Novinky

Pohár TIBI po desiatich rokoch pre Hornú Kráľovú

Halové majstrovstvá okresu Šaľa o Pohár firmy TIBI napísali svoju sedemnástu kapitolu.

Na sviatok Troch kráľov sa na oslave futbalu zišla v mestskej športovej hale v Šali futbalová rodina z bližšieho i vzdialenejšieho okolia. Osvedčený tucet mužstiev mal rovnaké zloženie ako pred rokom. Desiatku mančaftov z okresu Šaľa doplnili dvaja účastníci V. ligy Juh z okresu Galanta – Horné Saliby a Pata. Tímy boli na základe žrebu rozdelené do troch skupín, do vyraďovacích bojov postupovali všetky celky.

Podujatie, ktoré spestrila aj tombola so zaujímavými cenami, tradične organizuje futbalový klub KFC TIBI Horná Kráľová v spolupráci s firmou TIBI a redakciou MY Nitrianskych novín. Skupinová fáza priniesla viacero menších či väčších prekvapení. V „áčku“ Močenok pomerne suverénne preskočil Patu. Skupina B sa stala korisťou Betonárisu Šaľa, ktorý za sebou dokázal nechať o tri ligy vyššie figurujúcu Hornú Kráľovú a rovnako aj starší dorast Šale, obhajcov vlaňajšieho prvenstva! Iba skupina C dopadla podľa papierových predpokladov, H. Saliby v nej jednoznačne naplnili úlohu favorita.

Vo vyraďovacích bojoch zaujala dovtedy nevýrazná Kráľová n/V., keď dokázala v osemfinále držať krok s mladými šalianskymi nádejami a napokon ich aj „vyliať“ z turnaja v jedinom penaltovom rozstrele. Čiernym koňom tejto fázy sa stala Veča, ktorá postupne prešla cez Trnovec, jednoznačne predčila Betonáris a vo veľmi napínavom a dramatickom semifinále zdolala Patu. Druhý súboj o postup do finále bol rovnako vyrovnaný, misky váh na stranu H. Kráľovej priklonil hetrikom najlepší strelec turnaja R. Kotlár.

Patanom po smolnej prehre s Večou chýbali fyzické, ale najmä psychické sily, a tak Močenčania premenili duel o tretie miesto na exhibíciu.

Vo finále boli najskôr bližšie k zisku svojho vôbec prvého celkového víťazstva na tomto turnaji hráči Veče, keď Herceg po priamom kope otvoril skóre. V ďalšom priebehu však už dominovala H. Kráľová, ktorá dokázala otočiť na 5:1 a vybudovať si tak rozhodujúci náskok. Početná divácka kulisa najviac tlieskala gólom Š. Laláka, ktorý vymietol pavučiny v oboch šibeniciach súperovej brány. Hráči H. Kráľovej sa tak tešili z pohára pre víťazov po dlhých desiatich rokoch.

Ceny pre najlepších jednotlivcov a tímy odovzdávali majiteľ firmy TIBI Tibor Rábek, prezident KFC TIBI H. Kráľová Ladislav Kokeš a predseda ZsFZ Pavol Šípoš.

VÝSLEDKY A FOTOGALÉRIA: http://nasanitra.sme.sk/c/20428336/pohar-tibi-po-desiatich-rokoch-opat-v-rukach-hornej-kralovej.html

Na titulnej snímke víťazné mužstvo Hornej Kráľovej. Zdroj: MY Nitrianske noviny – Ladislav Odráška.

Podobné články

Back to top button
Close