Novinky

Rišňovce si nacvičili chuťovky a zjedli Rumanovú

Šláger 8. kola VI. ligy: Tipovali sme X-ko s gólmi 5.5+. Nevyšlo. Rišňovce vyzliekli Rumanovú donaha.

El Clásico predhlohovska vždy bolo záležitosťou výborných futbalistov a občas i bitkárov, pamätá kopačky na prsia či kopance do zadku. Watterovci – Vargovci, teda Rišňovce – Rumanová sa hralo naposledy ešte 22. mája 2016 v siedmej lige, hetrik Sudovského vtedy prinútil rumanovské krčmy objednávať väčšie pivné sudy.

Predvčerom bol svetový deň vegetariánov, ale i sviatok futbalových gurmánov s kázňou o 14.30 h. Rumanovčania nemuseli objednávať bus, veď išli len do Rišňoviec. Prezlečení boli polhodinku pred štartom, domáce adidasky na rozcvičke opáčil Peter „Plecho“ Daniš, obalil dva vinklíky a mohlo sa hrať.

Dobre, že si Daniš loptu užil pred zápasom, lebo cezeň sa s ňou stretal asi ako s vodou na púšti. Rišňovce sa rozhodli, že idú vyhrať a Rumanová sa rozhodla, že ide spať. Rumanovčanov nechceme príliš urážať, v piatok ich totiž ideme pozrieť na Nitru a o hlavu kratší byť nechceme, ale všetci museli vidieť, že hostia hrali v prvom polčase slabo. „V derby nám chýbal lepší prístup, nasadenie a srdiečko, Rišňovce do toho išli oveľa viac,“ zalamoval rukami tréner Miloš Konopásek.

IMG_7962
Rišňovce boli v každom súboji skôr.

Technováci lacno púšťali súboje a nebrali si hráčov, hladná rišňovská svorka zas mala v každom útoku myšlienku. Prišli góly. Srnkov center našiel úplne voľných Baumana, Krišku a Ondrejku, Andacký pumelice prvých dvoch vyrazil, ale Ondrejka už ponad neho zasunul do brány – 1:0. Rimanovský cez Mokošáka našiel Ondrejku, ten sa uvoľnil pri Konopáskovi, narazil Srnkovi, jeho jedovatá ľavačka lízla Miklášovi zadnicu a roztrepotala sito – 2:0.

Rišňovce hrali ako z partesu.
Rišňovce hrali ako z partesu.

Rumanovčania si cez prestávku išli sadnúť pri domáce brezy a pohľadmi hypnotizovali južnú bránku. Pokojný rozhodca Božik fúkol do štvrtoligovej píšťalky a v druhom polčase to naozaj vyzeralo tak, že za tou bránou nesedeli len tak a ich zaklínadlá budú úspešné, po ojedinelých chybičkách domácich stopérov mali totálne tutovky Omelina a Daniš, ale Cicák v bráne tentoraz nevymýšľal, rozpažil sa, dobre stál a rumanovskí útočníci trafili šance len do neho. „V druhom polčase sme začali hrať, dvadsať minút sme sa snažili vrátiť do zápasu, mali sme šance, ale nepremenili ich. Z ojedinelého protiútoku sme dostali tretí a bolo po zápase,“ povedal to za nás kouč Konopásek.

Rumanová mohla skorigovať, ale Omelina a Daniš neoklamali brankára Cicáka.
Rumanová mohla skorigovať, ale Omelina a Daniš neoklamali brankára Cicáka.

Rimanovský posunul Grznárovi, ľavý obranca hodil dvadsaťmetrový šprint, naľavo našiel Krišku, ten z prvej načapoval Ondrejkovi, naddokonalý protiútok – 3:0. „Nacvičená akcia, na tréningoch donekonečna počúvam o zabiehačkách. Drina sa pretavila do zápasu a pekne sa na ňu pozeralo,“ zalizoval sa manažér Milan Kučera.

Tomáš Ondrejka dokončil derby s bilanciou 2+1!
Tomáš Ondrejka dokončil derby s bilanciou 2+1!

Rišňovskí fans ešte ani neprehltli pochúťku na 3:0 a už prišiel ďalší chod. Mladučký Peter Watter sa ako žihadlo zabodol do rumanovskej obrany, položil si jedného obrancu, zasekol druhého, posadil aj brankára a publikum híkalo – 4:0. „Neviem, či som to tak chcel, šťastie mi doprialo,“ rehotal sa kučeravý gymnazista.

Biely balet už parket nepustil, derby dobačoval k spravodlivej výhre a začalo sa hodnotiť. „Dobrý zápas, hrali sme na hranici našej spokojnosti, hoci vždy je čo zlepšovať. Bol som nachystaný na kopanie, preto ma prekvapilo, že napokon som mal len jeden malý šrámik na členku. Zápas by bol možno nervóznejší, keby Rumanová premenila dve šance, súpera sme zlomili gólom na 3:0. Možno sme viacej chceli, ale základ víťazstva bol v tom, že trikrát týždenne kvalitne trénujeme,“ komentoval Miroslav Srnka, 32-ročný Hlohovčan. V Rišňovciach je od leta. „Po rokoch ma konečne zlanárili, najlepšie si rozumiem so Sebom Grznárom,“ zasmial sa fanúšik košieľ a kožených búnd.

Miroslav Srnka má na kopačkách dve kilá Duvilaxu. Usmievavého Fraštáčana zdobí nízke ťažisko a rýchlosť, v pretekoch o najrýchlejšieho hráča šiestej ligy by sa rozhodovali medzi ním a Michalom Štefekom z Bodoku.
Miroslav Srnka má na kopačkách dve kilá Duvilaxu. Usmievavého Fraštáčana zdobí nízke ťažisko. Je v šiestej lige rýchlejší futbalista?

Rišňovce hrali perfektne, s troma pľúcami a loptou na zemi, v podstate nemali slabého hráča. Ulahodili aj náročnému trénerovi Rastislavovi Ölveckému. „Čakal som, že vyhráme aspoň o dva góly, vedel som, že Rumanová má problémy s behaním. Boli sme lepší na lopte, viac sme dostupovali, lepšie sme bránili a viac sme behali. Moji chlapci sa posúvajú vpred, keď nemáme tri tréningy týždenne, tak im to chýba, čo je výborné. Chceme na sebe naďalej pracovať, v zime sa chystáme na päťdňové sústredenie do Brezovej pod Bradlom,“ konštatuje rodený Rumanovčan na lavičke Rišňoviec a skúsený exligista.

Ölveckému pomáhal na lavičke asistent Rudolf Látečka.
Ölveckému pomáhal na lavičke asistent Rudolf Látečka.

Rišňovskí výborovci sa ponáhľali, aby do transfer deadlinu stihli vybaviť aj jednu posilu. Meno: Jakub Kriška. Prechádzajúci klub: Báb. Poznávacie znamenie: Nažongluje viac ako naráta. „Nebaví ma hrať obyčajne, mám rád kľučky, pozerávam tutoriály na Youtube. Do Rišňoviec ma zavolal dlhoročný kamarát Mišo Cicák, môj debut proti Rumanovej bol výborný, chalani boli ku mne hneď od začiatku tímoví, prihrávali mi a znovu som mal chuť do futbalu,“ povedal pre obfz.sk chlapec z Pustých Sadov, ale „Trnavák“, diagnóza Spartak. Skôr vymámite z lakomca groš ako z Jakuba mäkkú spoluhlásku. Zaujímavé, že kľučkuje len na ihrisku. Domov chodí rovno. „Nepijem,“ presvedčia nás Kriška.

Jakub Kriška robí loptové parádičky asi aj na „wecku“. Ako dorastenec bol aj na skúške v Taliansku.
Keď sa Jakub Kriška rozohrá, ľudia budú chodiť naňho. Viete, že ako dorastenec bol na skúške v Taliansku?

Inak, pred zápasom prebehol v rišňovskej VIP-ke akt prímeria, funkcionári rivalov si štrngli a aj ihrisko zavoňalo slušným derby. Faulov síce až 32, ale väčšina len nevinných na polke, podlý ani jeden z nich. Možno by vám však píšťala rumanovského Miroslava Hofmana tvrdila iné. „Išiel som do sklzu, prvú som zasiahol loptu, ale rýchlemu ‚Ducovi‘ som nešťastne zobral aj nohu. Vôbec som ho nechcel zraniť, ospravedlnil som sa mu a večer aj napísal,“ kajá sa pri pomyslení na snáď jediný šľapák v derby Peter Macháč, kapitán a predseda Rišňoviec.

Nikto sa nezabil a tristoosemdesiatpäť divákov išlo domov spokojných. „Žiadne zákernosti, prevládala priateľská atmosféra. Pre takéto zápasy robíme futbal, radosť, emócie, veľa spokojných ľudí a čo sa nestáva často, súper si uznal prehru,“ vravel rišňovský manažér Milan Kučera. Jeho dlhoveký známy len kvitoval. „V Rišňovciach sa nás ujali na úrovni, výborne nás pohostili, všetko bolo v pohode. Proti sebe nič nemáme,“ hovoril predseda Rumanovej Jaroslav Šedovič.

Rastislav Ölvecký a Jaroslav Šedovič si svorne podali ruky. Veď sú susedia.
Rastislav Ölvecký a Jaroslav Šedovič si svorne podali ruky. Veď sú susedia.

Tu sme my skončili. Ďalej nech pokračuje rišňovský tímový pokladník.

FAKTY
RišňovceRumanová 4:0 (2:0).
Góly: 21. a 66. T. Ondrejka, 36. M. Srnka, 73. P. Watter. R Božik, ŽK: Macháč (R), 385 divákov. Strely na bránu: 10 – 5. Strely mimo: 7 – 2. Rohy: 7 – 1. Ofsajdy: 2 – 4. Fauly: 18 – 14. Držanie lopty (%): 55 – 45.
TJ: M. Cicák – Ľ. Kmeť, Š. Jurda, P. Macháč, S. Grznár – V. Kroppel – M. Srnka (64. P. Watter), T. Ondrejka, K. Rimanovský – P. Bauman (79. A. Králič), J. Kriška (86. P. Blaško). Tréner: Rastislav Ölvecký.
ŠK: M. Andacký – D. Mokošák, M. Petrík, R. Konopásek, M. Mikláš – J. Kemláge, J. Moravčík, L. Hudák (74. P. Hudák), M. Rosíval (46. M. Hofman) – P. Daniš, J. Omelina (68. L. Sudovský). Tréner: Miloš Konopásek.

ĎALŠIE FOTKY
IMG_7866 IMG_7869 IMG_7871 IMG_7877 IMG_7882 IMG_7892 IMG_7896 IMG_7898 IMG_7899 IMG_7901 IMG_7903 IMG_7904 IMG_7905 IMG_7908 IMG_7913 IMG_7917 IMG_7921 IMG_7936 IMG_7950 IMG_7958 IMG_7962 IMG_7974 IMG_7977 IMG_7982 IMG_7987 IMG_7998 IMG_8001 IMG_8004 IMG_8018 IMG_8021 IMG_8049 IMG_8051 IMG_8056 IMG_8073 IMG_8079 IMG_8085 IMG_8090 IMG_8102 IMG_8106 IMG_8111 IMG_8123 IMG_8127 IMG_8130

Autor: Martin Kilian ml.

Za videá ďakujeme Drahošovi Sudovskému z Rumanovej

Podobné články

Back to top button
Close