Novinky

Prečo sa chcel Kubovič rozdvojiť

Pískal štvrtú ligu, hral tretiu za Gabčíkovo a Galantu, druhú dorasteneckú za Senec a teraz je jednotka Tešedíkova. V útoku či v bráne?

Norbert Mészáros znenazdajky zmizol za prácou do Rakúska a oheň bol na streche. Koho do brány? „V Matúškove som chytal tri zápasy za dorast a jeden proti Jelke za mužov, tak som si zbehol do Galanty kúpiť rukavice a išiel som do toho,“ opisuje Gabriel Kubovič, najlepší strelec Tešedíkova – hoci celé zápasy odohral len proti Betonáris a Trnovcu, dal 12 gólov!

A v nedeľu dva chytil. „Bolo že to vtipov,“ smeje sa. „Ale v druhom polčase som sa v bráne ani lopty nedotkol. Hostí z Gáňu sme tlačili, ale stále bolo 0:0, tak som sa od nervozity išiel do útoku. Bodaj by som sa vedel rozdvojiť…“ prezradil. Rukavice hodil Denisovi Cellárikovi a na desať minút si nabehol na hrot. A skóroval! No úsmev mu zmazala zástavka Martina Uhrina. „Bol to ofsajd, fakt bol, chválim ho,“ riekol na rovinu. „Sám som predsa pískal za ObFZ Galanta štvrtú ligu, potom som uprednostnil rodinku. Viem, čo je to zač, rozhodnúť sa musíte v sekunde, treba pochopiť, že mýliť sa je ľudské. Rozhodcov sledujem dodnes, z tých nitrianskych sa mi najviac páči Ondrej Panáček a mám aj jedného neobľúbeného,“ premostil 31-ročný rodák z Matúškova.

Kubovič (vpravo) a jeho osobný nahrávač - Peter Bende.
Kubovič (vpravo) a jeho osobný nahrávač – Peter Bende.

Gabriel Kubovič sa k futbalu vrátil po troch rokoch, v „Perede“ oprašuje formu zo seneckého dorastu a tretej ligy v Gabčíkove a Galante. „Našej partii nemám čo vytknúť, najväčší srandista je jednoznačne Radko Mikle, pred zrkadlom sa najviac stajluje Denis Vanko mladší a najviac frfle Gergely ‚Gigi‘ Takács, no ku cti mu slúži, že potom aj najviac bojuje,“ natrel kamarátov. Tešedíkovo konečne odstavilo drahých legionárov a pije len z vlastnej studne, za domáceho sa počíta už aj Kubovič – do takmer štvortisícovej dediny sa priženil. „Je tu super klíma, náš tréner Robo Darázs je blázon do futbalu, ide na sto percent a my sa snažíme tiež. Nikto nemá dôvod na odchod, po sústredení v Skýcove je z nás ešte lepšia partia,“ teší sa Kubovič. Zimný kemp v tribečských horách mal pod palcom – veď je kondičný tréner.

Tešedíkovo sa vo februári vyváľalo v snehu.
Tešedíkovo sa vo februári vyváľalo v snehu.

Tešedíkovo číha v závese za špicou, z piateho miesta túži vystreliť nahor. „Najviac sa tešíme na derby so Žihárcom a Diakovcami, doma chceme nabiť Hody, z jesene im máme čo vracať. Bronz by bol pre nás úplne top, ale futbalom sa hlavne bavíme, preto nám táto súťaž úplne vyhovuje. Pre diváka je priam fantastická, musí pokračovať aj do budúcich rokov. Doma na nás chodí len sto a viac ľudí, proti Žihárcu som dokonca napočítal štyristoosemdesiat,“ vystavil vysvedčenie VII. ligy Galanta – Šaľa. Na jar si ju však užije asi len spoza zábradlia, ortopédi v Dunajskej Strede sa mu čochvíľa pozrú na roztrhaný zadný meniskus ľavého kolena. „Aspoň budem mať viac času na rodinku, s manželkou Hajnalkou čakáme príchod dcéry Hanny. Bude to naša princeznička,“ dokončil Gabriel Kubovič, kráľ tešedíkovského útoku. Či brány?

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: FB/Sportklub Pered.

Podobné články

Back to top button
Close