Novinky

Dvadsaťpäť cigánskych poprosím

Trnovec nad Váhom sa spamätáva z ťažkého piatka – so Žitavanmi prehral v Pohári 0:10 a bufet na ihrisku takmer skolaboval.

Pohár ObFZ mal dnes osemfinálovú dohrávku. Trnovec nad Váhom doma vyradil ďaleké Golianovo a na penalty aj ešte vzdialenejšiu Lúčnicu nad Žitavou, v treťom kole sa prišli popasovať megaďaleké Žitavany, ktoré mali šťastie na jedenástky v Babindole a nečakane vyhrali v Žihárci. Dobrý súper, nie? Iskra Žitavany sa netají snami o pohárovej Európe, el predseda Peter Chren už v júli zahlásil, že cieľom je vyhrať ligu aj pohár. Na zajace teda riadny bubon. Zver pred hlukom zvykne utekať..

Ihrisko sa v Trnovci hľadá ako ihla v kope sena. Zamotané uličky, labyrint domov. Blúdili aj dobrí rozhodcovia Erik a Juraj Fábryovci a Vladimír Gregor, prvýkrát za 65 rokov existencie tu boli tiež Žitavany. No, prvýkrát… Vlastne, Miro Kováč tu už bol. „V roku 1998 tu bol turnaj štyroch tímov, ja som hral za Schusterovu Stranu občianskeho porozumenia,“ zarehotal sa obľúbený vedúci.

Na exkluzívny zápas dvoch celkov z opačného konca našej oblasti sa pozývalo aj v dedine.
Na exkluzívny zápas dvoch celkov z opačného konca našej oblasti sa pozývalo aj v dedine.

Piatok, termín (ne)šťastný. Ako pre koho. Domácim chýbali stopérska skala Nikolas Horváth a útočný vlk Juraj Kriško, pochrámané stehno dovolilo Samuelovi Čapičíkovi len dvadsať minút. Hostia nechali doma, respektíve v robote, Marekovcov Sperku a Solčianskeho. Najviac sa tešili žitavianski dorastenci Lukáš Borčin, Frederik Bóna, Adrián Kéri a Jakub Baranec – dostali ospravedlnenky do školy a spali do jedenástej. Komu lepšie? „Snáď im tie papiere zoberú,“ smial sa iskrácky šerif Peter Chren.

Z podmočeného trnoveckého inak eňo ňuňo ihriska šľahala voda, pred zápasom sa hovorilo, že menej sa to bude šmýkať domácej omladine, ale odolnejšie mercurialky mali napokon hostia. Futbal sa začal jasne, pokračoval jasne, skončil jasne. Možno by bola dráma, keby Lukáš Kukla netrafil za stavu 0:2 bočnú sieť a potom skóroval z ofsajdu, ale inak si Žitavany robili, čo chceli, deväť pekných gólov (Drienovský 3, L. Borčin 2, Bóna 2, P. Borčin, Gajdoš) a jeden Kériho nádherný pod brvno na 0:10, úprimne, čakal sa náklad, ale až takýto asi nie. „Nevieme sa dočkať jarného štvrťfinále, pôjdeme do Volkoviec. Pohár ObFZ je super, boli by sme radi, keby sa hralo aj na dva zápasy,“ povedal tajomník Žitavian Milan Kukučka.

Najlepší na ihrisku bol Patrik Borčin (19) - super prvý dotyk, parádna kľučka, výborný center.
Najlepší na ihrisku bol Patrik Borčin (19) – super prvý dotyk, parádna kľučka, výborný center.

Do železničiarskej dedinky pri Šali prišlo aj zopár najskalnejších spod Inovca. „V Trnovci sme našli pekné prostredie, slušne nás privítali, ďakujeme. Zápas splnil účel, bol dobrý, vynikajúci. Dávame šancu mladým, veľmi ma teší, že hrali štyria dorastenci a dokonca dali dokopy päť gólov. Tak to má byť, aby starší zabrali a mladší hrali bez stresu,“ doplnil srdciar Kukučka, ktorý robí futbal pre Iskru už 35 rokov! Hráč, brankár, tréner, vedúci, manažér, funkcionár, spoľahlivec na všetko prežil v Žitavanoch už ôsmich predsedov.

Žitavianski fanúšikovia merali vyše 60-kilometrovú štreku do Trnovca nad Váhom. V strede Milan Kukučka.
Žitavianski fanúšikovia merali vyše 60-kilometrovú štreku do Trnovca nad Váhom. V strede Milan Kukučka.

Trnovec v Pohári trošku trpko končí. Dynamovci však hlavy neskladajú. „Moja najvyššia prehra na lavičke, 0:10 bolí, ale život ide ďalej. Už v nedeľu máme doma v galantsko-šalianskej siedmej lige Veľké Úľany, chceme sa chytiť, vyzerá to tak, že nastúpiť bude môcť aj náš strelec Samo Čapičík,“ zadúfal si tréner Vladimír Klincko.

Trnovec testoval rozostavenie na piatich obrancov, napravo behal František Farkaš.
Trnovec testoval rozostavenie na piatich obrancov, napravo behal František Farkaš.

Po zápase sa na rivalitu zabudlo, všetci boli so všetkými kamaráti a dve milé bufetárky ľutovali, že nemajú o štyri ruky viac. Osemnásť pečienok pre Trnovčanov bolo dohodnutých skôr, ale keď k budovke naklusal Peter Chren so slovami „dvadsaťpäť cigánskych máte, prosím vás?“ mali by v hlave opičky ako Homer zo Simpsonovcov, keby historickú tržbu odmietli. Čo ale už nemali, bola dvadsiata šiesta cigánska, lebo Žitavančania úplne vybrakovali trnovecký bufet. Plus kofoly a pivká. Buďme presní – pivká len pre generality Chrena a Kukučku. Matej „Meldo“ Meliška mal smolu… „Ja vám dám pivá,“ odbil ho Peter Chren, nenakopírovateľný srandista a Iskráčom sa roztiahli kútiky. Najlepší bol ten vtip, že v skvelom burčiaku Mira Kováča cítiť vyluhované svište z Tatranskej Lomince – to vraj preto, že tam bol minule v kúpeľoch.

Pohár baví.

FOTOGALÉRIA

IMG_6210 IMG_6222 IMG_6223 IMG_6225 IMG_6237 IMG_6241 IMG_6247 IMG_6249 IMG_6251 IMG_6252 IMG_6260 IMG_6261 IMG_6262 IMG_6267 IMG_6268 IMG_6282 IMG_6290 IMG_6302 IMG_6303 IMG_6309 IMG_6313 IMG_6318

Autor: Martin Kilian ml.

 

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close