LAMA SK Liga benjamínkovNovinky

LAMA SK Cup sa vydaril! Liga benjamínkov má silného partnera

Sobotný 4. ročník halového turnaja mladších žiakov zastrešila spoločnosť LAMA SK.

V mestskej hale na Klokočine zorganizoval Oblastný futbalový zväz v Nitre počas zimy päť kvalitných turnajov pre mládež a dve ostrosledované akcie pre dospelých (Pohár primátora a vianočný Moget Cup), vydarenú halovú sezónu zavŕšil turnaj Ligy benjamínkov, ktorý premiérovo poniesol názov LAMA SK Cup.
Kompletný výsledkový servis, fotky plné emócií a všetko, čo musíte o včerajšom turnaji vedieť, prinesú zajtrajšie MY Nitrianske noviny!

Kopec radosti
Na LAMA SK Cupe si zahralo 239 mladších žiakov – 20 tímov našej oblasti (okresy Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce) a dva z Galanty. Dvanásťhodinový maratón najlepšie zvládli Výčapy-Opatovce, ktoré hrali prvý aj posledný zápas turnaja, vo finále možno aj trochu prekvapujúco porazili kombinačne zdatnú futbalovú akadémiu Horných Salíb. Štvrtý ročník napísal množstvo príbehov, z tých najkrajších spomeňme „story“ najlepšieho brankára Tomáša Čuláka – Výčapan ani nie je klasický gólman, na turnaji čelil dvom rozstrelom, vychytal všetky pokutové kopy a dokonca vo finále premenil rozhodujúcu penaltu! „Tomáš sa do brány postavil snáď po roku, išlo mu to parádne, veľmi sa tešíme. Zlato je úžasný zážitok, fantastický úspech, deti však netreba prechváliť. Ďakujem všetkým, ktorí pomáhajú mládeži vo Výčapoch-Opatoviach, obidvom organizátorom turnaja Kilianovcom a obzvlášť predsedovi ObFZ Nitra Štefanovi Kormanovi za to, koľko priestoru venuje mládeži,“ euforicky vravel tréner mladších žiakov Výčap-Opatoviec Martin Čulák, hrdý otec Tomáša. Žiaril radosťou, na krku sa mu hompáľalo vydreté zlato.
Po dramatickom finále, prestrelku 4:4 a penalty by nenapísal ani Hitchcock, prišlo na rad vyhodnotenie, pamätné sošky za brilantné výkony si odnieslo osem nádejí. Ceny odovzdávali zástupcovia spoločnosti LAMA SK Dagmar Kapusníková a Miroslav Porubský. „Turnaj sa nám veľmi páčil, dramatické finále stálo za to. Chceme spolupracovať s Oblastným futbalovým zväzom v Nitre a podporovať Ligu benjamínkov v dlhodobejšom horizonte, deti si zaslúžia väčšiu pozornosť,“ povedala Dagmar Kapusníková.

LAMA SK je partner na dlhší čas
Ligu benjamínkov organizuje redakcia MY Nitrianskych novín v spolupráci s Oblastným futbalovým zväzom v Nitre, určená je pre mladších žiakov (kategóriu U13), hrá sa na šírku ihriska v počte 6+1. Obľúbený projekt beží už od roku 2013, píše tak už štvrtý ročník. Ešte vlani hralo v súťaži 24 družstiev, počet prihlásených sa však od leta navýšil na slušných 31 tímov. Novinkou od aktuálnej sezóne je nahadzovanie zápasov do ISSF systému, výsledky sú tak pravidelne nielen v pondelkových MY Nitrianskych novinách, ale aj na futbalnete Ligy benjamínkov.
Kategória mladších žiakov sa stretáva s priaznivou odozvou verejnosti. „Stúpajúci záujem o Ligu benjamínkov nás hreje. V kluboch pochopili dôležitosť práce s mládežou, a to je výborná správa pre futbal v oblasti. Čerstvou informáciou je novinka, že sa nám podarilo získať partnera v podobe spoločnosti LAMA SK, ktorý bude s touto vekovou kategóriou spojený na dlhší čas,“ informuje predseda ObFZ Nitra Štefan Korman. Práve sobotný halový turnaj Ligy benjamínkov bol prvou akciu, ktorú zastrešil jej nový partner LAMA SK. „Naša spoločnosť sa veľmi rada podieľa a do budúcna chce podieľať na športových aktivitách, ktoré sú prínosom pre mladé generácie. Samozrejme, keď nás oslovil predseda ObFZ Nitra Štefan Korman, s veľkou radosťou sme podporili túto myšlienku a realizáciu celého projektu,“ povedala nám zástupkyňa majiteľa Dagmar Kapusníková a dodala: „Spoločnosť LAMA SK s.r.o. vznikla v roku 2006 ako akreditované školiace stredisko pre budúcich zamestnancov súkromných bezpečnostných služieb. Od roku 2012 spoločnosť rozšírila portfólium svojich činností, ktorým základným pilierom patrí poskytovanie strážnej služby, detektívnej služby, pult centrálnej ochrany, preprava a spracovanie hotovostí , technické a facility služby na celom území Slovenskej republiky. Svojimi dcérskymi spoločnosťami pôsobí v rámci bezpečnostných služieb na území Českej republiky a Maďarska. Dnes máme okolo 1200 zamestnancov, pre ktorých spoločnosť vytvára priaznivé podmienky vedené k výsledkom a spokojnosti klienta.“

Na titulnej snímke zlatí mladší žiaci Výčap-Opatoviec, úplne vľavo ich tréner Martin Čulák, v pozadí sprava Miroslav Porubský a Dagmar Kapusníková zo spoločnosti LAMA SK a predseda ObFZ Nitra Štefan Korman. Zdroj: MY Nitrianske noviny – Martin Kilian.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close