Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Vrábeľské El Clásico ako bitka o Londýn. Predĺžia v ňom „diví raci“ fantastickú sériu?

V zápase kola VIII. ligy B sa stretnú dva tímy top štvorky

Hornému Ohaju po zostupe z najvyššej oblastnej súťaže tesne unikla medaila, teraz však patrí ku hlavným favoritom na titul. V jedenástich kolách stále neprehral ako jediný celok súťaže! V nedeľu 29.10. od 10:30 sa predstaví u odvekého rivala na Dyčke, ktorá na „divých rakov“ aktuálne stráca šesť bodov. Domáci súperovi majú čo vracať, veď v štyroch stretnutiach minulej sezóny s ním bodovali len raz.

Na súboj kola Dyčka – Horný Ohaj vás pozýva letná posila domácich Adam Tirpák a manažér hostí Ladislav Kováč, v oblasti známy aj ako rozhodca.

Tirpák: Do zápasu nastúpime na 110%

Futbalovo ste vyrastali vo Veľkom Záluží, zahrali ste si aj v Nitrianskych Hrnčiarovciach, čo vás v lete priviedlo na Dyčku?

Náš brankár je môj nadriadený v práci a vedel, že hrávam futbal, tak ma zavolal na skúšku a s klubom som sa dohodol.

Na jeseň ste päťkrát zvíťazili o gól (šesť aj s úvodným kolom Campri Cupu), čo vám pomáha víťaziť v podobne vyrovnaných stretnutiach?

Samozrejme, že k tomu patrí aj bojovný kolektív, hráme ako tím a máme výborného trénera, ktorý nás perfektne pripraví na každý jeden zápas.

Aké pocity máte pred vaším prvým vrábeľským „El Clásicom“, tradičným stretnutím VIII. ligy B?

Bude to pre mňa prvýkrát, čo odohrám toto povestné El Clásico, takže neviem, čo mám od toho čakať, každopádne do zápasu nastúpime na 110%.

Ako zastaviť Horný Ohaj, ktorý v tejto sezóne zatiaľ nepozná porážku?

Urobíme všetko pre to, aby tri body ostali na Dyčke.

Aký post vám v zápasoch vyhovuje najlepšie a prečo?

Stredný záložník, baví ma tvoriť hru, aj keď tréner ma momentálne dal na krídlo, keďže máme skúsenejších stredopoliarov.

Kováč: Bitka o Vráble ako Arsenal a Tottenham

Ste jediným nezdolaným tímom súťaže. Čomu „diví raci“ vďačia za nulu v kolónke prehier po 11 kolách?

Je pekné, že sme bez prehry, o to viac nás mrzia dve zbytočné remízy, hlavne tá domáca s Nevidzanmi B, kde sme nezvládli druhý polčas. Tú na Martine by som ospravedlnil tým, že sme mali v hlavách čerstvú informáciu o smrti nášho spoluhráča Ondreja Chrena.

Sú však pred nami tri kľúčové zápasy na jeseň a hneď prvé tri na jar, ktoré nám ukážu, ako sme na tom v boji o celkové prvenstvo. Mužstvo na to máme, spojili sme skúsenosti s mladíckou dravosťou a do toho všetkého bije ohajské srdce. Navyše máme za koho hrať a chceme vybojovať postup aj pre „Bandyho”.

Nedeľné derby na Dyčke budú snímať aj televízne kamery. Čo činí vrábeľské El Clásico tak výnimočným súbojom?

Tešíme sa, že náš spoločný zápas do tretice konečne vyhral divácke hlasovanie v ankete o zápas Inej ligy na západe. O to väčší náboj tento zápas bude mať, oba celky sa budú chcieť vytiahnuť pred televíznymi kamerami. Bude to naozajstné El Clásico, ako sa patrí. Sme obaja mestskými časťami mesta Vráble, jedna dedina je slovenská, druhá maďarská, takže rivalita je namieste. Prirovnal by som to k zápasu Arsenal – Tottenham, bitka o sever Londýna, aj naše štadióny sú od seba vzdialené menej ako 5 km. Toto je bitka o Vráble. Ale vždy po každom zápase si spolu sadneme, podebatujeme, najeme sa, vypijeme si. Dúfam, že to tak bude aj tentokrát. Dyčanom však máme čo vracať, keďže posledné dva zápasy sme s nimi prehrali, hoci to boli “len” zápasy na letných turnajoch, tiež sa to ráta. Takže nebudeme klamať, keď povieme, že si ideme po výhru. Nič iné neberieme.

Čo vravíte na tohtosezónne výkony domácich, ktorí vyhrali päť z posledných šiestich súťažných stretnutí?

Dyčka má dlhodobo stabilné výkony, vždy sa drží v prvej päťke, hlavne doma je takmer neporaziteľná. Naviac sa jej vrátili opory ako Medveď, Bystrický či náš bývalý hráč Pišta Mikle, takže nás neprekvapuje, že sú v tabuľke tesne za nami

Na jar ste siahali na bronz, čo vás medailu napokon stálo?

V poslednom zápase sezóny sme doma privítali už istého víťaza z Vinodolu a keď sme chceli skončiť na 3. mieste, tak sme ich museli poraziť. Do súpera sme celý zápas búšili, ale nepremenili sme ani jednu šancu, v poslednej minúte nás Vinodol z ojedinelého brejku vykúpal a vyhral.

Ako sa vám podarilo zdolať dvojgólovým rozdielom lídra zo Sľažian?

Vedeli sme, že Sľažany budú náš najväčší konkurent v boji o postup, tak sme sa na ne svedomito pripravili. Hralo sa na ťažkom teréne, bol to bojovný zápas o jednom góle. Ten sa nám podarilo streliť hneď na začiatku, potom sme umnou hrou súpera ubránili a na konci pridali poistku z penalty.

FOTO: Šuker.

Podobné články

Back to top button
Close