Novinky

Z futbalu do nemocnice. V oblasti dvakrát volali sanitku

Martina Kečkéša z Nitrianskych Hrnčiaroviec a Mariána Šebeňu z Tekovských Nemiec delí teraz len zopár stien nitrianskej nemocnice. 

V šiestom kole jesene sa v oblasti nehral futbal, ale vodné pólo, aspoň tak to vyzeralo na viacerých dedinách. Dokopy sa muselo preložiť až šesť zápasov.

Nielen potopa, ale aj kosti praskali. Najkrajší šport občas zabolí. Sanitku včera volali do Čechyniec a Tesárskych Mlynian.

Expresný zásah lekára
Bola 35. minúta zápasu VII. ligy B medzi prvými Čechyncami a piatymi Nitrianskymi Hrnčiarovcami. Domáci viedli 1:0. Hostia sa nadychovali k šatňáku, Martin Kečkéš mieril do brejku, obhodil si protihráča a vtedy… „Nebol to nejaký zákerný zákrok. Nešťastne sa zrazili. Martin padol na zem, chlapci ho postavili, pomohli mu prejsť na striedačku. Tam chvíľku sedel, potom spadol. Okamžite sme ho preniesli dovnútra, tam ho položili, dali do stabilizovanej polohy. Bol celý mokrý, hneď sme videli, že má zlomený nos, jasné podozrenie na otras mozgu a možno aj dislokované stavce, nevedel, kde je, bola s ním nulová komunikácia. Hneď sme volali sanitku,“ opisuje smolný moment Igor Gatci, hrnčiarovský funkcionár, fotograf, lekár.
Prvý polčas sa dohral, začal sa aj druhý, Čechynce viedli už 4:0, v tom čase prišla sanitka. A ako hostia videli bezvládneho kamaráta, prešla ich chuť do futbalu a zišli z ihriska. „Hrozne pršalo, terén bol, aký bol, futbalom sa predsa neživíme, netreba to hrotiť. Veď ide o zdravie,“ hovorí.
Martin Kečkéš je hospitalizovaný, leží na trojdňovom pozorovaní. „Čaká sa na výsledky, čo mu vlastne bude. Má podozrenie na ľahký alebo ťažký otras mozgu, krvácanie do mozgu sa našťastie nepotvrdilo. Snáď sa zotaví čo najskôr,“ pridal zubár Gatci s diplomom z medicíny.
Zákon schválnosti: pracovitý záložník, chalan do partie Martin Kečkéš (25) sa len nedávno vrátil k futbalu po dvojročnej pauze zavinenej zraneniami. Hneď v generálke na ligu sa zranil, potrhal si šľachy, bez lopty musel ostať dva mesiace. Až dovčera…
Drž sa, „Kiko“!

Držme palce Martinovi Kečkéšovi. FOTO: Igor Gatci.
Držme palce Martinovi Kečkéšovi. FOTO: Igor Gatci.

Rýchla prvá pomoc
Tesárske Mlyňany verzus Tekovské Nemce. Šláger ako bič. Dva super tímy, favoriti na prvé miesto v južnej skupine VII. ligy C.
Beží 9. minúta, brankár hostí Šebeňa vyráža strelu pred seba, na jedenástke si loptu berie domáci Babocký. Jedným dotykom preberá, druhým ju ukladá vedľa gólmana, trepoce sa sieť. Ten mu ide pod nohy, tak ho preskakuje. Ale tak nešťastne, že mu kolenom vráža do tváre… „Nechcel som, vôbec žiadny úmysel. Sprostá náhoda,“ nebolo príliš do reči „vinníkovi“. „Do súboja s Babockým som išiel šnúrou, aby som pokryl čo najväčší priestor, ale on to pekne umiestnil. Stretu sme sa už nevyhli, ale vôbec mu to nemám za zlé, bola to nehoda. Bohužiaľ, aj to patrí k futbalu,“ povedal nám brankár Tekovských Nemiec.
Pokračujme. Šebeňa okamžite odpadáva. Stráca vedomie. Šťastie v nešťastí, že ho trafil práve Babocký – v momente sa totiž prestáva tešiť. „Hneď som pribehol a poskytol mu prvú pomoc. Zaklonil som mu hlavu, aby dýchal. Hneď sa prebral, odľahlo mi. Dúfam, že čoskoro bude fit a zas sa stretneme na trávniku,“ komentuje Stanislav Babocký (31), ktorý má od zákeráka na kilometre ďaleko. Na Šebeňu (18) si hneď pýtal číslo. Dnes mu už volal, ako sa má. Sám to utrpenie pozná – pred rokom mu doma s Machulincami zlomili čelo a takisto ho prišla zobrať sanitka.
Marián Šebeňa musel striedať, v bráne ho nahradil pôvodne hráč Marián Valo. S otrasenými Tekovskými Nemcami to teda logicky šlo z kopca, Tesárske Mlyňany pridali druhý, tretí, štvrtý gól, napokon vyhrali 8:1, ale riešme Maja. Po čase dorazila sanitka a do opatery ho dostali lekári.
Zlomená sánka, podozrenie na otras mozgu. Z bystrého gymnazistu a tréningového šialenca je na čas martýr. Zajtra má dôležité vyšetrenie. Dozvie sa, či ho v stredu operujú.
Drž sa, Majo!

Verme, že Marián Šebeňa sa bude čo najskôr opäť usmievať.
Verme, že Marián Šebeňa sa bude čo najskôr opäť usmievať.

Autor: Martin Kilian ml.

Na titulnej fotke Igora Gatciho nešťastný moment z Čechyniec.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close