Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Je tu zlatomoravské derby VII. ligy. Kto si pripíše štvrtý bodový zisk v sezóne?

Slovo majú Patrik Borčin a Jozef Michaľák.

Hostie i Čierne Kľačany bojujú o záchranu v najvyššej oblastnej súťaži zrejme rozlúčia. V nedeľu o 16:30 sa v nej stretnú na pôde nováčika. Slovan stále čaká na svoj prvý triumf sezóny, kým Sokol naposledy obral o dva body favorita z Dolných Obdokoviec. Cez víkend môže zopakovať tesnú jesennú výhru 3:2.

Na derby VII. ligy pozýva Patrik Borčin (Hostie) a Jozef Michaľák (Č. Kľačany).

P. Borčin: S novým trénerom sme zlepšili hru

Od júla ste hosťovali v Tekovskej Breznici, čo vás v zime priviedlo späť?

Hlavným dôvodom môjho návratu sú zdravotné problémy. Hostie bola najlepšia voľba, keďže som tu doma a vedel som, že ak mi to zdravie umožní, môžem kedykoľvek prísť na tréning alebo zápas, za čo som veľmi vďačný. Samozrejme som vnímal situáciu, v akej sa Hostie ocitli a snažím sa pomôcť najlepšie, ako len viem.

Odchádzali ste ako najlepší strelec tímu. Čo vravíte na kvalitu VII. ligy ObFZ Žiar nad Hronom v porovnaní s nitrianskym „okresom“?

Musím povedať, že VII. liga ObFZ Nitra je kvalitnejšia súťaž. Rozdielom budú hlavne financie.

Čo Hostie na jar najčastejšie stojí tri body? Čo podľa vás treba zlepšiť?

Ja to vidím hlavne v kondícii a taktickej vyspelosti. Je pravda, že po príchode trénera Baráta sa hra zlepšila, ale problém je v tom, že po skvele odohranom prvom polčase nedokážeme podať totožný výkon aj v tom druhom. Podľa mňa treba zlepšiť finálnu fázu v útoku a bojovať na 120% do poslednej minúty. Mrzí ma, že napriek hre, ktorú predvádzame, sa zatiaľ nedostavili výsledky.

Akú hru čakáte od vášho najbližšieho súpera z Čiernych Kľačian? Čo by mohlo nováčikom priniesť prvý triumf?

Očakávam bojovný zápas plný osobných súbojov. Myslím si, že padne veľa gólov a verím, že viac ich bude v bránke Čiernych Kľačian (smiech). Myslím si, že v domácom prostredí nám pomôžu fanúšikovia a za to, ako nás podporujú počas celej sezóny, by sme sa im mohli poďakovať víťazstvom.

Váš brat Lukáš sa nedávno vrátil z AC do Žitavian. Je možné, že vás ešte uvidíme v jednom drese?

Uvidíme, čo nám prinesie budúcnosť a pokiaľ mi to zdravie umožní, túto možnosť nevylučujem. Či to bude o rok alebo o dva, to je ešte vo hviezdach.

Michaľák: Chýba nám pohyb bez lopty

V divokom súboji ste cez víkend uhrali bod s Dolnými Obdokovcami (4:4), ako s odstupom času hodnotíte toto stretnutie?

Veľká škoda, že sme to neudržali. S ohľadom na to, že nám odišli a zranili sa dôležití hráči, som na tím hrdý, hráme vyrovnané zápasy. A to nehovorím o vekovom priemere. O to viac ma trápi tabuľkové postavenie.

Hostie ste doma zdolali tesne 3:2, aké boli silné stránky súpera?

Vždy sa proti nim hralo ťažko. Ako záložník si najviac všímam zálohu a tá bola vždy behavá a tvrdá. Vedeli dostupovať a nedávali mi na nič čas. To mi najväčšmi prekáža, keď nemám čas a musím sa rozhodovať pod tlakom.

V Čiernych Kľačanoch pôsobíte už takmer deväť rokov, čo sa v klube za ten čas zmenilo najviac?

Neviem, čo sa veľmi zmenilo, ale chýbajú nám hráči. Najviac ľúto mi je odchodov. Som presvedčený, že keby Jurko Šabík ostal ako tréner, tak v pohode uhráme stred tabuľky. Veľmi chýba aj Peťo Kršiak ako rozum a režisér zálohy. Dávid Bobok, Andrej Šútor, bláznivý Markus. Graus.. Nechcem na niekoho zabudnúť, títo mi napadli hneď z prvej.

Matematickú šancu na záchranu Sokol stále má, čo by podľa vás mal na trávniku zmeniť?

Nad tým rozmýšľam už dlho. Keby som bol tréner, od rána do večera by som hral ukazovačku. Chýba nám pýtanie si lopty a pohyb bez nej. Chýba nám futbalovosť, hravosť, sebadôvera.

Máte 44 rokov, no stále ste aktívnym hráčom, aký je váš recept na futbalovú dlhovekosť?

Citujem moju ženu: „Nájdi si sekeru a budeš tráviť veľa času na ihrisku (smiech).“ Za futbalovú dlhovekosť môžem len poďakovať Pánu Bohu.

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close