Novinky

Dorastenci Nevidzian hrajú zajtra proti Žiline

Keď máte zajtra poobede čas, odporúčame vám výlet za futbalom do Žiliny. Garantujeme, že neoľutujete.

V Nevidzanoch na špičkovej úrovni funguje päť tímov, o čom nám v nedávnom rozhovore porozprával manažér Pavol Baláž. Dorastenci v minulej sezóne postúpili zo šiestej ligy do piatej, aktuálne tvrdo pracujú na miestenke do IV. ligy Juhovýchod, po jeseni strácajú Nevidzančania na prvé Alekšince 3 body a hoci aj Dynamax sa posilnil (z ČFK Nitra prišli Filip Škobla, Peter Benko a Dominik Civáň), určite je v silách trénera Petra Drahoša manko zmazať.

Dorastenci Nevidzian vyhrali PP Invest Cup po prvýkrát v histórii. Zdroj: MY Nitrianske noviny - Ladislav Odráška.
Nevidzany v januári vyhrali najväčší dorastenecký turnaj na Slovensku PP Invest Cup. Zdroj: MY Nitrianske noviny – Ladislav Odráška.

Dorast Nevidzian prispôsobil štvrtoligovej túžbe aj zimnú prípravu. Týždeň zaberal v Ostrom Grúni, následne sa presunul na tri dni do Terchovej. „Zimná príprava prebieha veľmi dobre. Mali sme dvojfázové tréningy, vyostrili sme ich v prvých dvoch dňoch na Ostrom Grúni, pokračujeme v Terchovej, trojdňový výlet, ktorý sme chlapcom pripravili ako poďakovanie za víťazstvo na PP Invest Cupe, zavŕšime prípravným zápasom proti mladším dorastencom Žiliny,“ informuje nás tréner Peter Drahoš. Jeho mladíci už mali tri zimné testy – na úvod prehrali so šiestoligovými mužmi Michala nad Žitavou 1:3, potom čelili už len rovesníkom, Levice (posledný tím II. ligy U19 ZsFZ) porazili 3:0 a Žarnovicu (tretie mužstvo IV. ligy U19 SsFZ) rozdrvili 9:1.

nevidzanyfoto
Dorastenci Nevidzian boli v minulom týždni na sústredení v Ostrom Grúni. Zdroj: FB klubu.

Posledná Drahošova veta berie dych. Nevidzanom sa podarilo vybaviť unikátnu konfrontáciu. Svojich „dedinských“ chlapcov v stredu postavia Žiline U17, jesennému majstrovi prvej ligy mladších dorastencov. „Očakávame kvalitný zápas s rýchlosťou a technikou na vysokej úrovni. Pozeral som pár žilinských zápasov, budeme mať dočinenia s veľmi šikovnými chalanmi, ktorí vedia robiť s loptou. Duel bude pre nás mimoriadne náročný, ale chalani sú dobre naladení a všetci spravíme pre víťazstvo maximum,“ odhodlane komentuje Drahoš, najlepší dorastenecký tréner ObFZ Nitra za rok 2016. Mladší dorastenci Žiliny vyhrali na jeseň 10 z trinástich zápasov, majú najlepšie skóre 32:11 a prví sú o tri body pred Slovanom. Favorit je jasný, Nevidzany nemajú čo stratiť, môžu len získať. Predpokladáme, že tréner „šošonov“ Ivan Belák nepošle na trávnik najsilnejšie zloženie. V prípade, že talenty ako Roland Gerebenits, Patrik Myslovič, Ján Krkoška, Tomáš Nemčík či Aurel Dávidík nenastúpia, otvára sa cesta dobrému výsledku pre Nevidzany. A ten by veru išiel do sveta! „Chceme vyhrávať zápasy, pred kvalitnou Žilinou máme zdravý rešpekt. Tréner nám dodáva potrebnú sebadôveru, vždy nás dokáže výborne pripraviť aj po psychickej stránke. Na duel sa veľmi tešíme, podáme najlepší možný výkon, fanúšikovia, ktorí nás prídu podporiť, rozhodne nebudú merať cestu nadarmo. Umelé osvetlenie bude pre nás tiež fascinujúce,“ tlmočí myšlienky zo šatne líder mužstva Martin Keszeg. Na jeseň nastupoval 17-ročný rodák z Veľkých Chyndíc v stopérskej dvojici s kapitánom Richardom Koprdom, v zimnej pauze ho tréner Drahoš prerobil na brankára. „Je mrštný, v bráne mi pripomína Jozefa Líšku. Uvidíme, koho v stredu pošlem medzi tri žrde, počítať môžem aj so zlepšujúcim sa gólmanom Matúšom Pleškom,“ prezradil starosti kouč.
Výkop stredajšieho prípravného zápasu je naplánovaný na 18.30 h, hrať by sa malo na umelej tráve v žilinskej mestskej časti Závodie, samozrejmosťou bude umelé osvetlenie.

received_1527419847289825
Parádna fotka! Dorastenci Nevidzian so žilinským áčkom. Úplne vpravo ich tréner Peter Drahoš, vedľa neho kouč Žiliny Adrián Guľa.

Kontakt so Žilinou nespočíva len v podobe prípravného zápasu. Nevidzančania si pod Dubňom pozreli tréning A-mužstva, ktoré má aktuálne na čele Fortuna ligy 7-bodový náskok a je blízko k titulu, debatovali aj s trénerom Adriánom Guľom.

fotogula
Zľava tréner Žiliny Adrián Guľa, nevidziansky manažér Pavol Baláž a tréner piatoligových dorastencov Peter Drahoš.

Opäť raz konštatujeme, že v Nevidzanoch robia futbal príkladne. Dorastencov ženie vpred aj lákavá odmena za postup do štvrtej ligy – účasť na letnom medzinárodnom turnaji v Taliansku.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close