Novinky

Tradícia ožíva, Zlatomoravsko zloží výber hviezd!

Prvým mužom zlatomoravskej oblasti je od novembrových volieb Peter Chren. Hneď si vyhŕňa rukávy, centrom plejády aktivít budú jeho Žitavany.

Patrón volkovského futbalu Ondrej Kozolka sa rozhodol nekandidovať, a tak ho funkcii člena Výkonného výboru ObFZ Nitra za Zlaté Moravce nahradil Peter Chren. Za predsedu Žitavian hlasovali všetci, lepší návrh nemal nikto. „Dôveru si vážim a cením, všetkým za ňu ďakujem. Štyri roky sa teraz budem snažiť ukázať, že si kluby vybrali dobre,“ vravel nám v Rumanovej. Srandista a hlavne srdciar, akého si v obchode nekúpite.

Nová funkcia nebude Chrenovi len na okrasu. V hlave má jasno, smelé plány. „Jedenástka roka, Športovec roka, výber hviezd, to všetko by sme chceli stihnúť v roku 2018, ak bude ochota. Tieto udalosti by sme radi usporiadali u nás v Žitavanoch. Zlatomoravsko chceme oživiť, zaslúži si svoju pozornosť, sme veľký okres s dobrými futbalistami,“ kreslí na biele plátno.

Už sú to tri roky, čo zlatomoravský výber hviezd zapadol prachom. Kedysi bol júnovou samozrejmosťou, pravidelne sa naňho tešil majster VII. ligy C. Chren sľubuje, že ho v lete privítajú v šiestoligových Žitavanoch – a zložia ho aj na báze dorastu. „Už sa tešíme, pri skladaní výberu hviezd budú mať slovo aj kluby,“ načrtol Peter Chren.

Výber hviezd Okresu Zlaté Moravce naposledy videli v roku 2014 v Machulinciach.
Výber hviezd Okresu Zlaté Moravce naposledy videli v roku 2014 v Machulinciach.

Prvé strategické stretnutie bude 20. 1. 2018 o 18.00 h v Žitavanoch. Kto nemá Zlatomoravsko na háku, bude tam.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO:
Marcel Meluš.

Podobné články

Back to top button
Close