Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Exreprezentant: Tento turnaj je najlepší na Slovensku

Prinesie Farkaš o rok Calzonu?

Reprezentoval Slovensko, chcelo ho AS Monaco, bránil Lille s Hazardom a Juventus s Nedvědom, stokrát hral ligu za Nitru. Nikomu nemusí nič dokazovať. Mohol si sadnúť do hľadiska s vyloženými nohami a vo finále mať nanajvýš čestný výkop.

Aj tak si obul halovky a dal srdce najväčšiemu halovému turnaja na Slovensku. Pri mantineli šprintoval ako za mlada a gólovo neomylne vymetal pavučiny. Dolné Obdokovce sa z kvalifikácie (26. 12.) prekvapujúco prebojovali až do finále (28. 12.) a vďačili za to Pavlovi Farkašovi. AQUAFLOT Cup hralo 624 hráčov. On bol najlepší.

Už v kvalifikácii sa mu klaňala hala. Dolné Obdokovce sedem minút pred koncom prehrávali 1:3 s Veľkým Cetínom a zdalo sa, že o postup na finálový deň sa pobijú v náročnej baráži. Lenže štvorgólový meč Pavla Farkaša všetko zmenil. Dokopy piatimi kusmi zariadil otočku triumf 5:2!

„Niekedy sa stane, že skórujete zo všetkého, do čoho kopnete. Rozhodovali centimetre. Oskar Straka mi večer písal, že to bol neskutočný zápas,“ prezradil esemesku od gólmana Veľkého Cetína, tiež rodáka z Vrábeľ. Chceli by sme vedieť, kto najlepšiemu brankárovi oblasti naposledy šupol päť gólov…

Dolné Obdokovce v skupine hlavného turnaja sťali silný Klasov, v play-off ešte lepšie Čeľadice a Chrenovú a v posledných sekundách finále s Nitrianskymi Hrnčiarovcami si pýtali penaltu. „Rozhodca to nemal ľahké, povedal, že ruka bola pri tele. Teraz je už zbytočné sa o nej rozprávať, nezapískal ju a hotovo. Keby ruku zapískal, súper by možno cítil krivdu. V tej situácii nám chýbal kúsok šťastia,“ s nadhľadom uznal Pavol Farkaš.

Striebro je nový „osobák“ BFC na Vianočnom turnaji MY Nitrianskych novín, o stupienok lepšie než bronz z haly Plastika z 90-tych rokov. Ani jedna prehra v riadnom hracom čase deviatich zápasov zase skvelý účet pre kvalifikanta. Najstarší tím turnaja mal na palubovke bežne zostavu s priemerným vekom 35. Až šesťkrát dostal prvý gól, no vagónom skúseností otáčal. Peciar držal kormidlo, bratia Klukovci nebezpečne pálili, halovým hráčom sa stal Šulgan, drzosť uplatnil mladý Dokupil, veľké sebavedomie ukázal Gajdoš, v bráne kúzlil 42-ročný Pintér, no všetko sa točilo okolo Farkaša.

„Nečakal som, že zájdeme až do finále, je to veľký úspech. Viacero tímov prišlo turnaj vyhrať, my sme išli iba od zápasu k zápasu a každý pozitívny výsledok nás posúval ďalej. Po doobedňajšej skupine som sa už tešil na play-off, že sa znovu stretnem so skvelou bodockou partiou, aj mimo ihriska zažívame kopec srandy. Všetci ľudia, ktorí robia futbal v Dolných Obdokovciach, si zaslúžia poklonu,“ rozprával Pavol Farkaš a vychválil AQUAFLOT Cup, trojdňovú akciu s 52 tímami zo 6., 7. a 8. ligy.

„Prekvapilo ma, koľko divákov prišlo už v prvý deň. Atmosféra bola úžasná, stále lepšia. Nebolo minúty, kedy by som sa s niekým nepozdravil. O turnaji som veľa počúval, párkrát som bol ako divák, teraz som hral prvýkrát. Ľudí v regióne to ohromne baví. Nie nadarmo sa hovorí, že je to najlepší turnaj na Slovensku,“ pridal bývalý reprezentant.

V realizačnom tíme Slovenska je i dnes. Prekladá pokyny Francesca Calzonu. Vrabce v hale čvirikali, že na okrúhly 30. ročník Vianočného turnaja MY Nitrianskych novín možno príde aj taliansky tréner… „Má rád takéto akcie a už vie, kde sú Dolné Obdokovce. Verím, že sa Calzonu podarí pritiahnuť na turnaj, za rok však môže veľa zmeniť. Prešli tri zrazy a celkom sme si sadli. Čo najlepšie sa snažím podať hráčom trénerove pokyny. Verím, že slovenský futbal je na správnej ceste,“ povedal Pavol Farkaš.

Peciar: Turnaj s európskymi parametrami
(striebro D. Obdokoviec očami hrajúceho trénera Petra Peciara)
„Turnaj mal európske parametre, klobúk dole pred organizátormi. Myslím si, že aj naše výkony boli ozdobou. Dali sme do toho všetko, dva dni neprehrali, dvakrát postúpili. Dobre nám vychádzala powerplay, hrali sme ju trpezlivo, je veľká výhoda mať Paľa Farkaša vľavo a Roba Kluku vpravo, ak si správne nalákaš protihráčov a unavíš ich, ide to. Aj v našich rokoch sme držali krok s mladými, klobúk dole pred všetkými chalanmi. Znovu sa ukázalo, že Dolné Obdokovce majú najlepších fanúšikov v okrese, pred finále dali jasne najavo, že máme väčšiu podporu než súper. Farkaš je kapacita sama o seba. Má veľký ľudský a futbalový prínos. Keby sa všetci futbalisti z Nitry narodili s takýmto rozumom, boli by niekde inde… Po remíze s Veľkým Zálužím som nášmu manažérovi Tomášovi Dodošovi povedal, že dnes už neprehráme. Dodržali sme to. Môžeme mu byť vďační a on na nás hrdý. Všetci, čo sa starajú o futbal v Dolných Obdokovciach, si zaslúžia absolutórium.“

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close