Novinky

Samuraj Szombat dvíha 130-kilové činky a strieľa more gólov

Nitrianske Hrnčiarovce stúpajú v tabuľke VII. ligy B. Môže za to aj Martin Szombat – päť zápasov, jedenásť gólov!

Dynamit v pravačke, ťah na bránu ako na nedeľný obed, ksicht hladného buldoga s čuchovými bunkami na góly, sklony zasebčiť a vziať to na seba. Diego Costa je prototyp svetového útočníka. Takého proste chcú všade. Teda, okrem Antonia Conteho a jeho Chelsea.
Popis však sedí i na chlapca z Nitrianskych Hrnčiaroviec. No, chlapca… Chlapa. Chlapa ako hora. Volá sa Martin Szombat. „Že Diego Costa?“ zasmial sa vystrihaný tridsiatnik. „Sedí to, ale v dedine ma ľudia na chodníku volajú Benzema,“ ozrejmil a nespútaná debata dostala zelenú.

Trikrát muž kola
Hrnce a ich šéfkuchár Szombat vyhoreli len v prvom kole na Dyčke, potom si uvarili Babindol, Dolné Štitáre, Paňu i Čifáre. „Na Dyčke sme boli lepší, len nám chýbala efektivita a ľahko sme sa poddali. Super, že sme potom natiahli takúto šnúru, najťažší súper bol Babindol, potom Dolné Štitáre. Snáď nám forma vydrží,“ dúfa miláčik hrnčiarovských ultras.
„Gerenčér“ stúpa v tabuľke, je už štvrtý, ale to pravé orechové prichádza až teraz. Vonku Čechynce, doma Vinodol, vonku Jelenec. „Čakajú nás ťažkí súperi, z troch zápasov nám budú stačiť aj štyri body,“ poskromne počíta.
A o čom chceme písať – po nezdaroch v Lehote a v Jarku sa Szombat opäť našiel. Nitrianske Hrnčiarovce hrajú naňho, on si pýta všetky lopty a potom páli, v piatich zápasoch šupol jedenásť gólov. Doma je prorokom. V Čifároch boli domáci skalní svätosväte presvedčení, že to nemôže byť chlapec z dediny, že musí byť z Nitry, tak dobre hral v nedeľu. „Celé mužstvo hrá a ja zakončujem. Najviac prihrávok mám od Milana Kvakovského či mladého Petra Michaličku. Môj rekord je tridsaťsedem gólov za sezónu, ciele si nedávam, ale určite viem, že ešte som neskončil,“ zastrašuje. On ničí defenzívy a jeho zas ničia redaktori MY Nitrianskych novín, mužom kola bol už trikrát! „V šatni už mám peknú dlžobu, chlapci mi napísali zoznam, čo všetko mám do kabíny doniesť, väčšinou sú to nejaké tekuté záležitosti a koláče,“ povzdychol si. Veru, ťažký život gólového maniaka…

Hlava, pravá, ľavá... Stačí dobrá prihrávka a gól sa vezie. FOTO: Igor Gatci.
Hlava, pravá, ľavá… Stačí dobrá prihrávka a gól sa vezie. FOTO: Igor Gatci.

Miluje rezne
Szombat je odjakživa „Sova“. „Ani neviem, ako sa tá prezývka zrodila, volajú ma tak od základnej školy. Možno preto, že som taký múdry,“ rehoce sa.
Mimo ihriska bol vždy za dobrého týpka, obľúbeného pohoďáka, ale keby ste ho nepoznali, v čiernej uličke by ste sa mu o polnoci asi radšej vyhli. Hrnčiarovský svalnáč má totiž prechodný pobyt vo fitku. „Chodím cvičiť trikrát týždenne, posilňovňa ma baví, sem-tam si k nej hodím nejaký wellness,“ hovorí o svojich koníčkoch. Koľko dvihne na bench press? „Teraz stotridsať,“ pochválil sa milovník rezňov a šalátov.
Postavu ako z obálky ženského časopisu šperkuje tetovanie na ľavom ramene. „Mám tam niečo v thajčine a japončine, takisto samuraja a Budhu,“ upozornil.
Slečny, tak ak sme fotkami a riadkami zaútočili na vaše srdcia, útočíme ďalej: Martin Szombat je single. „Nemám priateľku,“ rozjasal opačné pohlavie.

Autor: Martin Kilian ml.

PS: Asi ste hľadali dojemný záver, ako sova opäť húka a v nedeľu ide do Čechyniec, ale… „Ešte nič neviem, čo a ako bude. Robím na týždňovky v Rakúsku, preto som v minulej sezóne toho veľa neodohral. Futbal ma len veľmi baví, nie živí, peniažky treba nejako zarobiť,“ narovinu riekol Szombat.

PS2: Akurát, 20:21, nám Sova píše, že presne dnes má narodky. Tak mu utekajte zagratulovať!

Podobné články

Back to top button
Close