Aktuality Úvodná stránkaNovinky

„Bodok“ sa teší na súboj vicemajstrov. Udrží sa Veľký Cetín v hre o titul?

Slovo pre Eduarda Gajdoša (D. Obdokovce) a Dominika Kolníka (V. Cetín)

Strieborný tím halového AQUAFLOT Cupu v nedeľu o 17:00 privíta strieborný tím Campri Cupu.  V Dolných Obdokovciach sa predstaví vicelíder (a zároveň aktuálny vicemajster) 7. ligy z Veľkého Cetína, ktorý v celej sezóne prehral iba tri stretnutia, všetky v rámci posledných šiestich kôl. Bodočania v tom istom období vyšli naprázdno len raz. Podarí sa im definitívne zmariť postupové šance „Herthy“?

Na súboj kola vás pozývajú Eduard Gajdoš (D. Obdokovce) a Dominik Kolník (V. Cetín).

Gajdoš: Verím, že padne aspoň päť gólov

Naposledy ste pôsobili v dnes piatoligovom Branči, ako sa zrodil váš letný transfer na „Bodok“?
To už si presne ani nepamätám. Myslím, že vtedy dosť zavážila skutočnosť, že Bodok mal jedno z najlepších ihrísk. Na dedinách také kedysi neboli, ale teraz je tých pekných o čosi viac.

Čo vám pomohlo získať bod s lídrom z Dolných Krškán?
Remíza s Ariánmi sa rodila veľmi zaujímavo, aj kvôli výkonu rozhodcu. Pre hráčov je vždy veľmi náročné, aby sme v tých emóciách dokázali zvládnuť naše správanie a nepohádali sa medzi sebou. Krškany mali trošku navrch, ale hrali sme celkom konsolidovane, takže remízku sme vydreli v samom závere.

Po výbuchu v Jarku (4:1) ste prehrali iba v jednom z nasledujúcich siedmich kôl. „Nakoplo“ vás aj spomínané zaváhanie?
V Jarku to z našej strany bola veľká bieda. Nevedeli sme si nahrať pomaly na dva metre. Pokiaľ niekto zo zostavy chýba, ťažko sa nám plátajú diery, lebo káder máme úzky. Sústredíme sa od zápasu k zápasu a snažíme sa, aby sme boli spokojní my aj diváci. Nie vždy to však ide, keďže kvôli práci a škole veľa chalanov na tréningy moc nechodieva.

Boli ste súčasťou zlatej generácie Čeľadíc, ktorá dobyla historický postup do IV. ligy. Aký to bol pocit, keď ste na AQUAFLOT Cupe prispeli k ich vyradeniu gólom vo štvrťfinále?
Veľmi si to ani nepamätám, ale na Čeľadice spomínam veľmi rád, vždy sa tam rád zastavím. Z gólu som sa tešil ako vždy, po zápase sme si s chalanmi podali ruky a pokecali o živote.

Úradujúci vicemajster z Veľkého Cetína vás na jeseň zdolať nedokázal, BFC uhral remízu 1:1. Veríte si doma na plný bodový zisk?
S Cetínom to bude dobrý zápas. Teším sa, že sa k futbalu vrátil Maťo Král. Verím, že ihrisko bude dobre pripravené a môžeme rozdávať radosť pre divákov. Do zápasu pôjdeme vyhrať, ale hlavné je, aby rozhodca pomohol k dobrému zápasu a nebol stredobodom pozornosti on, ale hráči. Uvidíme, ako to dopadne, verím, že padne aspoň päť gólov, aj keď neviem, kto ich dá (smiech).

Kolník: Mali by sme byť v plnej sile

Čo vám pomohlo otočiť súboj s Trnovcom, ktorý u vás od 16. minúty viedol?
Tréner Charizopulos nás vedie k tímovému duchu a vysokému napádaniu. Náš tím predčil súpera vo všetkom, vďaka tomu sme zápas otočili a vyhrali. Taktiež by som vyzdvihol hrajúceho asistenta trénera Pavla Búša, ktorý je vždy pripravený naskočiť, keď ho mužstvo potrebuje a vie stále rozhodnúť gólom, ako aj v stretnutí s Trnovcom. Hralo sa na ťažkom teréne, zápas nebol jednoduchý ani pre jedno mužstvo.

Čo vám chýbalo k bodovému zisku s lídrom z Dolných Krškán?
Urobili sme viac individuálnych chýb a v prvom rade mužstvo rozhodilo vylúčenie nášho brankára, dovtedy sme hrali vyrovnanú partiu. Po prestriedaní sme museli viac brániť, ale aj tak klobúk dole pred celým mužstvom, že sme sa nevzdali a dali sme dva góly, hrali sme naplno až do konca.

Ako sa Janíkovciam podarilo zvíťaziť na vašej pôde, keď otáčali z 2:0 na 2:3?
Zápas nám herne veľmi nevyšiel, napriek vedeniu 2:0 bol naším najslabším v jarnej časti sezóny. Chýbal nám zápal a chuť pobiť sa o víťazstvo viac, prišlo uspokojenie a hostia cítili možnosť uspieť, čo sa im nakoniec podarilo. Viacero našich šancí zlikvidoval brankár hostí, priebeh zápasu ovplyvnil aj ťažký terén a silný vietor.

Cez víkend vás čakajú D. Obdokovce, s ktorými ste si na jeseň body delili. Čo bude kľúčom k triumfu nad tradičným súperom?
Nedostať žiaden gól a premeniť naše množstvo šancí, ktoré sa budeme snažiť vytvoriť. Mali by sme už byť v plnej sile aj s uzdravenými hráčmi. Pre nás je to zápas ako každý iný, nepociťujem žiadny tlak. Keď bude dobré počasie, diváci uvidia kvalitný zápas.

V stredu v rámci Campri Cupu vyzvete Močenok. Ako zastaviť jednoznačne najlepší útok VIII. ligy GA-SA (104 gólov v 20 zápasoch)?
Uvidíme, v stredu sa rozhodne. Močenok ako mužstvo vôbec nepoznám, no ako čítam, majú dobré štatistiky. Našou prioritou je postúpiť do finále Campri Cupu. Naše mužstvo má kvalitu vzadu aj v ofenzíve a budeme sa snažiť ju ukázať (rozhovor prebiehal pred stredajším duelom, pozn. red.)

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Back to top button
Close