LAMA SK Liga benjamínkovNovinky

Horný Ohaj rozbehol benjamínkov. Od leta chce aj starších žiakov

„Diví raci“ vychovávajú nastupujúcu generáciu futbalistov.

Na Hornom Ohaji v júni oslavovali triumf v B-skupiny VII. ligy, postup do najvyššej okresnej súťaže so sebou nesie aj neúprosnú podmienku – aspoň jedno mládežnícke družstvo. „Uvažovali sme o tom už skôr,“ začal tréner hornoohajských mladších žiakov Ladislav Kováč mladší.

V kádri je 26 detí
Na Hornom Ohaji žije 550 obyvateľov, žiakov mestská časť nikdy nemala, pred piatimi rokmi skončil dorast. Káder áčka starne, nová generácia je potrebná ako soľ. „Chceme, aby futbal na Hornom Ohaji mal svoju budúcnosť. Aj preto sme založili tím mladších žiakov, treba na úvod povedať, že pri fungovaní mládeže nám vychádzajú v ústrety aj kluboví funkcionári Silvester Jókay a Viktor Németh, pomáha mi tiež Mário Černák,“ rozpráva Kováč. „Káder je zložený prevažne z detí, ktoré hrávali futbal za vrábeľskú prípravku a keď ju vekovo prerástli, nemali sa kam posunúť. Najbližší tím mladších žiakov je až v Zlatých Moravciach, respektíve v Nevidzanoch či na Michale nad Žitavou,“ vysvetľuje kouč. „Máme dosť hráčov ročníka 2004, ktorí po sezóne končia v benjamínke, od leta preto chceme okrem mladších žiakov mať aj starších,“ prezrádza sympatickú ambíciu.
Deti, ktoré chcú hrať futbal, vždy boli, sú a aj budú, iné názory sú alibizmom, myslí si to aj „Lacko“ Kováč. „V družstve mám dvadsaťpäť chlapcov a jedno dievča, Vanesku Ďuračovú. Na turnaj v Nitre sme sa pripravili vo vrábeľskej hale T-18, všetci sme sa veľmi tešili, musel som však spraviť nominačku, nebolo by dobré, keby si niekto celú sobotu len odsedel na lavičke,“ vraví držiteľ C-licencie. Hornoohajčania patrili k svetlým zjavom benjamínkovskému LAMA SK Cupu, takmer postúpili zo skupiny.
Prvá polsezóna vyšla „ráčikom“ s pozitívnym skóre 35:32, v 8-člennej C-skupine IV. ligy mladších žiakov sú po jeseni na piatom mieste. „Chceli by sme do prvej štvorky,“ zalizuje sa rodený Vrábľan, ktorý už 5 rokov býva na Hornom Ohaji.

horny ohaj
Mladší žiaci Horného Ohaja sa na LAMA SK Cupe umiestnili na 3. mieste skupiny C.

Len keď bude musieť
Ladislav Kováč ovláda aj loptu, celý dorast si odkrútil v Spartaku Vráble. V mužoch šiel skúsiť za Horný Ohaj, no hviezdy mu nepriali, počas tradičného letného turnaja na Dyčke sa nepríjemne zranil. Dnes má za sebou už dve operácie kolena. „Aj preto som začal pískať, rozhodcom bol aj môj otec,“ hovorí 24-ročný štvrtoligový arbiter. „Najbližším cieľom je posunúť sa do tretej ligy. Potom to bude ťažšie, uvidíme,“ dodal.
Koncom januára sa na Hornom Ohaji objavila aj jeho registračka, prestupové šumy však neguje. „Nechcem už riskovať ďalšie zranenie, nastúpim len vtedy, keď nebude mať kto hrať,“ smeje sa.
Predsa sa však dal ukecať, hoci len kolegami vo fachu. S Tímom rozhodcov ObFZ Nitra vyhral pred mesiacom turnaj ZsFZ, naši arbitri hrajú najkrajší futbal na západnom Slovensku, získali už tretie zlato v rade! „Tvoríme vynikajúcu partiu. Zlatý hetrik nám nestačí, vyhrávať chceme aj naďalej. Najbližším cieľom je postúpiť na hlavný hrací deň Vianočného turnaja,“ zakončil Ladislav Kováč mladší.

3
Momentka z rozhodcovského turnaja v Nových Zámkoch: s loptou Ladislav Kováč mladší v drese ObFZ Nitra, v pozadí jeho spoluhráč, opora Tímu rozhodcov Marek Pecho. Zdroj: Peter Bódi.

 

Podobné články

Back to top button
Close