Campri CupNovinky

Campri Cup pozná jarné termíny

V Pohári ObFZ Nitra ide do tuhého, v hre o tisíc eur, sadu dresov, zájazd na futbal do Prahy a postup do Slovnaft Cupu zostalo 8 zo 68 mančaftov.

Bol to blesk z čistého neba, keď na Aktíve ObFZ v júli 2017 predseda Štefan Korman postavil kluby zo šiestej a siedmej ligy z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce pred blyštivé nóvum – pohárovú súťaž. „Reorganizáciou siedmych a ôsmych líg sme klubom vyšli v ústrety ohľadom vzdialenosti a atraktivity zápasov. Sme oblasť z troch okresov a vlastne sme vytvorili súťaže v rámci jednotlivých okresov. Keďže však chceme, aby oblasť mala aj niečo spoločné, práve Pohár ObFZ ju spojí,“ vysvetľoval Korman, ktorý v novembri suverénne ovládol aj druhé predsedovské voľby.

Názov Campri Cup uviedol rad osobností na októbrovej konferencii.
Názov Campri Cup uviedol rad osobností na októbrovej konferencii.

Hrá sa na jeden zápas, výhodu domáceho ihriska má vždy papierovo slabší, na zreteľ sa berú tabuľky predošlého ročníka. Predkolo (30. 7.), prvé kolo (6. 8.), druhé kolo (29. 8.) a osemfinále (15. 9.) vypoklonkovalo 60 mančaftov, vypadlo 13 zo 16 šiestoligistov, čím sa potvrdilo, že reči o vyrovnanosti nie sú len fóliou. Nervy testovali dlhé penalty medzi Tesárskymi Mlyňanmi a Močenkom, svetlo sveta uzreli krásne príbehy, v Machulinciach nezabudnú, ako vyradili favoritov z Vlčian a Dyčky. „Veľmi sa mi páčilo, že aj keď bol Campri Cup zorganizovaný dosť narýchlo, kluby ho prijali. A naskytli sa im zápasy, ktoré by si nezahrali niekoľko desaťročí, veď napríklad Skýcov privítal Žihárec, Močenok šiel do Hostia alebo Tešedíkovo do Ladíc. To bola tá hlavná atraktivita,“ vypichol Tibor Révay, predseda Športovo-technickej komisie.

Skvelý jedenásťgólový futbal s Lehotou si Tekovské Nemce budú ešte dlho pamätať.
Skvelý jedenásťgólový futbal s Lehotou si Tekovské Nemce budú ešte dlho pamätať.

Šancu na zlato živí už len osem tímov. Tri štvrťfinálové zápasy, Lukáčovce – Tesárske Mlyňany, Machulince – Rišňovce a Cabaj-Čápor – Svätoplukovo, sa odohrajú v utorok 1. 5. o 16.30 h (Sviatok práce), Volkovce – Žitavany je na pláne už v piatok 20. 4. o 17.00 h. Semifinálové dvojice utvoria víťazi prvých dvoch a druhých dvoch duelov. „Niektorí Pohár ObFZ podcenili, niektorí sa vytiahli, keď sa pozriem, kto je vo štvrťfinále, som prekvapený. Päť z ôsmich je zo siedmej ligy. Určite sa vyberiem na nejaký zápas, napríklad na Cabaj-Čápor – Svätoplukovo, to je predsa derby, ktoré ťahá vždy,“ pridal Révay.

V štvrťfinále najviac láka zlatomoravské derby Volkovce - Žitavany.
V štvrťfinále najviac svieti zlatomoravské derby Volkovce – Žitavany.

Semifinále by sa malo odkrútiť v utorok 8. 5. v Deň víťazstva nad fašizmom. Termín a dejisko finále je ešte tajomstvo, no už jasne vieme, o čo pôjde – pre porazeného je prichystaná tristovka na účet, ale oplatí sa vyhrať, lebo majster dostane tisíceurovú prémiu, sadu dresov od primátora Nitry Jozefa Dvonča, zájazd na futbal do Prahy a postup do Slovnaft Cupu!

Zima končí, jar nás čaká a Campri Cup bude lákať.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: MY Nitrianske noviny – Martin Kilian ml.; Miroslav Slávik; Branislav Zaujec; Eva Gajdošová Homolová.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close