Novinky

Lukáčovce chcú v malom derby prekvapiť Rumanovú

Líder bude potvrdzovať svoju pozíciu na ihrisku nepríjemného rivala.

Rumanová je každým týždňom čoraz bližšie k najvyššej okresnej súťaži, pozíciu na čele nikomu nepožičala už viac než osem mesiacov a druhé Čakajovce sa na ňu pozerajú spod šesťbodového vákua.
Lukáčovce sa po vlaňajšej nie príliš vydarenej sezóne pohybovali v strede tabuľky, v zime sa však posilnili a ich manko na popredné priečky sa zmenšuje, Nové Sady majú pred nimi len dvojbodový náskok.
Pred nedeľným magnetom 21. kola A-skupiny VII. ligy sme hodili reč s ofenzívnymi ťahúňmi oboch konkurentov, Lukášom Takáčom a Lukášom Sudovským.

Gólové hody?
Rumanovskí nájazdníci zavítajú do lukáčovskej pevnosti a mali by sa mať na pozore, keďže v tomto ročníku ju doposiaľ nikto nedobyl. Magnus zatiaľ na jar prehral len v prvom novoročnom kole v Žihárci, líder tabuľky sa takisto vezie na víťaznej vlne a pokračuje v jesennom trende, hoci rovnako ako Lukáčovce vyhral v posledných troch zápasoch len raz. „Favorizujem hostí, no i my máme svoju silu. V malom derby môžeme len prekvapiť,“ myslí si novic v lukáčovskom kádri Lukáš Takáč, ktorý ešte na jeseň bojoval za šiestoligový Báb.
Odpoveď nášho druhého respondenta sa priveľmi nelíšila, Lukáš Sudovský si verí a v prognóze má jasno. „Dúfam, že po dvoch remízach zaberieme naplno. Mali by sme to zvládnuť, sme favoritom,“ vraví Rumanovčan telom i dušou.
V šíkoch oboch nedeľných súperov to páli najmä mladým puškám, Lukáčovčania Ľuboš Gajdoš, Mário Horváth či Rumanovčania Lukáš Sudovský a Peter Daniš si šetria náboje aj na víkend. „Neočakávam mnoho gólov, padne jeden, možno dva. Tipujem, že vyhráme 2:1, dúfam, že si udržím streleckú formu a opäť sa presadím, druhý zásah by mohol pridať Miro Petrík, vždy sa vie postaviť na to správne miesto,“ odvážne predpokladá 18-gólový strelec Sudovský. Takáč bol vo svojej predpovedi stručnejší, vo vešteckej guli naopak vidí gólové hody. „Myslím si, že ľudia uvidia útočný futbal z oboch strán, ale so šťastnejším koncom pre nás, mohli by sme vyhrať 3:1,“ hovorí 27-ročný stredný záložník.
Rumanovú trápi rozsiahly lazaret, široký káder jej v takejto nepriaznivej situácii isto padne vhod. „Dlhodobo zranený je brankár Mišo Bagocký, chýbajú nám aj kapitán Ľuboš Varga, kanonier Tóno Bábik, Ľubo Grofčík, Miro Hofman, Janko Kemláge má svadbu…“ vymenúva absencie mladučké tykadlo. Lukáčovce nastúpia prakticky v plnom zložení, jediným maródom je Michal Sitár.

Takáča láka piata liga, Sudovského šiesta
Zo štvrtoligových Čeľadíc si to do Lukáčoviec v zime namieril šikovný mladík Mário Horváth, posilou je aj Lukáš Takáč – ten je síce v novom kolektíve spokojný a páčia sa mu aj tréningy kouča Miroslava Mládenka, ale… „Uvažujem o návrate do Bábu, ak by sa mu podarilo postúpiť, tak by som si rád zahral piatu ligu,“ úprimne priznal Takáč, ktorý sa na ihrisku najviac rozumie práve s Máriom Horváthom a Róbertom Kollárom.
V Rumanovskej šatni vládne pohoda, na všetko dozerá obľúbený kormidelník. „Tréner Miloš Konopásek je férový človek, po futbalovej aj osobnostnej stránke. Všetci s ním veľmi dobre vychádzame,“ dáva na známosť 22-ročný Sudovský. Modro-bieli „galácticos“ pevne kráčajú do šiestej ligy, miestenka by im nemala ujsť, viacerí odborníci sú dokonca  toho názoru, že v najvyššej okresnej súťaži by už teraz isto nehrali druhé husle. „Postup je naša veľká priorita, náš cieľ. V tíme máme kvalitných hráčov, ak by sa postúpilo, tak by mal mančaft ostať pokope,“ hodil očkom do budúcnosti relatívne vysoký „hroťák“.

Titulná snímka: Lukáš Sudovský (vpravo) a tréner Rumanovej Miloš Konopásek (druhý zľava) hútajú nad taktikou na Lukáčovce. Zdroj: webstránka ŠK Rumanová.

Podobné články

Back to top button
Close