NovinkyVýbery

Prvý tréning Výberu ObFZ Nitra U14 splnil účel

Hrdý status reprezentanta okúsili dnes prvýkrát viaceré mladé talenty.

Výber Oblastného futbalového zväzu v Nitre sa stretol na úvodnom zraze pre halovým turnajom o Pohár predsedu Západoslovenského futbalového zväzu.

Finálový turnaj sa bude hrať v sobotu 26. novembra v Trnave, na ceste do malého Ríma je ale potrebné zvládnuť štvrtkovú kvalifikáciu. V nej budú súpermi ObFZ Nitra výbery z ďalších piatich oblastí – Nové Zámky, Levice, Topoľčany, Komárno a Galanta. Do finále pôjdu najlepšie tri výbery.

Športová hala Olympia v Nitre na Chrenovej prichýlila v sobotu doobeda dvadsaťjeden talentov, ktorých tréneri výberu Jozef Brath a Roman Hromádka vybrali z 12 tímov v súťažiach riadených Oblastným futbalovým zväzom v Nitre. Širšiu nomináciu skladali tréneri na základe videného na halovom turnaji starších žiakov o Pohár Ľubomíra Moravčíka. Stále pritom platí, že vítaná je iniciatíva klubov, ktorých tréneri môžu tiež  ponúknuť svoje hviezdičky.

Viac než dve desiatky nedočkavých rodičov či trénerov sledovali dianie na palubovke, držali palce svojim chlapcom. Oblastným nádejam síce chvíľu trvalo, kým sa zžili s novým bojiskom aj striasli nervozitu, ale už po pár striedaniach bolo jasné, že tréneri ukázali na tých správnych – videli sme pekné futbalové akcie, finesy aj zakončenia. „Chlapci ukázali chuť pobiť sa o nomináciu, príjemne ma prekvapili viacerí, čo je pre trénera vždy dobrá správa, keď si má z čoho vyberať. Sklamalo ma len, že na tréning sa nedostavili hráči Nededu či Dolných Krškán, i keď nedeklarovali, že neprídu…“ vypichol jedinú sobotnú machuľu hlavný tréner Výberu ObFZ Nitra U14 Jozef Brath. „Halový turnaj o Pohár predsedu ZsFZ urobí vlastne pomyselnú bodku za futbalovým rokom v kategórii starších žiakov. V konfrontácii dvanástich oblastných výberov na západnom Slovensku by sme radi obstáli čo najlepšie, preto sme sa snažili v rámci prípravy vytvoriť nášmu výberu čo najlepšie podmienky. Tréneri mohli pred týždňom vidieť v akcii na palubovke najlepšie mužstvá na Pohári Ľubomíra Moravčíka a som presvedčený, že si vybrali dobre. Chlapci dnes na prvom zraze ukázali umenie aj chuť reprezentovať, zo štvrtkovej kvalifikácie chceme postúpiť na hlavný turnaj,“ uviedol po dnešnom tréningu v ŠH Olympia predseda Oblastného futbalového zväzu v Nitre Štefan Korman.

Na záver pripomeňme, že zúženú 18-člennú nomináciu si môžete prečítať v pondelňajšom vydaní týždenníka MY Nitrianske noviny. Druhý tréning Výberu ObFZ Nitra U14, ktorého sa zúčastní už len užšia nominácia, bude v utorok 15. novembra o 13.30h v športovej hale Olympia. Zraz hráčov je o 13.00h.

Na titulnej snímke účastníci úvodného tréningu Výberu ObFZ Nitra U14, úplne vpravo hlavný tréner Jozef Brath, za ním stojí predseda ObFZ Štefan Korman, úplne vľavo asistent trénera Roman Hromádka.

2
Talenty v šatni so zatajeným dychom počúvali príhovory oboch trénerov.
rodicia
Potešila vysoká účasť rodičov.

Podobné články

Back to top button
Close