Campri CupNovinky

Zajtrajšie semifinále Campri Cupu by ste nemali vynechať

Zo 68 tímov ostali v Pohári ObFZ Nitra len 4 a žiaden z nich to zajtra od 16.30 h nebude mať na saláme.

Letná reorganizácia našu nitriansko-šaliansko-zlatomoravskú oblasť rozporcovala do jednej šiestej ligy a štyroch siedmich, protiakciou bol Pohár ObFZ Nitra, ktorý ju zas celú spojil: v októbri mu prischol názov Campri Cup, odohralo sa v ňom už päť kôl zo siedmich. To značí, že zajtrajší Deň víťazstva nad fašizmom sa do pamätí fanúšikov Lukáčoviec či Machuliniec, Cabaja-Čápora či Volkoviec vryje zlatým písmom.

Je tu totiž semifinále.

Kto prejde sitom, ocitne sa vo finále. A tam už všetka sranda naozaj končí. Cena útechy pre strieborného je 300 eur, ale majster získa na účet tisícku, zájazd na futbal do Prahy, sadu dresov od primátora Nitry Jozefa Dvonča a postup do Slovnaft Cupu! Strihnite si, ktoré lákadlo je väčšie.

PREVIEW

Lukáčovce (VII. liga A) Machulince (VII. liga C)
Magnus je v súťaži utopený hlboko pod možnosťami, na ôsme miesto nepatrí. Ale chyba lávky, ak pištoľníkov Horvátha, Gajdošovcov a Civáňa podceníte. Campri Cup totiž na ľahkú váhu neberú. Pred týždňom vo štvrťfinále vyradili Tesárske Mlyňany 3:1 a hneď nabrali vietor do plachiet, včera zotreli Jarok 4:1. Že domáci majú motivácie na rozdávanie, pocítia zajtra Machulince. Kunský a spol. už zlaté chúťky prešli, v nadstavbe o postup prehrali 4-krát v rade. Stavili na jednu kartu. Potvrdzuje to aj nedeľná „béčkarská“ zostava proti béčku Nevidzian a nepekná prehra 2:3. Stret dvoch rýdzo pohárových mužstiev veští remízu. Finálovým kľúčikom môžu potočiť brankári a toho majú o vlas lepšieho Machulince.
● AKO POSTUPOVALI: Lukáčovce – D. Štitáre 8:1 (D), Klasov 4:2 (D), Tešedíkovo 3:1 (D), T. Mlyňany 3:1 (D). Machulince – Kynek 5:0 (V), Vlčany 5:3 (D), Dyčka 4:2 (D), Rišňovce 1:1, 5:4 na p. k. (D).
● CHÝBAJÚ: Adam Chorvath (skúšky) – Jozef Ondrejka, Kristián Benček (zranenie), Dávid Gálik (otázny štart).
● OČAKÁVANÉ ZOSTAVY: Lukáčovce: A. Sitár – M. Sitár, M. Hurta, D. Zachar, M. Mrlík – R. Civáň, M. Gajdoš, R. Mrlík, P. Kališ – M. Horváth, Ľ. Gajdoš. Machulince: M. Červený – D. Cigáň, A. Kunský, J. Gašparík, T. Červený – P. Janovič, A. Haspra, K. Kováč, M. Horniak – D. Ondrejmiška, M. Drgoňa.
● Matej Gajdoš, útočník Lukáčoviec: „Po dvoch výhrach sa cítime dobre, aj diváci začali konečne chodiť, zajtra ich v našej malej dedinke čakáme vyše sto. Všetci sme namotivovaní, že to zvládneme a nad Machulincami vyhráme. O súperovi sme si bližšie informácie zatiaľ nezisťovali, ale určite je hrateľný. Veď sme už porazili aj Tesárske Mlyňany, ktoré sú v tabuľke nad ním. Máme šancu na finále, keby nám to vyjde, určite by sme oslavovali.“
● Dávid Ondrejmiška, útočník Machuliniec: „O Lukáčovciach vieme len to, že majú rýchlych útočníkov, ale inak nič. Každopádne chceme zabojovať, nechať na ihrisku srdiečko, pohár je pre nás určite dôležitejší ako liga a preto ho chceme mať pre seba. Zajtra by sme radi vyhrali a aj potom. Dúfame, že finále sa bude hrať na štadióne ViOnu.“

Ondrejmiška (druhý zľava) sa po dlhých rokoch vrátil k futbalu a ihneď sa stal útočným esom Machuliniec.
Ondrejmiška (druhý zľava) sa po dlhých rokoch vrátil k futbalu a ihneď sa stal útočným esom Machuliniec.

Cabaj-Čápor (VII. liga A) – ViOn C/Volkovce (VI. liga)
Ani chlapci z Cabaja-Čápora nie sú muzikanti, aby stále vyhrávali. Sériu bez prehry včera stopli na čísle 17 rozbehnuté Nové Sady, idú fámy, že výkon „sokolíkov“ bol slabý a preto je na zamyslenie, aká je teda ich forma pred (doterajším) zápasom sezóny. Šikovný gólman Hollý musel zranený striedať, do brány sa tak zrejme vráti ostrieľaný Hromádka. To by mohol účinný pancier na skúsených Volkovčanov. Tí už ligu asi nevyhrajú, preto zvolili v nedeľu úsporný režim, Žitavany však porazili 3:2 aj bez Kováča, J. Chovanca a Bakaľára v základe. O to vzrastie fyzička troch lídrov na semifinále. Nehíkajte, keď sa v drese céčka ViOnu objaví ktosi z druholigového dorastu alebo treťoligových Vrábeľ, nebolo by to prvý a asi ani poslednýkrát. Volkovce sú donebavolajúci favorit, no kľudne sa môžu dopísať do listiny mužstiev, ktoré Cabaj-Čápor ubehal.
● AKO POSTUPOVALI: Cabaj-Čápor – Dlhá n/V. 6:2 (V), Lužianky 5:0 (D), N. Sady 2:1 (D), Svätoplukovo 3:1 (D). Volkovce – Lovce 5:1 (V), Betonáris 2:0 (V), H. Ohaj 5:3 (D), Žitavany 3:1 (D).
● CHÝBAJÚ: Lukáš Húlan, Marek Hollý (zranenie) – J. Chovanec (zranenie).
● OČAKÁVÁNE ZOSTAVY: Cabaj-Čápor: R. Hromádka – K. Bosák, P. Kaduch, M. Hala, A. Varga – K. Šima, T. Húlan, P. Snovák, P. Laca – J. Valovič, M. Kompas. Volkovce: M. Školník – D. Bobok, T. Kozolka, M. Visnyei, O. Číž – M. Chovanec, D. Studený, K. Tesársky, I. Bakaľár – M. Kováč, P. Martinec.
● Matúš Hala, stopér Cabaja-Čápora: „Naša šnúra sa skončila, ale raz to prísť muselo. Ideme ďalej. Nové Sady vyhrali zaslúžene, my musíme byť zajtra lepší hlavne v obrane. Nálada je v kabíne stále dobrá, na Volkovce si veríme, no i máme rešpekt, počul som, že je to dobrý tím. Ideme hrať proti veľkému neznámu, tímovou hrou a podporou našich divákov by sme však chceli vyhrať. Všetkých z dediny pozývam na futbale, veď finále Campri Cupu je sen každého v Cabaji-Čápore.“
Martin Visnyei, stopér Volkoviec:
„Včerajšie víťazstvo v lige so Žitavanmi nám pomohlo, zajtra neberieme nič iné ako víťazstvo. Nemyslím si, že to bude ťažší zápas ako ten štvrťfinálový so Žitavanmi. Na sto percent postúpime, musíme to zvládnuť.“

Polčasová tombola v Cabaji-Čápore sa môže tešiť na plnú kopu ústrižkov.
Polčasová tombola v Cabaji-Čápore sa môže tešiť na plnú kopu ústrižkov.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Facebook OFK Čakajovce; Andrej Kéry; MY Nitrianske noviny – Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close