Miniliga Miňa StochaNovinky

Koprda odovzdáva štafetu, štupli z Čeľadíc kráľmi parketu

Čo vám v hlave zasvieti, keď sa povie Čeľadice? Najprv asi permanentne krásny futbal na Moget Cupe a stroj na úspechy s deťmi menom Martin Slovák. V nedeľu sa do myslí zapísal aj Daniel Koprda, s chlapcami z malej dedinky vyhral veľký halový turnaj Miniligy Miňa Stocha (U11).

„Trénovali sme v našej telocvični, ale začiatok na turnaji bol pre nás ťažký. Kým sme sa zohrali a zvykli si na halu, prehrali sme dva zápasy, hlavne Chrenová nás potrápila. Čím sme hrali dlhšie, zlepšovali sme sa. Vo vyraďovačke a vo štvrťfinále sme hrali výborne, v posledných dvoch zápasoch sme boli o gól lepší. Chalani si to zaslúžili, bojovali. Turnaj je dobrým spestrením zimnej prestávky, pochvala organizátorom, deťom sa páčilo,“ nadšene vravel do mikrofónu Daniel Koprda (35).

Nádeje Čeľadíc - Adam Červeň, Dávid Horvát, Marko Tkáč, Jozef Tóth, Adrián Balko, Sebastián Balko, Samuel Kováč, Dominik Horvát, Marek Ivanič.
Nádeje Čeľadíc – Adam Červeň, Dávid Horvát, Marko Tkáč, Jozef Tóth, Adrián Balko, Sebastián Balko, Samuel Kováč, Dominik Horvát, Marek Ivanič.

Štupli z Čeľadíc mali v Nitre domáce prostredie, hrdlá si išli vykričať mamky i tatkovia. Tak to má vyzerať! „Všetkých chlapcov prišli povzbudiť rodičia, im aj ostatným fanúšikom ide obrovská vďaka,“ jasal. Utlieskať sa išli aj manželia Hamadovci, hybné sily futbalu v Čaláde. Trofeje s deťmi už pomaly nemajú kam dávať… „Týchto chlapcov máme takpovediac od plienok, je okolo nich skvelá partia rodičov. Na našich prípravkárov sme hrdí,“ teší sa Mariana Hamadová.

Čeľadičania si užili i ďakovačku s rodičmi.
Čeľadičania si užili i ďakovačku s rodičmi.

Boli by zaujímavé čísla, koľko z 19 bielo-modrých gólov zosnoval Marek Ivanič. Objav roka 2017 rozmýšľal krok dopredu, s Dominikom a Dávidom Horvátovcami, Adriánom Balkom a Samuelom Kováčom tvoril úderku, ktorá zasypala šance favoritov z Vlčian, Hájskeho a obhajcu z Výčap-Opatoviec. „Všetci majú veľký potenciál, ale záleží už len na nich, ako sa k dlhej a ťažkej ceste postavia. Budem rád, keď si splnia svoje futbalové sny,“ hladká svoje hviezdičky. Čas tej najväčšej len príde – keď bude syn Dávidko (7) po tatkovi, Čeľadice majú novú modlu. Talent má zelenú v pripravovanej lige U9.

Daniel Koprda je osobnosť, s Čeľadicami strojca troch Moget Cupov a dvoch postupov.
Daniel Koprda je osobnosť, s Čeľadicami strojca troch Moget Cupov a dvoch postupov.

Čeľadickí prípravkári snívajú o triple – halový šampionát si už odfajkli, ostáva turnaj na tráve a liga. V nej sú prví o dvadsať bodov… „A to sme pred dvoma či troma rokmi dostávali sedem či osem kúskov. Ale nadobudli sme skúsenosti, chalani dorástli, v našom tradičnom letnom kempe sa pridali ďalší kamaráti a výsledky sa konečne dostavili. Hlavne, že decká futbal baví,“ uzavrel Daniel Koprda, kapitán slávnej éry Čeľadíc.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: MY Nitrianske noviny – Ladislav Odráška.

Podobné články

Back to top button
Close