LAMA SK Liga benjamínkovNovinky

Kráska a zviera

Na turnaj benjamínkov, ktorý sa hral prvýkrát pod záštitou spoločnosti LAMA SK, sme sa pozreli aj inou, úsmevnejšou optikou.

Padali krásne góly, o šance ani individuálne výkony nebola núdza. Nás zaujala aj 12-ročná futbalistka Čeľadíc Kristínka Slováková, ktorá po tom, ako ešte dopoludnia vyzliekla hokejový výstroj v Trenčíne, kde nastúpila za Nitru, naháňala už poobede s kamarátmi v mestskej športovej hale futbalovú loptu. Bez preháňania, jej výkon zniesol tie najvyššie kritéria.

Kristínka má športové gény v rodine, tatko Peter hrá hokej, strýko Martin je zase bývalý futbalista Plastiky Nitra a dokonca už do národnej reprezentácie to s hokejom aktuálne dotiahol druhý „ujo“ Marek „Čibino“ Slovák.

Malá futbalistka delí starostlivo svoju pozornosť medzi puk a loptu, na rozhodnutie si ešte netrúfa. „Na hokeji máme tri-štyri tréningy v týždni, s futbalistami trénujem dvakrát, úľavy nemám žiadne, baví ma rovnako jedno aj druhé,“ usmieva sa mladá slečna. „Turnaj bol super, len sme mali silnú skupinu,“ povedala Kika na margo súperenia v hale.

Spokojný s výkonmi malej kočky bol aj tréner Čeľadíc Martin Slovák, na svoju neter je pyšný. „Kristínke ide futbal výborne, patrí medzi našich najlepších hráčov, tu v hale tiež zatienila výkonom aj tých, od ktorých som čakal, že budú našimi ťahúňmi. U nás v Čeľadiciach máme v družstve tri dievčatá, berieme ich ako súčasť tímu a som rád, že ich máme, pretože si vždy zastanú svoje miesto na ihrisku,“ komentuje úspešný mládežnícky tréner situáciu vo svojom kolektíve.

Pri pohľade na spoločnú snímku Kristínky so strýkom-trénerom to z vás vyhŕkne tak automaticky – kráska a zviera. „Kika je pekné dievčatko, sme na ňu všetci pyšní,“ usmieva sa Maťo Slovák, správny chlapík pre každú zábavu. Deti ho milujú, ale stačí jeden trénerov pohľad a vedia, že je zle.

Kompletné spravodajstvo zo štvrtého ročníka LAMA SK Cupu prinesie už v pondelok týždenník MY Nitrianske noviny – hlavný mediálny partner Oblastného futbalového zväzu v Nitre.

Podobné články

Back to top button
Close