Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Siedmu ligu čaká súboj nováčikov. Pod Gýmeš pricestujú Čierne Kľačany

Slovo majú Adrián Kukučka (Jelenec) a Andrej Čaládik (Č. Kľačany).

Odvetné kolo súboja nováčikov 7. ligy. Jelenec má za sebou solídny vstup do jarnej časti – na ihrisku v Nevericiach, kde dočasne hrá svoje domáce stretnutia, bodoval už po tretíkrát v rade. Čierne Kľačany na jar vyhrali iba na poslednej Veči, preto sa v nedeľu na tabuľkových susedov budú chcieť dotiahnuť na rozdiel jedného bodu.

Na nedeľný súboj, ktorý začína o 16:00, vás pozývajú domáci Adrián Kukučka a hosť Andrej Čaládik.

Kukučka: Jarné domáce zápasy nám vyšli

Na jar ste „doma“ obrali troch favoritov, čo vám najčastejšie pomáha k bodovému zisku?Myslím, že celkovo sme “domáce mužstvo”, keďže vonku body, žiaľ, nezbierame. Naše domáce prostredie nám dodáva sebadôveru a vieme sa vyhecovať na každého súpera, čo sa už neraz potvrdilo a obrali sme o body nejedného favorita. Momentálne nám ako naše domáce prostredie slúži ihrisko v Nevericiach, za čo sme im  nesmierne vďační, cítime sa tu dobre a chodí sem aj početná divácka návšteva, ktorá nám dodáva sebavedomie.

Na pôde tímu jari z N. Hrnčiaroviec trval bezgólový stav vyše hodiny, čo napokon rozhodlo o výsledku 3:0?
Vedeli sme, čo nás čaká. Majú kvalitné mužstvo, ktoré je dobré na lopte a jednoducho vedia hrať futbal. Iná možnosť ako trpezlivo brániť nebola. Žiaľ, kvalita domácich sa pretavila do dvoch gólov po sebe za krátky časový úsek. Druhým gólom domácich sme stratili dôveru čo i len v remízu, čo sa neskôr preukázalo a domáci skórovali aj tretíkrát.

Kde musí Gýmeš pridať, aby na jar udržal najvyššiu oblastnú súťaž?
V prvom rade budeme musieť bodovať v zápasoch s mužstvami zo spodnej časti tabuľky.  Jeden z nich nás čaká aj túto nedeľu proti Č. Kľačanom. Do zápasu vstúpime s jasným cieľom – získať tri body a oplatiť im jesennú prehru. Nič iné nepripadá do úvahy a na ihrisku necháme všetko, každý do jedného.

Po štyroch kolách jesene ste nemali ani bod, kým v štyroch kolách jari ste ich nazbierali štyri. Remízu ste uhrali dokonca aj so Žitavanmi. Čo Jelenec začal robiť lepšie?
Jednoducho nám vyšli domáce zápasy. Na jeseň sme prvé kolá odohrali v Kolíňanoch, no tam sa nám nedarilo. Spomenul by som aj príchod hráčov z nášho dorastu, ktorí zbierajú slušné minutáže za naše áčko. Vedia nám pomôcť ich dravosťou a chuťou hrať. Ja osobne som nesmierne rád, že sa mi takáto príležitosť naskytla, keďže som aj ich tréner v doraste.

Ako hodnotíte vystúpenie vášho tímu na halovom AQUAFLOT Cupe?
V prvom rade to bol perfektný turnaj a ukázať sa na ňom je vždy prestíž. Odohrali sme tam kvalitné zápasy, ukázali sme, že vieme hrať aj halový futbal. Máme niekoľko hráčov, ktorí hrávajú aj Vrábeľskú miniligu a to sa aj odzrkadlilo. Myslím, že sme siahali aj na možný postup do hlavného hracieho dňa, ale nakoniec sa nám to nepodarilo. Všetci sme boli sklamaní, pretože sme mali na viac.

Čaládik: Od prvých minút ísť naplno

Prvý jarný bod ste získali doma s Trnovcom, čo vám k nemu pomohlo?
V zápase sme nezačali najlepšie, no boli sme aktívnejší ako súper, dvakrát sme viedli o gól, ale Trnovec dokázal odpovedať rýchlymi vyrovnávajúcimi gólmi.

Ako sa vášmu tímu podarilo päťkrát skórovať na pôde nováčika z Veče?
Na Veči sa nám darilo, hrali sme kombinačný futbal, postupnými prihrávkami z obrany cez zálohu až do útoku sa nám podarilo vsietiť pekné góly. Presadiť sme sa dokázali aj rýchlymi brejkami po chybách súpera.

Čo bude kľúčom k záchrane Č. Kľačian v najvyššej oblastnej súťaži?
Musíme bodovať na vonkajších ihriskách a aj na domácom.

Čomu vďačíte za domácu bezgólovú remízu s lídrom súťaže?
Podali sme kompaktný výkon, bojovali sme jeden za druhého, vyhrávali sme osobné súboje a to nás priviedlo k bodom.

Jelenec ste naposledy zdolali 3:1, čo treba zopakovať cez víkend?
Od prvých minút hrať naplno, tlačiť sa do gólových situácií, strieľať na bránu a rýchlo dostupovať súpera, aby nemal komfortný čas a priestor.

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Back to top button
Close