Novinky

Takto sa hrá futbal, jasá Hostie po šoku na Obyciach

Lopta je ešte stále guľatá. Zlatomoravsko si pretiera oči, Dávid skolil Goliáša, štvrtkový výsledok z Obýc vyvolal rozruch.

„Katastrofa! Už v príprave sme päťkrát prehrali, teraz zas, dokedy sa necháme fackať? Chlapci, takto nemôžeme hrať nieže v nedeľu na Martine, ale vôbec nikde, veď nás porazia aj starí páni,“ penil Patrik Mikuš, tréner Obýc. „Hrajúci“ mu môžeme pred meno napasovať najskôr o dva týždne, 16-gólovému strelcovi sa zotavuje rameno. Je to pravda, favorit number one a najlepší tím VII. ligy C na Zelený štvrtok ozelenel.

Bolo to o Hosťanoch, chlapoch spoza Kráľovho vrchu. Roztrhali prognózy, z 13-bodovú fugu v tabuľke zahodili za hlavu a do jamy levovej nabehli bez rešpektu. „Podľa zvyku z nášho veľkého ihriska sme vysoko napádali, mali dobrý presing. Boli sme dobre pripravení, vedeli sme, kto má koho brániť, napríklad Marek Belica skvele ustrážil Petra Vnada. Každý jeden z nás podal dobrý výkon a zodpovedne si uhral svoje. V našej hre boli i kombinácie a hlavne hostianske srdiečko. Potešilo nás, že rozhodca Kopec napriek veľkým emóciám domácich odpískal rovinu,“ konštatoval Lukáš Pacalaj. Popri brankárovi Jozefovi Šútorovi a špílmachrovi Marekovi Belicovi bol hviezdou večera – v 12. minúte vystihol malú domov (0:1) a krátko po polčase mu z hĺbky nabil Daniel Komár (0:2). „Lukáš hral voľného hráča v ofenzíve, úloh sa zhostil výborne, behal dopredu i dozadu, pracoval pre mužstvo. Prvýkrát sme vyhrali na Obyciach, ďakujem všetkým chalanom, takto sa hrá futbal!“ neskrýva spokojnosť tréner Martin Litschauer.

Pacalaj je vo forme, v 14 zápasoch dal 9 gólov.
Pacalaj je vo forme, v 14 zápasoch dal 9 gólov.

Inak, Pacalaj mal na kopačke i hetrik, keď obišiel aj brankára Šaba, ale obhodil si ho priďaleko a prestrelil. V kabíne by sa už zrejme nedoplatil… „Ešteže som pokladníkom ja. (smiech) Dva góly v sadzobníku nemáme, ale chalani mi istotne niečo vyúčtujú,“ rehoce sa 23-ročný ťahúň Slovana, ktorý predvčerom hádam už naisto vklinil Hosťanov do nadstavby o postup. „Top päťka by nám už nemala ujsť. Škoda, že v takejto forme máme cez víkend voľno, o to viac sa potom tešíme na Machulince. Hlavné však je, že futbal na Hostii je s novým výborom na dobrej ceste, veci sa tu menia k lepšiemu. Lovíme posily a myslíme i na mládež, rozbiehame prípravku, decká bude trénovať Ján Barát,“ posvietil do modro-bieleho tábora.

Hostie sa pýši čisto domácim kádrom.
Hostie sa pýši čisto domácim kádrom. Litschauer hore prvý zľava, Pacalaj dole druhý sprava.

„Pacova“ story stojí za to. Futbal ho učili na ViOne, kde sa nikdy nemusel báť o základ. Trénovali ho kapacity ako Ján Rosinský, Alfonz Višňovský či Marián Süttö, v doraste bol dvorným nahrávačom Lukáša Mihálika, zozadu duo šikovníčkov kryl Michal Pintér. Hoci jednu jar odtrénoval pod Jurajom Jarábkom v áčku, ligový štart si do životopisu napísať nemôže. Zabrzdila ho aj havária na motorke. „Škoda, že som nedostal šancu,“ pokrčil pery budúci programátor a pripojil, že na futbale v Zlatých Moravciach už tri roky nebol.

Ale čo si rozhodne dá za klobúk? Teraz zbystrite. „Keď Milan Škriniar hosťoval vo ViOne, hral asi dva zápasy za béčko vo Volkovciach a tam sme sa stretli. Dodnes si občas napíšeme, je pokorný a pohoďák,“ ukázal na druhého najlepšieho slovenského futbalistu, 40-miliónového stopéra Interu Miláno. Vidíte, svet je malý…

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Róbert Turčan.

Podobné články

Back to top button
Close