NovinkyVýbery

Halové výbery volajú. Kto je nominovaný na nedeľu?

Výbery ObFZ Nitra U14 a U11 hrajú o mesiac na veľkých turnajoch. Tréneri Martin Slovák a Roman Hromádka v príprave nič nepodceňujú, s deckami makajú ostošesť, aby sa im potom ľahšie dumalo nad konečnou nomináciou.

Mládežnícke výbery ObFZ Nitra obstáli v minulej halovej sezóne na turnajoch ZsFZ bez zlata. Dorastenci skončili v Nových Zámkoch nešťastne druhí, starší žiaci v Trnave šťastne tretí a prípravkári skonali už v kvalifikácii v Zlatnej na Ostrove.

Rok sa otočil. Nad slnko jasný cieľ je náprava. Dva tímy benjamínkov (U13 a U12) pôjdu 8. decembra do Olomouca a Výber dorastencov (U19) bude mať svoj veľký deň v sobotu 17. februára, no starším žiakom (U14) a prípravkárom (U11) začne honba za medailou už čoskoro. Takže píšme o nich.

VÝBER OBFZ NITRA U14
Výber starších žiakov tradične objavuje talenty, len za posledných päť turnajov zažiarili napríklad Sebastián Pilka, Patrik Fraňo, Matúš Bíro, Miloš Lacika a naposledy Adrián Ďurčina. Na rade je generácia 2004, kto prerazí teraz? Keď bude v Nitre 17. 11. kvalifikácia, sledujte Alekšinčana Benjamína Holčíka či zbežského šibala Jozefa Lazara. Teda, ak prejdú sitom, lebo všetci sú na rovnakej čiare, vstupenku do konečnej nominácie chce 23 chlapcov z troch okresov. Preto príprava už mesiac pred. Inak, trénerom je Martin Slovák z Čeľadíc, budete prekvapení, koľko jeho chlapcov je na nominačke.
ŠIRŠIA NOMINÁCIA: Dalibor Debnár, Jozef Lazar (Zbehy), Patrik Barbirík, Tomáš Čulák (Výčapy-Opatovce), Christián Kúth, Richard Svečula, Dominik Maďar, Samuel Fábry (Horný Ohaj), Peter Balko, Dávid Gregor (Kolíňany), Bohumír Šabík (Nevidzany), Benjamín Holčík, Henrich Zelka (Lukáčovce/Alekšince), Denis Koleno (Mojmírovce), Adrián Ács (Vlčany), Ondrej Páleník (Cabaj-Čápor), Matej Kušnír, Filip Bédi, Sebastián Záhorák, Šimon Srnec (Veľké Zálužie), Samuel Danóczi (Čechynce), Christián Rábek (Horná Kráľová/Hájske), Ivan Ľupták (Mojmírovce).
Tréningový zraz je v túto nedeľu (29. 10.) o 17.15 h v mestskej hale na Klokočine. Treba si priniesť halovú obuv a futbalovú výstroj.

Martin Slovák, tréner: „Chlapcov ročníka 2004 dobre poznám, majú kvalitu, futbalovo sa mi páčia, určite z nich môže niečo vyrásť. Keďže hostíme kvalifikáciu, hlavný turnaj v Trnave máme istý, chceme sa čo najlepšie pripraviť a pobiť o dobrý výsledok, reprezentácia ObFZ Nitra pre nás všetkých veľa znamená. Preto bude dôležité, aby chlapci chodili na tréningy. Uvítam aj spoluprácu s klubmi – ak máte u vás nejaký talent, pokojne mi dajte o ňom vedieť, budem rád, keď sa príde ukázať.“

Kvalifikácia bola v Nitre aj pred rokom. Náš Výber U14 nestratil ani bod, na hlavnom turnaji v Trnave skončil tretí.
Kvalifikácia bola v Nitre aj pred rokom. Náš Výber U14 nestratil ani bod, na hlavnom turnaji v Trnave skončil tretí.

VÝBER OBFZ NITRA U11
Vlani to bol šok. Výber Miniligy Miňa Stocha (U11) sa nedostal na hlavný turnaj, zomrel na krásu. Scenár sa nemá opakovať. Roman Hromádka si ihneď vytypoval cez štyridsať prípravkárov, na prvé dva tréningy z nich spravil dve várky. Z nich zvolí štrnásť malých bojovníkov, ktorí nám 19. 11. na kvalifikácii v Galante majú vydrieť hlavný turnaj v Trnave (26. 11.). Pre ročník 2007 je to vôbec prvý výber, učíme sa nové mená. Kto sa nám zapáči natoľko, že si ho zavoláme aj na GOAL TRAVEL Jedenástku roka do Rumanovej?
NOMINÁCIA NA NEDEĽU: Ádám Csámpay (Branč), Matej Lenčéš (Horná Kráľová), Patrik Studený, Alex Jakubička, Daniel Peciar, Jakub Šulka (Nevidzany), Miroslav Kúrňava (Červený Hrádok), Adrián Obložinský (Ivanka pri Nitre), Marek Ivanič, Samuel Kováč (Čeľadice), Patrik Rolinec, Róbert Kuruc (Mojmírovce), Alex Varga (Výčapy-Opatovce), Michal Kuruc (Veľké Zálužie), Branislav Kocajda, Alex Gróf, Oliver Holka, Lukáš Hádek, Dominik Chobot, Adam Vereš (Chrenová).
Tréningový zraz je v túto nedeľu (29. 10.) o 9.40 h v hale Olympia. Treba si priniesť halovú obuv a futbalovú výstroj.

Roman Hromádka, tréner: „Chlapci sa mi výborne javili už na predošlom tréningu, po oťukávačke na úvod poriadne jazdili, sú veľmi šikovní na lopte. Vidno, že na dedinách sa s deckami robí perfektne, veď viacerí malí futbalisti by si zahrali aj za FC Nitra. Mužstvo na turnaj tvoríme hlavne z ročníka 2007, ale určite sa do konečnej nominácie zmestia aj minimálne dve 2008-iky. Ďalší tréning chystáme v budúcom týždni, je dohodnutý aj priateľský zápas proti FC Nitra.“

Najmenších výberovcov dostal do rúk Roman Hromádka. Hľadá si asistenta.
Najmenších výberovcov dostal do rúk Roman Hromádka. Hľadá si asistenta.

Autor: Martin Kilian ml.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close