenzívu?
Základom je gólman, ktorému dôverujeme a môžeme sa naňho v ťažkých situáciách spoľahnúť. Vie nás vyburcovať k dobrým výkonom, zodpovednosti pri hre a naladiť v kabíne správnu atmosféru. Taktiež sa dá oprieť o našu posilnenú obranu pod dozorom kapitána. Ale s určitosťou sa nebudeme snažiť hrať uzatvorenú hru.

Ako sa vám podarilo vyhrať ťažký duel v Čakajovciach, kde súper viedol a zrovnal dve minúty pred koncom?
Nedali sme dole hlavy a stále sme sa snažili hrať svoju hru. Bol to pre nás a určite aj pre našich fanúšikov dôležitý zápas. Ako to už v derby býva, ku kvalitnému zápasu prispeli obidve mužstvá a nikto z nás nechcel prehrať taký dôležitý zápas. Či už sa to týkalo straty bodov alebo pečeného prasiatka, ktoré nám bolo za výhru od vedenia sľúbené.

Na 5. priečku strácate 6 bodov, môžu Výčapy sezónu reálne zakončiť v prvej päťke?

Bude to ťažké, ale určite nie nemožné, káder je veľmi dobrý a ak budeme hrať pekný futbal ako doteraz, nevidím dôvod, prečo by sa nám to nemohlo podariť. Hlavné však je, aby sme mali radosť z futbalu my aj naši fanúšikovia.

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close