Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Ivanka hrá v nedeľu dopoludnia na Čermáni. Podarí sa jej opäť bodovať?

Na pár slov s Máriom Malým a Martinom Pagáčom.

Nováčik súťaže z Čermáňa si v celej sezóne počínal takmer bezchybne – zdolať ho dokázal iba mestský rival z AC. Body stratil aj v dvoch remízových stretnutiach, jedným z nich bol duel v Ivanke (2:2), kde Svýbovi zverenci dvakrát viedli. Dočkáme sa v zápase tabuľkových susedov prekvapenia, alebo ČFK potvrdí rolu favorita?

Na duel kola, ktorý začne v nedeľu o 10:30, pozývajú Mário Malý (ČFK Nitra) a Martin Pagáč (Ivanka).

Malý: Hrať s väčším nasadením než na jeseň

Naposledy ste obliekali dres Branču, čo vás v lete priviedlo na Čermáň?
ČFK ma v máji oslovil s ponukou, že chce poskladať nové A-mužstvo. V minulosti som pôsobil v mládežníckych tímoch FC Nitra, futbal v tomto meste mi teda bol vždy blízky. Keďže tu aj bývam, rolu určite zohrala aj poloha. V Branči som posledného pol roka tréningy už veľmi nestíhal, čo sa podpísalo aj na výkonnosti. Práve bývalý spoluhráč z Branču Ivan Hanakovič ma kontaktoval spolu s pánom Straňákom.

Novozložený tím zatiaľ s výnimkou duelov proti AC neprehral, ako hodnotíte k záveru sa blížiacu sezónu?
Tím bol poskladaný z odchovancov a hráčov, ktorí hrajú futbal pre potešenie. Počas prvej polsezóny sa k nám pripojilo aj zopár dorastencov. Partia bola super, aj na ihrisku to klapalo, čo sa výsledkov týka. Cez zimnú prestávku prišlo ku viacerým zmenám, väčšinou sa doplnil káder o ďalších dorastencov. Zimná príprava bola poctivo odmakaná. Počas jarnej časti sme trošku poľavili, čo sa týka tréningového nasadenia aj dochádzky (hlavne z mojej strany) a možno aj kvôli tomu sme uhrali taký výsledok v zápase roka proti AC.

Čo ČFK chýbalo k lepšiemu výsledku v poslednom stretnutí, kde rozhodne nepodal zlý výkon?
Tým, že zostava bola doplnená dorastencami, ktorí s nami veľa zápasov neabsolvovali, určite zohrala veľkú rolu nezohratosť. Súper v podobnej zostave určite nastúpil vo viacerých zápasoch. Na druhej strany nás psychicky položili rýchle góly. Keď nerátam seba ako hráča po tridsiatke, vekový priemer tímu bol okolo 20 rokov. Ale napriek tomu chalani jazdili a myslím si, že aj z našej strany mohli vidieť diváci pekné útoky, aj keď nie tak gólové ako zo strany AC.

Ivanka s vami na jeseň uhrala bod po remíze 2:2, čo treba v domácej odvete robiť lepšie?
Na jeseň to bol vyhrotený zápas, myslím, že dva body nás stál profesorský prístup, v ďalšom stretnutí musíme hrať s väčším nasadením a čistou hlavou po minulou týždni. Budeme mať výhodu domáceho prostredia, tak máme jedinú možnosť, len sa pozbierať, dať do toho všetko, ponúknuť našim fanúšikom pekný, bojovný a z našej strany hlavne gólový futbal.

Pagáč: Keď bolo treba, šiel som aj do brány

Ivanka s ČFK naposledy uhrala remízu 2:2, trúfa si na bodový zisk aj v odvete?
Áno, pokiaľ budeme hrať zodpovedne.

Ivanka je po zostupe zo VII. ligy na priebežnej 3. priečke, ako hodnotíte doterajší priebeh sezóny?
Jeseň bola ako na hojdačke, ale s jarou som veľmi spokojný, chalani sa scelili dokopy aj vďaka tvrdej zimnej príprave.

Ako sa vám podarilo otočiť priebeh náročného stretnutia s Lukáčovcami?
Myslím, že sme mali viac z hry, len sme nevedeli využiť šance a súper nás trestal. Vtedy sa vám hrá ešte horšie, lebo ste pod tlakom, ale aj tak sme to zvládli.

V posledných štyroch kolách ste otáčali hneď trikrát. Dva predošlé súboje ste prehrali len o gól. „Nakopli“ vás aj spomínané zaváhania?
Vždy tvrdím, že každý zápas sa dá otočiť, máme dobrých hráčov na to, aby sa nám to podarilo. Chalani si vždy dajú povedať a vydajú zo seba všetko, za čo im patrí pochvala!

Hoci ste vyhláseným strelcom, na súpiske Ivanky vás nájdeme ako brankára. Prečo?
Nastúpil som medzi žrde, aby som pomohol, keď sme mali problém na brankárskom poste a odvtedy som písaný tam (smiech).

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close